Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So mar 12, 2011 1:39 pm

Re: Daj si duška

Cats je napisal/-a:
Larina je napisal/-a:Mi je uspelo odpret kroglo, pa se trenutno počutim kot najbolj neumno bitje na zemlji... :girlblush:

Larina, sori, ampak jaz se temu že dve uri režim k zmešana :lol: :lol: :lol:

Nisi edina :lol: :lol: :lol:

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So mar 12, 2011 2:17 pm

Larina je napisal/-a:Jz mam pa jutranjega duškota. So danes dostavili novo igračo za mice mace, pa je očitno namenjena v prvi vrsti da spravi ob živce lastnike. Prišla je tale žoga: http://www.*****.de/shop/katzen/katze ... lle/103553 in jaz je na noben način ne znam odpret :scratch: . Navodila so, kajpak, v žogi :dash: . Ne upam uporabit preveč sile, a ve kdo kako to gre?

Iste probleme sm imela jaz 14 dni nazaj :girlblush: Ampak res, no, ne moreš navodil zapret V žogo :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor So mar 12, 2011 2:29 pm

To je očitno čisto namenoma - najprej je to "ustvarjalna" igrača za ludeke, potem pa šele za tiste bolj kosmate ritke... :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor So mar 12, 2011 4:44 pm

Me veseli da se zabavate. Jaz sem se tud narežala ko zmešana, ampak šele potem ko mi jo je uspelo odpret, ker je res enostavno :girlblush: . Sam ko se enkrat lotiš odpiranja na narobe način je to začaran krog. Še pa vedno mislim da so bli mal sarkastični, ko so noter zaprl navodila. Me prav zanima če so že kakšno dobil nazaj, češ da se ne da odpret :D .
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 13, 2011 11:19 am

Se peljem sedaj po vasi in gre čez cesto počasi ena muca, ki jo stalno videvam po vasi. Bilo je vse skupaj čudno in se ustavim, se ji skušam približati, nogico je imela krvavo, gobček ranjen, ampak buča jo je ucvrla med hišami :dash:. En dan bom te vaške mačke, ki so od 'nikogar', samo pobasala v avto in jih odpeljala na k/s, ker s temi kmeti se kej zment je zadnja.
Upam samo, da ni kaj hujšega z muco, bom pa šla še malo okrog pogledat, če jo najdem :( čeprav mi to očitno kaj dovolj ne pomaga, ker je plašna in bo očitno vse moči raje usmerila v beg pred mano kot pa da bi pustila, da se ji pomaga :fool:
In zakaj se take stvari vedno dogajajo na nedeljo?! :dash:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 13, 2011 1:12 pm

Mogoče da jo z živolovko dobiš? :(

Jaz sem šla pa na sprehod do vasi, sem prav uživala, dokler mi kmetje vsega ne pokvarijo. Pri eni kmetiji stari sem videla 3 mačke in manjšega psa (pomoje, je ležal v travi...), vsi seveda zunaj, saj je to kmetija ane. :rolleyes: Potem je šel pa en človek ven in se je maca drla pa hodila za njim, un pa nič, kot da je ni.
Res me zjezijo take stvari, še bolj zato ker nič ne morem. :( Če bi imela prostora dovolj, bi pomoje kar krast vaške mačke začela.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 13, 2011 4:42 pm

all...saj kaj se pa da narest tudi pri takihle kmečkih primerih ;)
ti napišem zs :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 13, 2011 7:02 pm

all problem je, da je ful hiš in vsaka ima ograjo in da jaz sedaj letam čez ograje za njo z živolovko... Šla pogledat, ampak je ni bilo nikjer videti. Ne gre mi iz glave :girlsad: in upam, da je vse uredu z njo.

Danes sem bila pa čisto :O, ko se pogovarjamo nekaj o mačkah, pa mi reče 8 letna nečakinja 'A veš kaj se je zadnjič zgodilo?'. Evo takoj sem si rekla, da tale zgodba ne bo ok in že sestavljala predavanje v glavi. Potem pa začne, da so se zadnjič s sošolkami in sošolci igrali in da se je mimo pripeljal avto, vstavil in nekdo je iz avta vrgel majhno muco. :O :dash: o šit in že premišljujem o tem, kako so jo pustili revico tam. In razlaga naprej, da so jo odnesli k eni domov in potem jo je vzela tam ena soseda. :O Res, da ji pomojem ni tako lepo kot v zlati kletki, ampak, da so že taki otroci vedeli kaj naresti :good:! Očitno se moja pridiganja zdijo odraslim kr neki, ampak otroci pa zgleda vpijajo k spužve :yahoo:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne mar 13, 2011 7:09 pm

Hvala bogu jaz temu pravim,ko z veseljem poslušam moje 10 in 12 let, ko svojim prijateljem razlagajo o živalih...

Potem pa me skoraj ob živce spravi znanka, ki živi na kametih in imajo 7-12 mačk (saj še sama ne ve kolk :( ) in ji ne morem dopovedat, da jih dajo s/k. Da sploh ne govorim o notranjem bivanju in kvalitetni hrani. Vse jim je :O in škoda denarja in brez veze :dash: :dash: !???

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 13, 2011 7:20 pm

No, tale je pa za prijavt, se bo Oaza strinjala ane? 7 je preveč po zakonu.

Je pa hudič ja. Če otroci poslušajo je dobro, si bojo mogoče zapomnil in v istem duhu šli naprej. Držim pesti za tisto revčko, upam da ti rata kaj zvedt I_love_u.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 8:47 am

Duško, zakaj mora človk zbolet, ko ima največ dela? :aggressive: :girlcry:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 9:00 am

all in kaj lahko inšpektor naredi?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 9:07 am

po zakonu je potrebno preprečiti nezaželeno razmnoževanje.
Če inšpektor ne bo naložil s/k ob prijavi (npr. da bi lastnik izjavil, da so mačke zaželene), potem je najbolje dokumentirati mačke ob prvi brejosti (t.j. zdaj), nato ob drugi (jeseni) in podati prijavo zaradi preobremenjevanja živali.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 9:09 am

je pa žal pogosto odvisno od predanosti inšpektorja, a bo takoj naložil s/k, ali pa mu "dol visi".

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 9:11 am

Pa če gre takole: lastnik pobije "odvečne" mačke?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 9:17 am

Če prijava zaradi preprečevanja nezaželjenih legel ni učinkovita, potem naj se (tako so meni svetovali) poslika brejo mačko, po kotitvi in prijavi sum mučenja živali, lastnik pa mora dokazovati, kje so mladiči.
Bi pa v primeru nekooperativnega inšpektorja svetovala, da drugo prijavo poda druga oseba; kot mi je inšpektor enkrat rekel, naj prva prijava ne bi bila nikoli sankcionirana (t.j. 500€ kazni), ampak šele, če ista oseba večkrat prijavi neko osebo, saj naj bi bilo v primeru nekršitev (toje za inšpektorje žal "mehka" kategorija) možno, da gre za podj****anje prijavitelja.
Tako v teoriji, v praksi smo se vedno max potrudili, da smo do mačke prišli še pred kotitvijo. Je pa res, da je v mestu tega manj.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 9:24 am

Hmm, če bo npr. kmet dobil inšpekcijo za vrat ker ima preveč mačk, bo pač zmanjšal število, kako si lahko pa sami predstavljate. :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 9:28 am

Običajno tisti "ta dobri" inšpektorji samo izdajo zahtevo, da se mačke s/k, kar mora prijavljenec nato dokazovati (z računi ip.). Ne poznam primera, da bi se zahtevalo zmanjšanje števila, razen, kadar gre za skrajne primere (ki niso vezani na kmetije, ampak bolj na zbiratelje)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 9:31 am

To zmanjšanje je letelo tudi na s. Pač pobijejo mačke, saj bodo prišle nove,.... :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 9:37 am

Nikjer ni jamstva, da ne boš naletel na psihopata. Kot sem enkrat videla, je celo največji vaški mačo, ki je naštepal mačkov celi vasi in ustrahoval sosede, sklonil glavo in odpeljal mačke na s/k, ko ga je obiskal inšpektor in mu zagrozil s kaznijo, če jih ne bo. Je pa res, da so moje izkušnje z inšpektorji do sedaj precej pozitivne in sem imela tudi podporo v ozadju. 8)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov