vsejedci

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 11:54 am

Re: vsejedci

Moja je pa nora na smrdeče reklame, in se ful noro drgne v njih. Do te mere še pustim, kaj več se pa potem pozna na njenih ustih, zadnjič je bila kar malo modra. Sem ji potem lepo s cunjo usta brisala. :rolleyes:

Solata jo pa ne mika. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 12:26 pm

Jst imam pa enega ki požre VSE, ampak res čist vse, od suhega kruha, zelenjave, olupkov, kartona.. VSE, drugi dve pa še konzervice komej komej nekako na pol.
To seveda pomeni da hranjenje na obroke ali always-available pri nas odpade, ker ta velik požre 3 porcije, une dve pa ne dobita NIČ.
Tako da jemo samo zjutraj, vsak zaprt v svojo sobo, in kar ne pojejo v 15 minutah pač "izgine" do naslednjega dneva...
Vem da to ni najboljše,da bi mačke morale jesti več manjših obrokov čez cel dan... ampak smo probali že vse mogoče pa ni izvedljivo :truce:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne mar 06, 2011 12:30 pm

sleepy je napisal/-a:Nisem pa še slišala, da bi bile mačke na sladkarije počene :D

Mačke nimajo brbončic za sladko :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 12:51 pm

moja čupa bi dušo prodala za vse vrste suhega sadja. sploh je čist nora na dateljne, ki so res extra sladki (kot bi reku "moj" prodajalec na tržnici :D ). me čudi, kaj ji je tako zanimivo, če res ne zaznava sladkega okusa.
Zadnjič spremenil andreja, dne Ne mar 06, 2011 3:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: Brisanje citata. Prosim izogibajte se citiranju zadnjega sporočila pred vašim :)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 1:00 pm

Naš je tudi nor na solato. Pa kislo zelje oz. celo samo tisto tekočino, ki ostane od kuhanja :O Če se že spravim kuhat kaj takega, bo Yodi skočil ravno kamorkoli, da doseže zelje! :O
Leia pa pač pohrusta tiste briketke pa je mir ;) Ona je res fajn, kar se tiče hrane :D
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 1:04 pm

kdo je že joto jedu? :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 1:25 pm

Ja hudo. Same gurmanske mačke. Mi pa Eli ponujamo vse živo, pa se ne dotakne nobene stvari. Fehta sicer od jutra do večera, če kdo samo pomisli, da bi stopil v kuhinjo, je ona že tam. Jok in stok, dokler ji ne pokažeš, kaj imaš, potem pa se obrne in gre.
Do zdaj je vzela samo vloženo koruzo, pa en konček surovega lososa. Sicer pa samo samo svojo hrano. Po svoje je to v redu, ampak jaz bi ji pa tako rada kdaj s kakšno stvarjo naredila veselje :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Ne mar 06, 2011 1:30 pm

Tracy je enaka :devil:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 1:31 pm

Haha, to se pa spomnim, ko smo pri nas skušali ponudit kakšen priboljšek: Leia jih je razumela kot igračko in je z njimi igrala hokej naokrog :lol:
Pa saj narediš Eli veselje že s tem, ko si ti njena in ona tvoja in gotovo je to največ, kar ji lahko nudiš. Ziher ji ne boš kuhala kislega zelja, no ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 2:34 pm

Nika je napisal/-a:
sleepy je napisal/-a:Nisem pa še slišala, da bi bile mačke na sladkarije počene :D

To je meni ful hecno, ker se je včasih vedno smukala okoli, ko je kdo jedel čokolado, palačinke, marmorni kolač, ... in je tudi z užitkom probala. Pa sladoled bi tudi lizala, ampak to štekam zarad mleka. :rolleyes:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Maribor

Odgovor Ne mar 06, 2011 11:30 pm

Tudi moja Biba je nora na solato, ampak šele kak dober mesec, prej je ni zanimala.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Ne mar 06, 2011 11:51 pm

Naša Missy poje vse kar najde: rozine, lešnike, čokolado, napolitanke, piškote, kruh (včasih smo ga sušili na radiatorju, to zdaj odpade), zeleno solato, koščke sadja, puding, kokice, spije kis in olje ki ostaneta v skledi od solate... Zadnjič je našla košček brownija, pa sem ji ga šele po hudem boju uspela potegnit iz gobčka. Sva s fantom postala veliko bolj redna, zvečer vedno pregledava vse pulte, če je še kje kaj užitnega in vse pospraviva v omare. Ne velja če je samo v vrečki, ker pregrize skozi. Tako tatinske mačke pa še ne... :fool:.

Naša že pokojna muca Muri, je pa oboževala kislo zelje iz segedina.
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Ne apr 10, 2011 1:24 pm

Nika je napisal/-a:

Naš Loki je nor na med - je mel enkrat rahlo vnete bezgavke pa je rekla vetka, naj mu probam malo medu dat, če bo hotel, in je prav navdušeno lizal tisto žličko :D Tud drugače je on en velik firbec in mora obvezno vedno prečekirat, kaj se kuha in kaj se je.. In tud on pol uganja prav vse norčije, nežno prhuta s trepalnicami, se meče na hrbet in prosi (predstavljajte si zajčka..), da bi dobil kaj stran.. Obožuje pršut, ampak mu ga nikol ne dam veliko, zaradi soli.. Nor je tudi na surovo meso in ostale mesne izdelke, pa sirček in olive, pa jogurt, skuto.. Vse je u glavnem nujno treba probat in je zeloooo okusno samo zato, ker je dol z mize (če mu kdaj dam česa več (od stvari, ki jih lahko dobi, seveda), ni več tolk zanimivo.. :fool: ). No, pa valda so dietni briketi, ki jih naj bi jedla naša hruška, boljši od njegovih grande+dental, ki mu jih kupujem lih zato, da jih je prisiljen grist, ne samo goltat.. :D
Lali je precej normalna, kar se tiče hrane, edino brikete tud ona rajš je tiste od Lokija kot pa svoje, tak da ju moram prav nadzirat :dash:

Smo pa imeli doma (na Koroškem) prej 14 let Maco, ki je bla usekana na paradajz in olive :truce: K sreči se na neužitne stvari a-la pvc vrečke in šraufi ne spravljajo. :D

Drugače pa hvala za te zabavne zgodbice, sem se prav nasmejala :lol:
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 10, 2011 1:47 pm

Mačka od moje mame je bila bolana na surov krompir. Ampak dejansko BOLANA, samo da je videla da kdo lupi krompir za kosilo, je prletela in to osebo dejansko NAPADLA, magari je grizla in spraskala roke, da je potem uboga žrtev spustila krompir in ga je Mika lahko odvlekla in celega požrla. Ene parkrat jim je baje "vlomila" v klet in obglodala cele zaboje krompirja... Svašta... :truce:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Ne apr 10, 2011 2:31 pm

Pa ni imela kakšnih prebavnih motenj po njemu?? :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Ne apr 10, 2011 2:40 pm

KROMPIR INTO SUROOOV :O :O :O :O :O
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 10, 2011 2:43 pm

Ne vem, to je blo FUL nazaj, ko sem bila jaz še micena. Pomoje je morala imet kar ornk motnje, a ni surov krompir baje celo strupen za mačke?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Ne apr 10, 2011 3:50 pm

Ja no, saj zato! ker človek vem, da ga ne sme...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 10, 2011 3:51 pm

ne sam za mačke, tudi za ljudi je baje strupen.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 10, 2011 4:00 pm

če si češ na hitro zakuhat vročino in zafrknit želodec je surov krompir kar prava reč ja :mocking:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov