Mi pa imamo danes (po potnem listu) rojstni dan!!
Dve svečki za dva najbolj zlata, pridna, prekrasna, mehka, brihtna in oh in ah in sploh , moja moja mačkončka...
Sta pa neverjetno različna, kljub temu, da sta isto leglo, isto okolje, ista vzgoja. Vsak ima svoje finte, od uporabe WC-ja do priljubljene hrane in igračk, gledanja tv-ja...
Max je ta brihtni poba, ki odpira vrata, gleda nogomet, obožuje lososa in ima poseben pik na ročaje od plastičnih vrečk (vse so naluknjane kakor hitro dobi priložnost, pa tudi če sta to 2 minuti), lula na zadnjo steno wc-ja, ali pa na rob. Za crknit pa je bilo, ko je enkrat imel malce mehkejšo sračko( mu očitno niso pasale nove konzerve) in sem ga našla med opravilom... Sprednje tace zunaj, zadnje na robu wc-ja, sračkal pa v škatlo

Glavno da ne gre nič po nogah

Moj lubček, cartljivc in popoln ignorant, kadar se tako odloči, da o ljubosumju in užaljenosti, ko se vrnem z dopusta sploh ne govorim.
Mara je ena nežna lubica, lenuhica, ki se ji zdi totalno odveč letat za miškami in žogicami, ki pa postane totalno brezkompromisna, ko se lovi muhe (je najbolj učinkovita lovka) ali porožlja s kakimi priboljški. Gurmanka

. Popolno senzibilizirana na zvok odpiranja (kakršnekoli) konzerve, tudi če je v zadnjem kotu stanovanja, jo bo takrat prineslo kot torpedo in zdaj v hiši izgleda njen spust po stopnicah prav grozljivo vratolomno. In če odpiram koruzo ali fižol, ji moram pokazat, da ni res nič zanjo... Na tv gleda risanke in reklame, lula pa na dno posode, kar pa je ekstremno annoying, ker imaš nekak mehek, cm visok cement čez pol škatle...

Se ne carta, razen ob izjemnih priložnostih ( ko je luna v bogve kakem kotu z ostalimi planeti, najbrž), zelo rada pa zleze pod odejo, ko sem pod njo jaz in se namesti pod/za kolena. Vsako ležišče pa je treba popolnoma preurediti in zrahljati, da nastane ena velika kepa dekic, ona pa kraljična na zrnu graha. Najbolj smešna pa je, ko se prevrne na bok, kot da bi jo nekdo ustrelil, se prevali na hrbet in leži tako, nepremično, tudi do pol ure...
Danes sta svoj 2. rojstni dan preživela vsak v svojem elementu:
(tu v stranski vlogi igra tudi willy the kid)
http://www.youtube.com/watch?v=FgjM_cLN_dA

Pošiljata en pozdravček in zahvalo mami Heleni, da ju je rešila gotove smrti in ju "spravila gor".

Dogs have Masters. Cats have staff.