Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 8:05 am

Re: Daj si duška

kok pa sestra pri mojem ginekologu ne zna krvi jemat...v petek mi je z iglo brklala po žilah, dej sem pa dva dni že čist mavrična po roki...no, vsaj spreminjajo se barve iz dneva v dan da ne bo preveč monotono...
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po mar 21, 2011 8:14 am

sarajst je napisal/-a:Sicer ne vem če vam bo kaj pomagalo ampak sama imam res grozne probleme z alergijami (se še vedno po vseh testih ne ve na kaj) in posledično z atopijskim dermatitisom (res bed zgleda). Zadnje čase uporabljam mleko za telo A-derma (se dobi v lekarnah) ki je namenjena dermatitisu in suhi koži nasplošno. Moram priznat da je res fajn (še cel dan imam mehko kožo ko se namažem. Sicer je precej draga ampak se splača. Ne vem če obstajajo tudi kreme s faktorjem od A-derme ampak bi bilo fajn preverit. Aja pa še to krema je namenjena suhi koži ampak ni mastna (ker meni mastne kreme naredijo en velik lišaj po celem telesu ker rabim da mi koža diha če pa nanesem kaj ful mastnega pa dejansko se moji koži zmeša...

Moj sin ima tudi zelo suho in hrapavo kožo - mu mažem s tem losionom in je super, res! Priporočam tistim s suho kožo.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po mar 21, 2011 1:59 pm

rozika je napisal/-a:Jaz sem živa reklama za Alverde.

Evo, še ena živa reklama se javlja. :good: Meni so se nekje v puberteti pojavile kožne alergije na VSO kozmetiko, začelo se je prav z deodoranti. Dolgo časa nisem uporabljala ničesar razen kristala, potem sem pa odkrila Alverde in začela testirati tudi ostalo naravno (certificirano) kozmetiko. Od takrat ni o alergiji ne duha ne sluha. V vseh teh letih sem dobila pikice le po eni kremi za roke. Trenutno uporabljam Alverde deodorant z morsko soljo in mi je kar fajn.

rozika je napisal/-a:Najprej razlika med "navadnimi" in "naravnimi" kremami. Prve imajo kemično zaščito pred soncem (nočem vedt kakšna kemija je to) druge imajo pa fizično zaščito. Če rabite res močno zaščito pred soncem, si kupite od Sante, zgleda kot bela krema. In to "belo" odbija sonce, preizkušeno na RES MOČNEM soncu, sonce nima šans! Če nočete biti beli od kreme (malo hecno izpade) jo zmešajte z oljem (mandljevo itd.). Nisem še sprobala ker mi mi je vseeno da sem bela od kreme, važno da me ne opeče. Sigurno pa obstaja tudi kakšna naravna ki ni bela (z že dodanim oljem).

To belo v naravnih kremah je titanov dioksid če se ne motim. Da boste vedele kaj iskati. ;) Pa mislim da se uporablja tudi cinkov oksid. Sej te mineralne filtre dodajajo tudi v konvencionalne kreme, vendar kaj pomaga, če je še cel kup packarije zraven. :fool:

Rozika, če ti je Sante kul, probaj še od Lavere. Meni je boljša prav zaradi tega ker se lepše maže kot Sante, ki je res gosta in se takoj zasuši ob mazanju. Moj je imel kar probleme ob mazanju svojih kosmatih nog s to kremo, ker se tako hitro suši. :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po mar 21, 2011 2:01 pm

Aja, moj duško so pa šamponi. :dash: Sem sprobala že vse živo, pa me po vseh lasišče srbi in peče. Ne pomaga niti naravna kozmetika za alergike. :crazy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 2:10 pm

Čaja, pri nas se je v lekarni dobilo en šampon brez vseh dodatkov - po navadi ti ponudijo vichy, če o tem sprašuješ, ampak če vztrajaš, najdejo tudi tega drugega. Se komaj kaj peni in ima komaj opazen, rahlo neprijeten vonj.
Za moje lase in lasišče žal ni bil v redu, medtem ko poznam punco z najlepšimi lasmi na svetu (svetleči, bujni, nezvozljani, čudoviti kodri :) ), ki uporablja le tega :D
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 2:30 pm

čaja poglej na netu izdelke od trgovine Orca. Te imajo pa RES naravno kozmetiko. Pa še zelo dobro svetujejo. Sicer so cene "malo" višje, so pa izdelki vredni vsakega centa (imam kremo za zdravljenje izpuščajev itd. in sem navdušena!).

Drugače pa ja, za suho kožo niso primerne mastne kreme! Pa čeprav to vsi svetujejo, namreč olje "zaduši" kožo in ji še dodatno onemogoča da bi se normalno vlažila. Malo mastna krema je ok, ne pa tako zelo kot so ponavadi. Bolje je izbrati kakšno hidratantno kremo.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 2:32 pm

Me prav firbec zanima kakšen je "šampon brez dodatkov". Mi tole zelo "smrdi". Da bi imela lekarna kaj naravnega, človekovemu zdravju koristno? :lol: :lol: :lol: :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 2:33 pm

Nihče ni rekel, da je naravno :) Je pa brez raznih prčkarij za lepšo peno in sijajen vonj ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po mar 21, 2011 2:37 pm

Leia, načeloma se lekarn na daleč izogibam, ampak nikoli ne veš kaj kje najdeš. Ali se mogoče spomniš kako se imenuje ta šampon?

Rozika, tudi šampon (res pa je, da samo enega) iz Orce sem že sprobala. Ob prvi uporabi mi je bil super, potem pa ne več. Uporabila sem celega (so mi svetovali naj vztrajam nekaj časa), vendar ni bilo nič bolje.

Trenutno imam že nekaj časa otroški šampon od Welede in zaenkrat je še kar zadovoljivo. Bom še nekaj časa vztrajala, da vidim kaj bo. Preveč menjavat verjetno ni dobro. :girlblush:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 2:38 pm

"Je pa brez raznih prčkarij za lepšo peno in sijajen vonj "
Je pa miljon drugih prčkarij. Lekarna pač,...
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po mar 21, 2011 2:39 pm

Hehe, vidim da imaš tudi ti alergijo na lekarne. :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 2:41 pm

Aja, pri meni naravno pomeni vse kar ni sestavljeno samo iz kemije (umetnih snovi). In kar ni naravno ne gre na mojo kožo.
čaja, :lol: :lol: :lol: še ena alergija, a?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 3:05 pm

čaja je napisal/-a: Moj je imel kar probleme ob mazanju svojih kosmatih nog s to kremo, ker se tako hitro suši. :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: Zmešaš z oljem ali pa prej malo navlažiš kožo, pa flaško je treba fejst pretrest. Je tako učinkovita da jo ne zamenjam, pa še ne smrdi. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 3:13 pm

Rozika, tebi itak ne bi skusala svetovati nicesar sploh :P
Caja, je ze tako dolgo, da res nimam pojma, kaj je bilo. Takrat se naravnih in "naravnih" zadev skoraj ni dalo dobiti, zato je bil to zame visek znanstvene fantastike, da sem sploh lahko dobila sampon brez dodanega mila in disav. Sodec po hitrem pregledu gugla bi lahko bil biosecure, ampak takrat gotovo se ni bil v taksni embalazi.

Glede naravnega in "naravnega" v kozmetiki se mi zdi pa tale link zanimiv

http://www.zps.si/osebna-nega/higiena-i ... Itemid=325

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 3:20 pm

Leia poznam zakone. 8) Je pa dober link ja.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po mar 21, 2011 3:24 pm

O super link, vse na kupu. :good:

Jaz se imam za precej kritičnega potrošnika 8) in me samo z napisom naravno pač ne morejo prepričati, je pa res, da veliko ljudi lahko. Jaz vedno kupim samo tisto kozmetiko, ki ima enega (ali več) priznanih certifikatov. Meni se pač obnese in je ne zamenjam več. Sem pa začela tako kozmetiko kupovati povsem naključno, ko sem iskala tako, ki ni testirana na živalih.

rozika je napisal/-a: :lol: :lol: :lol: Zmešaš z oljem ali pa prej malo navlažiš kožo, pa flaško je treba fejst pretrest. Je tako učinkovita da jo ne zamenjam, pa še ne smrdi. :D

No, ta problem sva delno rešila z Laverino kremo. Mi je pa zanimivo, da me posluša in uporablja to kremo, ker ponavadi se ga nič ne prime. Enkrat sva se prav skregala, ker mu nisem pustila, da mi da v trgovini v košarico deodorant od Old spice. :devil: Ga je moral v rokah nosit. :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 3:25 pm

Rozika, tudi ta link ni bil namenjen izključno tebi ;) Kot pravim, tebi ne bi niti poskušala ničesar svetovati ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 3:26 pm

čaja, pa se meni bojijo kaj svetovati. :O :lol:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 21, 2011 3:28 pm

Leia, sem vedno vesela predlogov. :praising:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po mar 21, 2011 3:32 pm

Tudi jaz. :girlblush:

Vedno pravim, da naj vsak dela (v tem primeru uporablja) tisto kar hoče. Priznam pa, da me pa jezi (tko pač je :rolleyes: ), da se mojga ob vseh predavanjih o poskusih na živalih, ki jih je bil deležen v zadnjih 8 letih nič ne prime. Mu kupujem vse možno, a on prisega na Old spice. :fool:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost