Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: okolica Maribora

Odgovor To mar 29, 2011 8:22 pm

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

Martina pošlji članek oz. napiši kaj točno, pa ti zrihtam.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 29, 2011 8:43 pm

predvidoma s septembrom bomo oddajali stanovanje oz. 3/4 štuka v dvostanovanjski hiši v Kranju (obrobje) dvema mirnima, redoljubnima študentkama, dijakinjama, mlajšima upokojenkama,...
Gre za dnevno-spalni prostor in kuhinjo ter kopalnico. Opremljeno. Ostalo na ZS.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 30, 2011 12:14 pm

Bom kar tukaj napisala :girlblush: IŠČEM informacijo - in sicer, če piše na konzervi mačje hrane da je uporabna do 04 2011, a ji to potem lahko dam tudi aprila za jest ali raje ne? :scratch:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 30, 2011 12:18 pm

Po navadi imaš različne formulacije, v slovenščini:

uporabno najmanj do
uporabno do konca
porabiti do
ipd.

Kolikor sem seznanjena s tem, so te izrazi dejansko predpisan, samo se mi ne da iskati točno zakonov in predpisov.

Okvirno sliko pa najdeš tule:
http://www.zps.si/hrana-in-pijaca/oznac ... Itemid=413

ZPS je zakon ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 30, 2011 12:18 pm

konzerva bo najbrž dobra še pol leta po preteku roka ali dlje. sploh pa pri mesni hrani takoj zavohaš, če je z njo kaj narobe. brez skrbi, naše razvajene mačje rite so tok natančne, da pokvarjene konzervice že ne bojo jedle. :crazy:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 30, 2011 12:20 pm

Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 30, 2011 12:24 pm

Piše "best before", glede na drugi link bi moralo biti ok do konca aprila, samo me vseeno skrbi :scratch: To so zaprte konzervice, ko se odpre jo tko v enem dnevu poje, samo ji pa nočem "sumljive" hrane dajat. Mal sem smotana, sam bi pa tud "trešla" veta nekam, kaj prodajajo to konec marca :devil:

Hvala za pomoč! :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 30, 2011 12:26 pm

taperverčki je napisal/-a:konzerva bo najbrž dobra še pol leta po preteku roka ali dlje. sploh pa pri mesni hrani takoj zavohaš, če je z njo kaj narobe. brez skrbi, naše razvajene mačje rite so tok natančne, da pokvarjene konzervice že ne bojo jedle. :crazy:

Aha, no saj na to računam, da če ne bo kul ne bo jedla. Pa se voha ja če je zanič, že 2 dni v hladilniku je skoraj predolgo včasih.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 30, 2011 12:37 pm

Sem ravno spisala cel traktat, pa mi je nekaj šteknilo in je vse šlo ...

V glavnem: tole konzervo lahko prodajajo do konca aprila. Sem zguglala tole, ko sem si v trgovini naredila blamažo, ko sem prdajalko skušala opozoriti, da prodajajo toast, ki mu "danes" poteče rok uporabe, pa mi je pojasnila, da ga lahko prodajajo "danes do polnoči" :D Zato je fajn biti previden pri rokih uporabe in jih preverjati, še preden zadeve prinesemo domov ;)

Konzerva je pa skoraj gotovo uporabna še kar nekaj časa po preteku roka, kot je napisala taperverčki, če seveda konzerva sama ni kako poškodovana. Vsebino moraš pa nujno porabiti v najkrajšem možnem času po odprtju, ker ni več v kontroliranem "okolju" :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 30, 2011 1:56 pm

Da še semle prilepim ;)

Lep pozdrav,
Sem študentka novinarstva in v sklopu študija snemamo pogovorno oddajo na temo problematike reševanja živali in vas vljudno vabim k sodelovanju. Snemanje oddaje bo jutri v četrtek 31.3. od 13.00 do 16.00. Sicer oddaja traja približno 10 minut vendar jo moramo 4 krat posneti. Za oddajo bi rabila 6 študentov, snemanje oddaje je za interno uporabo. Prosim, da mi čim prej sporočite, da vem. Za dodatne informacije sem dosegljiva na številki: 040/818-483 ali na mail: zavasnik.nina9@gmail.com
Snemanje oddaje bo na Leskovškovi 12, Fakulteta za medije oz. IAM ( nasproti vojašnice Franca Rozmana)
Upam, da se bo kdo javil, vesela bom sodelovanja z vami.
Lep pozdrav,
Nina

Torej kolegica išče 6 (zdaj še 5 študentov ;) ), ki so pripravljeni malo počvekat o tej problematiki. Je res samo in izključno za interno uporabo, vidijo vas samo tisti v studiu: novinarka, snemalec pa morda še kdo, ki pri vsem asistira in na koncu profesor, ki novinarko ocenjuje, torej malo ljudi, nikjer ne bo objavljeno. Je tudi za nas camera shy ljudi :P Če ima kdo čas, dobrodošli in hvala v njenem imenu!
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 30, 2011 8:37 pm

Kako proizvajalci določajo rok? Probajo čez koliko časa se izdelek pokvari in odštejejo vsaj 3 tedne! Velja za izdelke ki imajo dokaj dolg rok. Toast npr. je dober dokler ODPRT ne splesni. Ko kupite štruco kruha tudi ni užitna samo en dan, a ne? Mlečni izdelki so dobri še en teden po roku (siri dlje). Tko da mi ne paničarit zaradi rokov! :devil: 8) Ko bi videle koliko hrane gre vsak dan stran ravno zaradi teh rokov, bi ble takole :bad: .
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: ljubljana

Odgovor Sr mar 30, 2011 8:54 pm

Leia je napisal/-a:Sem ravno spisala cel traktat, pa mi je nekaj šteknilo in je vse šlo ...

V glavnem: tole konzervo lahko prodajajo do konca aprila. Sem zguglala tole, ko sem si v trgovini naredila blamažo, ko sem prdajalko skušala opozoriti, da prodajajo toast, ki mu "danes" poteče rok uporabe, pa mi je pojasnila, da ga lahko prodajajo "danes do polnoči" :D Zato je fajn biti previden pri rokih uporabe in jih preverjati, še preden zadeve prinesemo domov ;)

Konzerva je pa skoraj gotovo uporabna še kar nekaj časa po preteku roka, kot je napisala taperverčki, če seveda konzerva sama ni kako poškodovana. Vsebino moraš pa nujno porabiti v najkrajšem možnem času po odprtju, ker ni več v kontroliranem "okolju" :)

punca bi bila res vesela če bi dobila še kakšnega kandidata/kandidatko.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 30, 2011 9:26 pm

biarritz je napisal/-a:Mateja, jaz bi jih tudi, ampak rabim prej še litter locker škatlo :D Zadnjič enkrat sem bila v tisti trgovini pri Ikei, polnila so imeli, škatle pa ne :scratch: Sem imela zelo zanimiv izrazni ples, ker prodajalka ni razumela, kaj hočem imet.

Mogoče je že mimo vse skupaj. Če pa ne... imam jaz enega, ki ga ne uporabljam.
Podarim. Najboljšemu ponudniku... :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Sr mar 30, 2011 10:58 pm

Če bi komu prišlo prav, od moje pokojne muce mi je ostala ena k/d hills konzervica in ena vrečka royal canin renal chicken, to je dietna hrana za muce ki imajo težave z ledvicami. Podarim, ni veliko, mi je pa vseeno škoda stran vrečt. Sem iz Celja.
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor So apr 02, 2011 12:05 pm

Samo nekaj bi napisala glede rokov uporabnosti pri hrani. Če pustimo uradne in zakonske razlage in predpise ob strani in razmišljamo logično. Roki trajanja s večinoma določeni tako, da je do tega roka hrana še ziher uporabna, večinoma pa je še kar nekaj časa po tem.
Pri veliki večini hrane (človeške, živalske) se itak takoj vidi, zavoha... če kaj ni OK. Osebno recimo kupujem probiotične jogurte na polici tik pred iztekom roka, pojem jih pa večinoma še malo po izteku le tega (je veliko bolj "probiotičen" na ta način). Mislim, da pri skoraj nobeni konzervi ni potrebno imeti kakega večjega strahu, da bo pokvarjeno takrat kot piše, če pa bi se dejansko zgodilo, bi se pa videlo, vohalo... Pa še ena stvar ... ne trdim, da je pri vseh mačkih in psih tako (imam sama enega pri katerem ni) ampak večinoma prenesejo (nekateri celo preferirajo) že malce (ali hudo) usmrajeno meso, ki je po naših standardih že pokvarjeno, tudi s salmonelo njihove želodčne kisline veliko bolje opravijo kot naše itd ...
Seveda ne pravim, da je fino čakat, da je konzerva čez rok, ampak mislim, da pretirano komplicirat pa tudi ni treba ;)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 02, 2011 1:26 pm

Jaz sem moji dala te konzervice, ampak je vsakič ko je jedla to po njih bruhala. :( Po drugi hrani (recimo RC urinary) pa ne, tako da ji ne bom več teh dala, čeprav mi nič čudne ne delujejo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 02, 2011 8:29 pm

kopali smo in rili in kopali :O ....tko da če kdo rabi 3-4 m3 dobre, lepe zemlje, za na vrt al pa za parcelo zravnat al karkoli - podrobnosti za ZS.
Zgoraj omenjena zemlja se nahaja v Kranju :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne apr 03, 2011 6:31 pm

Ker ima sestra preveč prostega časa in veliko talenta ;), se nam je doma nabrala kar gora poslikanih kozarcev, ki so unikatni kompleti in jih želi prodati (študentska leta pač ;)). Torej na voljo je več različnih kompletov, ki so lahko tudi krasno darilo.

Za več informacij ZS :).

Slikice:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 03, 2011 6:36 pm

Waaaaaaa, kakšen talent!!! Bravo!
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Ne apr 03, 2011 6:42 pm

:good: Kolko pa so?
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov