Pozdravček,
žal me čas vedno znova prehiteva, da bi kaj napisal in objavil kakšno slikco. Slikce se sicer nabirajo, zgodbe pa še toliko bolj. Predvsem je pomembno, da so vsi živi, zdravi in zgleda tudi zelo zadovoljni. Je pa zanimivo opazovati, kako Jurček odrašča in se spreminja...
Od vseh treh je daleč najbolj "scooliran" Jack. On je postal tak lep "medvedek", tako lepo puhast je in zelo rad se pride pocrkljat. K ženi redno hodi "v goste" ko gleda Tv na kavču. Ali se gre stisnit ob njen bok, k njenim nogam, pozimi se je šel kdaj pa kdaj gret na njen trebuh... Ni da ni. V moji mali pisarnici je desno od mene podaljšek mize z briketi zanj. Kadar skoči gor, da bi šel pojesti kak briket, redno pride do mene, me pogleda in potem mu nastavim desno roko ob katero se z največjim veseljem podrgne in potem gre jest. Če sedi na mačjem drevesu, mizi, kuhinjskem pultu ipd, se z veseljem prepusti cartanju po vratu, za ušesi... Edino cartanja po trebuhu pa ne mara in hitro popeni. Pa je potem dobro. Ko sem že omenil, da je najbolj skuliran maček od vseh treh, to pomeni, da če pride kdo na obisk, pride pozdravit. Če gremo ven, na travo, potem ko prijazno počaka, da dobi povodec, se mirno sprehaja naokoli, se uleže kjer mu paše in ga praktično nič ne zmoti. Okej, kapljice vode iz bazena mu niso v veselje ampak drugače... Res je miren in potrpežljiv maček. Skoraj bi rekel, da je kot nekoč Timi.
Kimmy od kar je prišla iz 2 nočitev v "hotelu veterina MH" se je kar spremenila. Več se druži, bolj se igra, meni se pusti celo malo v roke vzet (za par sekund). Navadila se je česanja, včasih se še celo malo nastavi. Vseeno pa je še vedno nezaupljiva do obiskov in večji del dneva prebiva v zgornjem nadstropju. Kljub svoji nezaupljivosti pa se neskončno rada valja po hrbtu, da vse 4 od sebe in vsaj meni se pusti božati tako po trebuščku kot prsih. Lahko pa tudi rečem, da sta z Jurčkom krasna prijatelja in se zvečer znata preganjati po hiši. Iz spodnje dnevne sobe v zgornji štuk, v eno sobo dirkata drug za drugem (ali pa poleg) in potem nazaj. Lahko tudi 10-15 minut skupaj. Enkrat je en pred drugim, drugič drug. In če jo Jack občasno "sfrizira" (ene 3x-4x na leto), je z Jurčkom mačja igra res ono, kar si predstavljamo kot mačja igra. Z Jurčkom se res lepo razumeta, včasih tudi spita drug zraven drugega.
Jurček pa odrašča in se počasi spreminja njegov karakter. Da ne bo pomote, še vedno je carti brez primere, še vedno je lep in vitek maček ampak ni pa več tisti zaupljiv maček kot je bil na začetku. Takrat je prišel pogledati vsak obisk, sedaj je pa skoraj bolj v slogu Kimmy ampak še zdaleč ne tako hudo. Določene ljudi je vzel za svoje (poleg naju z ženo) in pride naokoli, se pusti cartati, igrati, če pa so neki novi glasovi pa ima te na distanci. Vsaj en čas. Najbolj zanimivo, da ne rečem presenetljivo pa je to, da nekak neče več iti na vrt. Maja smo bili zunaj, prišel je nečak in brat od žene pa je bil Jurček tako kot vedno na povodcu. Skakal naokoli, se igral in potem se je ne vem česa ustrašil, s povodcem se je zapletel in začel skakati po meter v zrak. Sam sem ga poskušal čimprej ujeti ampak to je bilo tako bezljanje naokoli, da dokler ni sam po minuti ali dveh obnemogel, da nisem uspel prijeti. Takoj sem mu snel povodec in ga dal v hišo, nakar je letel gor v spalnico. Revež se je tako prestrašil nečesa, tako je bil izčrpan, da je imel usta odprta in dihal z vsem kar je mogel. Kasneje je še bruhnil in po 4 urah je nekak prišel k sebi. Od takrat je bil še nekajkrat zunaj in sva ga z ženo pazila, če bo prišel v čudno situacijo. In res se je 2x zgodilo, razlog neznan, obakrat pa je bil pod najinim nadzorom. K sreči ni bilo takega problema kot prvič. In sedaj Jurček ne gre več ven razen v mojem naročju, kjer se zgleda počuti varno. Pa še to po enem mesecu, da je nekak pristal na to, da bi spet šel malo ven. Enkrat vmes je spet slišal/čutil nekaj neprijetnega pa ko sem ga dal na tla, je zašprintal direkt proti hiši (pa ni bil dlje kot 5m stran). Zelo zanimivo, moram rečt. Je pa zanimivo pri njemu še nekaj. Noben maček ne mara spuščanja stopnic na podstreho, vsi se umaknejo razen Jurčka in sedaj tudi Kimmy. Ona je sicer pozorna ampak lahko spi na postelji ali na stolu v bližini. Jurček pa... heh, samo da se stopnice dotaknejo tal, že leti gor raziskovat. Po pol ure pa ima dosti podstrehe in greva skupaj dol

In da zaključim z Jurčkom, v hiši je čisto "kul" maček, muhe se ga lahko upravičeno bojijo (jih redno klati in poje), velikokrat mi sledi kot senca edino hrana, tle nam a da vetra. Lumpek mali je tak gurmanček... Navali na eno vrsto hrane, jo je par dni, mogoče celo tedne in potem kot bi odrezal nič več. Nekak še najdlje je Gourmet Gold morski losos s korenčkom, tega se ne naveliča lih ampak da bi pojedel več kot 1 konzervico na dan tega okusa pa ne. Pa je jedel vse živo, losos, kura, kura z drobovino, tuno na takšen in drugačen način (tudi od katere druge firme)... Zanj je res težko najti hrano, ki bi mu dalj časa odgovarjala. In čudo vseh čudes, začel je jesti tudi brikete, kar one, katere je tudi Jack.
Kakorkoli že, življenje z mački ni nikoli dolgočasno in je zabavno. Predvsem pa edino kar nam ljudem manjka, je znanje sporazumevanja z njimi. Sej so kot otroci ampak znajo na nek način povedati kaj bi radi. Imajo svojo osebnost, imajo čustva... Ja tile trije so definitivno moji otroci.