cenejša hrana za mačke znanih komercialnih znamk

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor Sr okt 06, 2010 12:51 pm

Re: cenejša hrana za mačke znanih komercialnih znamk

Meni je Rafine priporočila znanka, da njene priletijo kot nore nanjo. Vem, da sem šla takrat pogledat, pa da mi je prodajalka nekaj razlagala o malo manj kvaliteti ampak več različnih okusih, probali pa mislim, da nismo, pa tudi zapomnila si nisem kaj dosti, razen, da so polnjeni briketi (lahko, da sem to zadnje tudi sanjala).

Se pa absolutno strinjam, da so večja pakiranja absolutno cenejša, sploh če so še v akciji povrh vsega.

sleepy je napisal/-a:Nekaterim že nakup whiskasa predstavlja luksus, tako da je za bit takten, ko se nekomu predstavi drugačno (dražjo) obliko prehranjevanja hišnih ljubljenčkov.

1,5 kg Whiskas stane v Mercatorju 5,02 €, 10 kg Sanabelle stane 32,31€ - kar pomeni da 1,5 Sanabelle v tem primeru stane 4,85 € in s tem je celo malo cenejša od Whiskasa,

je pa res, da gre malokdo takole preračunavat, ker so manjše pakunge običajno res malo dražje.

(vir sta spletna trgovina mercator in pa superčombe)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Sr okt 06, 2010 12:56 pm

Katero hrano jim sploh dajate, da kakci ne smrdijo? Mojim trem še kar smrdijo, hranim jih pa s Hill'sovo hrano...

Ja, se popolnoma strinjam z vami, ampak kolegica je razlagala da jima iz ene vrečke da pol-pol, kar pomeni da na dan pojesta eno samo vrečko in kar naprej mijavkata. Vsaj ko sem na obisku. In ne gre se za denarno stisko, ampak ona je mnenja da je Whiskas dokaj kvalitetna hrana zaradi reklam na TV-ju.. :negative: :lol: Pfff.. Ta teden jo še obiščem in bova imele resno debato, bom ji tudi svetovala, da se prijavi tukaj ali pa vsaj pogleda to stran..
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:07 pm

Smrdijo vedno. :D Samo po nekateri hrani malo bolj, po nekaterih malo manj, najmanj smrdijo po indoor variantah.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:10 pm

Po Hill's natures best vsekakor smrdijo kot sam :devil: , samo zgage vztrajo zavračajo vse ostalo. :bad: Dokler smo jedli RC, je dosti manj smrdelo, sploh po indoor.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:11 pm

Kakšna vprašanja jaz postavljam. :blush: Saj je logično, da jim smrdijo vedno, enim bolj enim malo :lol: :lol:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:13 pm

taperverčki je napisal/-a:Po Hill's natures best vsekakor smrdijo kot sam :devil: , samo zgage vztrajo zavračajo vse ostalo. :bad: Dokler smo jedli RC, je dosti manj smrdelo, sploh po indoor.

Aja, pa po nekaterih priboljških tudi strašno smrdi in lahko se celo pojavi mehkejši kakec, zato jih dobijo res izjemno redko.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:15 pm

Re: hrana Whiskas

taperverčki:
sleepy je napisal/-a:Če pogledaš sestavo hrane in količino, ki jo potem mora žival pojest, pa cenejša hrana niti ni tako zelo ugodnejša.

;)

Sicer pa :blush: priznam, da pojma nimam kolko kira hrana stane :blush: Vem kolko plačam ko grem v nakupe za njih, ne vem pa kolko za kirega. In dokler so oni zadovoljni s tem, kar prinesem, sem jaz tudi, sem pa res bolj pristaš mesa.

Houdini je napisal/-a:1,5 kg Whiskas stane v Mercatorju 5,02 €, 10 kg Sanabelle stane 32,31€ - kar pomeni da 1,5 Sanabelle v tem primeru stane 4,85 € in s tem je celo malo cenejša od Whiskasa,

No sej pravim... :girlblush: pojma nimam o cenah. :rolleyes:

Leia je napisal/-a:Veš, moji mački po moje jejo boljšo hrano kot jaz 8) Za njiju preverjam sestavine in tehtam grame in ... Pri sebi pa ... No, če pa ni časa ... ;)

Hvala enako :rolleyes: Ko pridem s polnim prtlažnikom iz trgovine, je ponavadi komaj kaj zame.

AjBeLePu je napisal/-a: Ja, se popolnoma strinjam z vami, ampak kolegica je razlagala da jima iz ene vrečke da pol-pol, kar pomeni da na dan pojesta eno samo vrečko in kar naprej mijavkata. Vsaj ko sem na obisku. In ne gre se za denarno stisko, ampak ona je mnenja da je Whiskas dokaj kvalitetna hrana zaradi reklam na TV-ju.. :negative: :lol: Pfff.. Ta teden jo še obiščem in bova imele resno debato, bom ji tudi svetovala, da se prijavi tukaj ali pa vsaj pogleda to stran..

No, taki verjetno pač ne pašejo med tiste, ki si od ust trgajo, da svoji živali dajo. Je pa težko prepričevat prepričane. Ampak ena whiskas vrečka na dan za dva mačka... mogoče bi morale met pogovor še o čem drugem in ne samo o ceni in izbiri znamke. Mogoče si sabo vzemi še pravilnik o zaščiti hišnih živali, kjer piše tudi kako morajo bit hranjene mačke.

AjBeLePu je napisal/-a:Kakšna vprašanja jaz postavljam. :blush:

Ja tole se pa res hudo, hudo, hudo strinjam. Mislim... :fool: ;)
:lol: :lol: :lol: :lol:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:18 pm

AjBeLePu je napisal/-a:Ja, se popolnoma strinjam z vami, ampak kolegica je razlagala da jima iz ene vrečke da pol-pol, kar pomeni da na dan pojesta eno samo vrečko in kar naprej mijavkata. Vsaj ko sem na obisku. In ne gre se za denarno stisko, ampak ona je mnenja da je Whiskas dokaj kvalitetna hrana zaradi reklam na TV-ju.. :negative: :lol: Pfff.. Ta teden jo še obiščem in bova imele resno debato, bom ji tudi svetovala, da se prijavi tukaj ali pa vsaj pogleda to stran..

Dvema odraslima mačkoma da eno vrečko mokre hrane na dan? In to je vse? :scratch: :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:19 pm

Mi imamo trenutno brikete Almo Nature Kitten Chicken&rice. Prej smo imeli brikete RC Kitten 36. Mogoče sem že povsem imuna na vonj, ampak se mi res zdi, da ni tako neprijeten. :D
Je pa res, da bi naša mačja mularija pojedla vse, tako da z menjavami hrane zaenkrat ni problemov. Smo pa zelo postopoma prehajali na novo hrano in ni bilo opaziti nobenih težav.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:21 pm

sleepy je napisal/-a:
AjBeLePu je napisal/-a: Ja, se popolnoma strinjam z vami, ampak kolegica je razlagala da jima iz ene vrečke da pol-pol, kar pomeni da na dan pojesta eno samo vrečko in kar naprej mijavkata. Vsaj ko sem na obisku. In ne gre se za denarno stisko, ampak ona je mnenja da je Whiskas dokaj kvalitetna hrana zaradi reklam na TV-ju.. :negative: :lol: Pfff.. Ta teden jo še obiščem in bova imele resno debato, bom ji tudi svetovala, da se prijavi tukaj ali pa vsaj pogleda to stran..

No, taki verjetno pač ne pašejo med tiste, ki si od ust trgajo, da svoji živali dajo. Je pa težko prepričevat prepričane. Ampak ena whiskas vrečka na dan za dva mačka... mogoče bi morale met pogovor še o čem drugem in ne samo o ceni in izbiri znamke. Mogoče si sabo vzemi še pravilnik o zaščiti hišnih živali, kjer piše tudi kako morajo bit hranjene mačke.

Malo sem narobe napisala.. Na dan ju hrani dvakrat. Iz ene vrečke jima razdeli na pol, kar pomeni, da zjutraj porabi eno vrečko in zvečer še eno..

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:23 pm

:scratch: Bi rekla, da je ena vrečka za eno odraslo mačko na dan pač še vedno premalo... parkrat premalo.
Zadnjič spremenil sleepy, dne Sr okt 06, 2010 1:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:23 pm

sleepy je napisal/-a:
AjBeLePu je napisal/-a:Kakšna vprašanja jaz postavljam. :blush:

Ja tole se pa res hudo, hudo, hudo strinjam. Mislim... :fool: ;)
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja ne.. Zdaj pa v jok pa na drevo :'( :'(

:lol: :lol: :lol: :lol: :D

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:25 pm

AjBeLePu je napisal/-a:Ja ne.. Zdaj pa v jok pa na drevo :'( :'(

:lol: :lol: :lol: :lol: :D

A misliš, da do tja gor pa drekci ne prismrdijo? :rolleyes: :P
:lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:28 pm

AjBeLePu je napisal/-a:Malo sem narobe napisala.. Na dan ju hrani dvakrat. Iz ene vrečke jima razdeli na pol, kar pomeni, da zjutraj porabi eno vrečko in zvečer še eno..

Pa razloži ji še, da zaradi zobnih oblog mačke ne morejo skos jesti samo mokro hrano.

Te so mi najboljše: svoji mački dajem samo kvalitetno in najboljšo hrano. In to je? Whiskas :D Mačke bi kupile Whiskas... :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 1:42 pm

Hrana v vrečkah večinoma ni popolna hrana, sploh če gre za že omenjeno znamko. Mačke bodo slej ali prej imele cel kup zdravstvenih težav, garanitiram vsaj fuč zobe v enem, dveh ali treh letih.
100g na odraslo mačko v enem dnevu je vsaj pol premalo, četudi gre za zelo majhno muco po rasti.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Petrovče

Odgovor Če okt 07, 2010 4:44 pm

Jaz svojo mačko hranim z briketi Hill`s, vsak dan pa dobi tudi eno Whiskas "paštetko", ker druge mokre hrane enostavno noče jesti. Pri določenih poliže samo omako, drugih niti ne povoha. Pa skoraj ni hrane, ki je ne bi kupila. Kadar določeno hrano je prvič, jo poje z veseljem, potem je pa noče več jesti.
Enkrat sem kupila Hill`sovo konzervico in ker je vso hrano pojedla, sem z navdušenjem kupila cel paket (mislim, da jih je bilo 24) konzerv. Potem pa hrane enostavno ni hotela več jesti. :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 08, 2010 9:52 am

hehe, zgleda, zgleda da pri taprvi še ne ve al ji je všeč al ne :rolleyes:
;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 08, 2010 10:12 am

sej je pri nas isto - nova zadeva je ponavadi super fajn (sploh če je fejst smrdljiva ribja), če drug dan ponudim isto, je pa velika verjetnost, da bojo šli kar rikverc stran. imamo par izbranih sort, ki jih marajo, pa še to obvezno menjam, da dobijo vsak dan isti okus (in ne vem, če sem že kdaj kupila več kot 5 istih konzerv hkrati).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 08, 2010 10:17 am

To je meni Mila delala. Navdušenje, ognjemeti, opera in balet pri odpiranju prve konzerve (cenejša je bila, večja je bila sreča), potem pa totalno ignoriranje vsake naslednje. Da bi se s časom stvar razvila do veselja med odpiranjem in ignoriranja krožnika že pri prvi postrežbi. No, čez kakšno leto se mi je posvetilo (sem pač blond in rabim nekaj časa) - konzerv ne kupujem več in šlus :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 08, 2010 10:53 am

Uh, jaz pa ne bi mogla, da moji ne bi jedli mokre hrane. Se mi zdi, da samo od briketkov ne morejo živeti, če se ne motim? In predvsem je treba paziti, da ne dobijo te cenejše hrane ( muce ), ker jim je potem boljša od Hill's ali pa kaj drugega... Ampak mačke ne vedo, kaj je dobro za njih :lol: :lol:

Je pa razumljivo, ko mačka noče jesti tiste kvalitetne hrane.. jaz imam isti problem, ampak s psičko. Ona je tako izbirčna, da ne bi jedla kvalitetne.. jedla bi Pedigree... :dash: jaz sem v tej smeri obupala ker je že leto dni odkar mi tako komplicira za brezveze.. Brikete bi jedla, jaaa, tiste kvalitetne, ki jih moram večinoma sama dajati, da jih z velikim veseljem poje, ampak mokra hrana, ne, fuj, bljek...

Jao, tile naši zakladi... :blush: :D

No, pa da še poročam.. Včeraj sem bila pri tej punci in ji povedala vse glede Whiskasa in drugih cenejših hran. Napadla me je, češ da kakšna prijateljica pa sem, da ji pametujem, pa čeprav je bil samo dobronameren nasvet.. In sploh ji nisem rekla, da naj preneha s kupovanjem te hrane, jaz sem ji samo povedala, kakšna je razlika med kvalitetno in nekvalitetno hrano. Jaz sem z njo zaključila, basta!... Da ne razume tega pointa, pa nič..
Sem pa govorila z njenim možem in on drži z mano.. Baje ji že večkrat rekel, da naj ne kupuje več Whiskasa, ampak le kvalitetno hrano, ampak je trmasta.. Bo se pa potrudil, da bodo muce jedle bolj zdravo. Vsaj nekdo! :(

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov