vsejedci

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po apr 11, 2011 11:09 am

Re: vsejedci

Pozdravljene, nisem našla nikjer podobnega vprašanja pa me nekaj zanima moja mala muca bo počasi nekje ta teden menda stara 1 leto (je najdenka v gozdu) in me zanima ali ji moram postopoma zamenjati hrano ali lahko kar naenkrat, ker zdaj ima seveda hrano za mladiče... :)
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po apr 11, 2011 11:12 am

Živjo!

Verjetno ti bo še katera druga "mačja mama" znala bolj natančno povedat, ampak moje mnenje je, da če menjaš hrano, jo menjaj postopoma, kar pomeni najprej 1/3 novih briketov prvi teden, 1/2 naslednji in tako naprej dokler ne prideš na samo nove brikete. Tako se lahko izogneš št. reakcijam med drugim tudi pojavu prhljaja.
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po apr 11, 2011 11:15 am

O hvala za hiter odgovor. zdaj sem šla sicer na super čombe in sem še bolj v dilemi, ko je toliko različnih briketov te so eni za tiste nagnjene k debelosti, potem za tiste ko so sterilizirane, potem za eh miljon jih je :) Bom raje za začetek kupila neko manjšo pakiranje pa probala kak bo :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Po apr 11, 2011 11:21 am

Glavno je, da na nove brikete prehajaš postopoma, drugač se zna zgodit, da mucka dobi drisko.. Ne glede na to, a je prehod iz briketov za mladiče na brikete za odrasle, ali pa prehajaš iz ene vrste na drugo .. Potem boš pa že pogruntala, kateri briketi ji ustrezajo, da jih bo rada jedla, da ne bo mela prhljaja, da se ji bo dlaka svetla in bo živahna in vse :) :good:
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po apr 11, 2011 11:26 am

Kaj je to živahno? fajn bi blo da bi obstajala hrana ki pomiri živahnost :) hecam se malo... Bom jaz kar najprej stopila do ene trgovine si nagledala pridobila informacije in potem lepo naročila preko čomb :) ker to pa nisem vedla da lahko dobi kakšne prebavne motnje in slabšo dlako... ker trenutno se sveti ko rožica ;) hvala vam za nasvete super ste :yahoo:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 11, 2011 11:27 am

Hanika, lahko se tudi s Heleno posvetuješ, ti bo znala priporočit bolj, kot v marsikateri trgovini ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 11, 2011 11:32 am

Brez skrbi, mladiči itak morjo bit hiperaktivni, pol se pa umirijo :) Mene bi že zaskrbelo, če se mojima dvema ne bi vsaj ene 2x dnevno malo utrgalo :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 11, 2011 11:34 am

Pazi, ker ti vsaki trgovini turijo tisto hrano, ki jo zastopajo. Reakcije na različne brikete so od muca do muca različne tako, da boš morala sama malo probavati kaj paše tvojemu. Nasvetov lahko dobiš miljon, pa lahko, da ne bodo ustrezali tvojemu mucu. Pa saj takoj vidiš ali mu eni birekti odgovarjajo ali ne in probavaš naprej. V Super Čombetu so itak sami kvalitetni briketi, potem pa samo iščeš taprave ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 11, 2011 11:35 am

Hehe, se strinjam z LaliLoki :D Če imata mojadva bolj hiperaktivno noč in potem spita več kot po navadi, mene resno skrbi, da ni kaj narobe z njima :lol: Že če mi Yodi ne skoči vsaj dvakrat na uro na pult, sem rahlo zaskrbljena, da je zbolel ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 11, 2011 11:36 am

Aja, pa če se ti zdi, da zahteva od tebe preveč motivacije, bi blo mogoče dobro razmislit o mačji družbi - če dobiš enega fajn kompatibilnega mačka, se pol skup igrata in uganjata norčije, ti si pa zraven za dodatek ;)

Za hrano se pa podpišem, Čombe ma vse kvalitetno in je pol res odvisno samo še od tega, ka ma tvoja mačkica najraje :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po apr 11, 2011 11:57 am

Ja sej hrano ji tako kupujem preko čomb od vsega začetka. Da bi imela družbo? Ja to sma že razmišljala, samo zaenkrat nama že ta razvajenka pobere dosti energije verjamem, da če bi bila dva bi bilo tega manj pa verjetno tudi manj jokanja ko grema od doma :)

Bom heleni kar pisala hvala za nasvet :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 11, 2011 12:06 pm

Saj v tem je čar met dve (ali več) mački - lažje jih pustiš same, ker veš, da mata družbo in jima ne bo dolgčas, pa še več se druga z drugo igrata, ti pa sediš in se smejiš njunim norčijam :good: Js imam zdaj prvič dve mački, prej smo vedno imeli samo eno, pa sem otroštvo preživela v hiši, zdaj sem pa v stanovanju, ampak mi niti za sekundo ni žal, da imam dva mačka - kvečjemu si večino časa želim met še tretjega :girlblush: Dela z dvema ni nič več kot z enim, veselja je pa ogromno ;)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po apr 11, 2011 12:13 pm

LaliLoki je napisal/-a:Saj v tem je čar met dve (ali več) mački - lažje jih pustiš same, ker veš, da mata družbo in jima ne bo dolgčas, pa še več se druga z drugo igrata, ti pa sediš in se smejiš njunim norčijam :good: Js imam zdaj prvič dve mački, prej smo vedno imeli samo eno, pa sem otroštvo preživela v hiši, zdaj sem pa v stanovanju, ampak mi niti za sekundo ni žal, da imam dva mačka - kvečjemu si večino časa želim met še tretjega :girlblush: Dela z dvema ni nič več kot z enim, veselja je pa ogromno ;)

Prosim ne spravljaj me v skušnjave hehehe, veš kako dolgo sma se pogovarjala o tem...pa nakoncu se nisva odločila, ker nimama kam dat še enega mačjega wc-ja, ker stanovanje je veliko kopalnica pa žal zelo mala, vem, da imate nekatere doma muce, ki uporabljajo isti wc pa vendar mislim, da je to prevagalo da se nisma odločila še za eno oz. enega. ;)
Mogoče kdaj....čeprav bi takrat vzela majhnega, ker smo enkrat imeli izkušnjo z eno muco ki se je zatekla v naš blok in tista je zunanja, kar je najina tudi bila dokler je nisma vzela iz gozda ampak najina razvajenka ji je lepo dala vedeti da nima kaj iskati "na njenem terenu" :dash: :dash: :dash: prav razočarana sma bila nad njeno reakcijo hehe

no da nebomo preveč off topic...najina muca pa ima po novem zelo rada kuhanega piščančka ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 11, 2011 12:16 pm

Hanika, jaz tudi nimam placa za 6 mačjih WCjev.... ;) 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 11, 2011 12:28 pm

Js sem dala najprej dva, ampak sta oba ves čas uporablala samo enega, zato sem drugega pol umaknila in tega pač čistim 2-3x na dan, pa ni nobenega problema.. ;) Js pač navijam za par (vsaj), ker je plusov veliko več kot minusov (oz pri meni minusov sploh ni) :)
Kar se hrane tiče, je pa fajn, da dobijo tud kaj doma kuhane, ja :good: Moja2 sta večinoma na briketih, 1x/2x na teden dobita kako konzervico tune pa kdaj pa kdaj jima skuham piščanca+riž al pa dobita kak košček surovega puranjega itd.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 11, 2011 12:44 pm

v prejšnjem stanovanju so moji trije imeli samo en wc, ker za več ni bilo prostora, pa je bilo vse ok. če isto stranišče uporablja več muc, moraš samo bolj pogosto pucat, pa ne bo problemov. če si želite še eno muco, potem tale pomislek res ne drži vode. ;)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po apr 11, 2011 12:47 pm

Ahhh kakšne ste ;) sej vem, da to ni izgovor, sej vem, da če bi naju spet doletelo to ker bo glih eno leto naokoli bi ziher vse pobasala pa vzela domov :) Sej pravim nikoli ne reci nikoli samo zaenkrat ostaja ena velika razvajenka :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 11, 2011 12:53 pm

odločitev je vaša, seveda pa radi delimo svoje (same pozitivne) izkušnje. :angel: sem prepričana, da je haniki tudi sami luštno pri vas, ker jo imate radi in jo fejst razvajate. :)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po apr 11, 2011 12:56 pm

taperverčki je napisal/-a:odločitev je vaša, seveda pa radi delimo svoje (same pozitivne) izkušnje. :angel: sem prepričana, da je haniki tudi sami luštno pri vas, ker jo imate radi in jo fejst razvajate. :)

Vem, da jih radi, jaz pa vas rada berem :) vem pa da enkrat bo ziher še ena zraven, mogoče pred otrokecem mogoče po otrokecu :)

evo razvajenko: http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 1126149224

pa lep sončen dan vam želim

p.s. naročila sem že brikete in neke dodatke tako, da čakam na dostavo in potem poročam :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če apr 14, 2011 6:30 am

Potrjeno!! Moja mala razvajenka je vsejed...brikete sem ji samo pokazala nove, pa jih je že mazala ko vlka ;)
+ Za probo sem ji vzela od almonatura oceansko ribo za vlke muce....nikoli še ni v enem dnevu pojedla cele konzervice (male) vedno je nekaj puščala, očitno ji je bilo zelooooo dobro :)

Helena hvala za nasvet in vsem vam, ki ste pomagale ;)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov