Vprašanje je, če je vzrok alergične reakcije mačja dlaka, ker je v tem času cvetenja vzrokov lahko malo morje. V bistvu dvomim, ker je muc že kar nekaj časa pri njih. Lahko pa, da je koncentracija mačje dlake v stanovanju v tem času dosegla stopnjo, ki je za občutljivega človeka previsoka.
Povzela bom ukrepe, ki jih je s tem v zvezi izvedla Spicy, posvojiteljica mojih muck, ki je ob prihodu Nane (zdaj Pepper) tudi kazala znake alergične reakcije, pa je vzela stvari v svoje roke in naredila tako:
- muce temeljito prečesala z glavnikom, ki je podoben furminatorju in zdaj to dela bolj pogosto kot prej;
- vse temeljito presesala in zdaj to počne redno (da ne bo pomote, hehe, že prej je redno sesala, ampak zdaj to počne pogosteje);
- oprala tkanine, kjer so muce najraje poležavale (seveda tudi svojo posteljnino) in skrtačila tiste tkanine, ki se jih ne da oprati v stroju (praskalnik, sedežna)
- jemala Claritine (zadostovala je samo 1 runda)
- normalno zračila (pospešeno zračenje lahko povzroči vdor drugih alergenov)
Težave so povsem minile in se niso ponovile. Pravi, da je bistvo, da redno skrbiš za nizko koncentracijo dlak v stanovanju (logično). Spicy, če sem kaj pozabila, pa me dopolni, plis.