Fotoaparat
Skratka, kje bi se dalo ugodno dobiti npr. Nikon D3000 z 18-105 mm ? In kakšna je razlika če nabaviš D3000 z 18-55 mm ali 18-105 mm?
Dajte me prosim malo podučiti o teh objektivih...

http://mojizakladi.blogspot.com/
Moderator: andreja

udomačen tiger

udomačen tiger

zvesti pes

Imam tudi 18-55mm 3.5-5.6, ampak imam ves čas tega prej omenjenega gor.

udomačen tiger

, mislim da je dobro razloženo. jaz sem objektive tud postopoma kupovala, pač glede na to, kaj rabim za to kar slikam. najprej je bil 16-105mm, potem zoom 70-300, zadnji nakup je bil makro leča. ko bo kej dinarčkov, bi rada še kako prime lečo ene 50mm da še probam portrete slikat. potem bo pa tako treba zamenjat vsaj kako lečo, ker bo moj naslednji fotkič ful frame in stare leče ne delajo gor najboljš. seveda pa brez dobrga fleša res ne gre. tako kot potem ugotoviš, da rabiš še en kup dodatne opreme. polarizacijski filter, uv filter, zatemnitveni filter...da o stojalih ne govorimo. jaz sem za svojega odkašljala mislim da okoli 200€. tako ali tako je pa bolše, da pri tem hobiju ne delaš računice, ker se boš samo slabo počutila. pač kupiš in pozabiš. imaš pa svoj užitek seveda. aja, pa seveda program za obdelavo slik, brez tega jaz tudi ne znam.

zvesti pes

udomačen tiger

udomačen tiger

čvekava papiga

udomačen tiger

prišel po svoje. Zdaj bi vseeno rada kaj z malo boljšim objektivom. Za Canona SX30IS, ki je cenovno in po specifikacijah primerljiv z P500 pa berem precej negativne kritike o počasnosti - dolg startup čas, počasno ostrenje, veliki časi med dvema posameznima fotkama... Skratka glede na reviewe se zanj ne bi odločila.
 Kaj pa vem, tega fotoaparata ti res ne priporočam.. Lahko pa na internetu naročiš ta fotoaparat, ena stran ima celo, da če nisi zadovoljna, lahko v 45 dneh prejetja to vrneš.. mogoče bi se to izplačalo, boš vsaj ugotovila, če je to pravi fotoaparat zate in tvoje "zahteve". Samo kako je pa potem z vračilom denarja, pa nimam pojma.. 

udomačen tiger

) in dobiš ogromno rezultatov. Potem pa pregledaš na dolgo in široko vse recenzije, ugotoviš, kaj je najbolje ocenjeno, nato pa poiščeš najbolj ugodno možnost 

V te komplete dajo po navadi starejši model objektiva ali pa kaj podobnega (pač zadeve z zaloge)

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov