Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če mar 10, 2011 9:28 am

Re: Daj si duška

Uf, marija, tole se pa tudi meni dogaja. Pol me pa včasih Shadow tko pogleda, kokr da sem jo udarila :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 9:31 am

Vlažilec zraka pomaga (pa še mački manj "snežijo") 8)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 9:32 am

zalarjeva, pomojem mate prenizko zračno vlago. jaz mačke tresem (samo) pozimi, ko zaradi kurjenja zračna vlaga pade pod 40%. odkar imam vlažilnik zraka, je boljše. v prejšnjem stanovanju pa je fajn pripomogu tudi laminat - skupi z nizko zračno vlago je kombinacija, zarad katere preskakujejo iskre (dobesedno :blush: ). bodi malo pozorna, če je kaj boljše, kadar sušiš perilo (pa ne v sušilcu, temveč na radiatorjih in stojalu).

zasebni spori pa res nikogar ne zanimajo niti se nas ne tičejo. prosim uporabnike onega foruma, zaradi katerih smo jo civilizirani uporabniku ucvrli stran, da na onem forumu tudi ostanejo. pol leta smo imeli tukaj složno in mirno spletno skupnost. zelo si želim, da bi tako ostalo tudi v prihodnje.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če mar 10, 2011 9:43 am

zalarjeva je napisal/-a:Dragi duško kaj lahko naredim, da moji mački, pes in jaz ne bomo tako električni? Skos tresemo en drugega, ko se dotaknemo! Sumim na material praskalnika, samo ne vem:( Ima kdo kakšno idejo kaj narest?

:)
Sam si zmočim roke pod pipo in jih gladim vsepovsod po telesu, kar jim zelo ugaja. Kratkotrajna rešitev dokler še ni vlažilca zraka...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 9:47 am

Punce, Duško je za to, da poveš, kaj ti leži na duši, tudi, če si "njihov". Ampak dajmo nehat odgovarjat na vse, kar vsaj od daleč diši po provokaciji. Človek se sam s sabo težko skrega, če ni ravno dvojna osebnost. 8)

Tale elektrika pa mene tudi matra, ampak doma ni tako hudo - perilo sušimo noter, pa čim več luftamo, tako da kar gre. Me v v trgovskih centrih nakupovalni vozički redno tresejo. :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 9:48 am

Menjam vlago v stanovanju za staticno elektriko! Takoj! Ko imas v vsakem prostoru en razvlazevalec, ves, kako fajn je bilo, ko te je tresla statika. :negative:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 9:50 am

Ja, v prejšnjem stanovanju smo imeli mi tudi cel kot splanice plesniv - eno leto po konkretnem odstranjevanju plesni in pleskanju. Me pa res ni nič treslo tam. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 9:52 am

Vixen, vsaj pri "sosedu" imajo nekateri vozicki en tak crn trak, ki se dotika tal - menda za razelektritev. Meni pomaga :good:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 9:55 am

Ja, ampak ko ga vzamem, se nikoli ne spomnim prečekirat, ali je ali ne - in takrat seveda primem za plastiko. Ampak potem v trgovini pa nisem pozorna in se dotikam kovinskega dela. :dash: Pa sploh me ne izuči - med enim šopingom (ki ga že itak ne maram :negative: ) me tako po ene 5x strese. :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 9:55 am

vixen, tole v trgovini so pa čevlji (podplati) krivi, ziher. mene u supergicah trese, u bulerjih pa nikoli.

preveč vlage je pa tudi matranje (in nezdravo za dihala). leia, a dovolj zračiš? prepih 2x na dan čisto nahitro, da se stene ne ohladijo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 9:57 am

Aha, pol mi pa ni rešitve, očitno. Ker drugega kot superge pa skoraj ne obujem. :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 9:59 am

Dragi duško, a lahko prosim urediš, da bodo hodili ljudje srat na skret, ne pa na ta forum? Prosim! :angel:

Sicer pa: vlažilniki so zakon! Meni pade vlaga na 27% in me trese kot norca, če nimam vlažilnika. Meni ga je priporočil parketar, da je bolje za parket, da se tudi pozimi drži vlaga na 50%, ampak sem ugotovila, da tudi sama lažje diham, če imam vlažilnik.
Edino celo stanovanje je zdaj pokrito s finim belim prahom, ker ne uporabljam destilirane vode...
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če mar 10, 2011 10:01 am

Se nisem mislila oglašat, ampak mi je vse skupaj preveč... saj ne vem kaj... žalostno? :scratch: Nisem vedela, da se delimo na "naše" in "njihove" pa na "oni forum" in "tale forum". V življenju ni vse črno-belo in resnic je ponavadi toliko kolikor je udeleženih v neki zadevi. Jaz redno sodelujem oz. vsaj spremljam več forumov in drugih spletnih "oblik" in se zaradi vseh namigovanj in razprtij počutim že prav bedasto. Vse skupaj sem začela spremljati, da bi lahko vsaj na nek način lahko pomagala živalim. In prav zaradi tega si govorim, da me vse skupaj ne briga, saj nimam npr. posvojenih živalic na daljavo na različnih mestih zaradi ljudi, ki jih "rihtajo" ampak zaradi pomoči NJIM. Živalim seveda. Amapak kljub temu si ne morem pomagati, da mi ne bi bilo hudo. In osebno mislim, da take stvari dolgoročno škodijo predvsem živalim. Upam, da bo kdo razumel kaj sem hotela povedat. :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 10:04 am

Tapervercki, mansardo imamo. Pa bolj vprasljivo zrihtano streho ;) To dvoje v kombinaciji je pac vzrok za tezave z vlago. Zraci se, kolikor se da, ampak zal ni dovolj, sploh v kopalnici so tezave. No, ampak recimo, da smo omejili skodo :)

Tole s podplati sem pa ze slisala. Mene je avto nekoc tresel - sem dobila nasvet, da moram lezti ven kot uni fotri, ki se primejo za steho, sele nato nogo ven :) Ampak mi je malo nerodno to poskusat :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 10:08 am

Čaja, vse kar si napisala, je res. Žal, ampak res žal, je stanje takšno kot je in mislim, da še dolgo dolgo ne bo drugače.
Tudi sama sem naivno mislila, da se gre za živali.
Brezveze je pogrevat zadeve za nazaj, vendar včasih ne gre drugače.
Duško, lepo prosim, reci "drugi strani" iz preteklosti naj se že neha ukvarjat z nami in tistimi nam blizu in naj za vraga išče krivce za svoja jajca drugje, mogoče lahko začne celo pri sebi. :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 10:10 am

Leia je napisal/-a:Tapervercki, mansardo imamo. Pa bolj vprasljivo zrihtano streho ;) To dvoje v kombinaciji je pac vzrok za tezave z vlago. Zraci se, kolikor se da, ampak zal ni dovolj, sploh v kopalnici so tezave. No, ampak recimo, da smo omejili skodo :)

Tole s podplati sem pa ze slisala. Mene je avto nekoc tresel - sem dobila nasvet, da moram lezti ven kot uni fotri, ki se primejo za steho, sele nato nogo ven :) Ampak mi je malo nerodno to poskusat :)

Ne bo pomagalo: sem tudi jaz poskušala tako lezti iz avta, pa me je ruknilo najprej v levo roko, nato še v desno, če sem se pa dotaknila varnostnega pasu, pa še v rit. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 10:10 am

mateja, jaz uporabljam vodo iz brite, pa ni prahu. ti daš kar direkt iz pipe? to ni prav fajn, ker se ti nabira kamen in s tem zmanjšuje učinkovitost vlaženja.

čaja, jaz te čisto razumem. vendar sama forum spremljam zaradi tematike in mi je čisto mimo, da si ljudje, ki naj bi imeli isti cilj, mečejo polena pod noge in se kregajo. da se nekdo registrira na forum samo zato, da zliva gnev na nekoga in išče konflikte, mi je res čisto mimo. zaradi tega ta delitev, ki te je najbrž zmotila ravno v mojem pisanju. z veliko gotovostjo lahko rečem, da ne bom edina, ki se bo pobrala isti moment, ko/če nivo komunikacije tudi tukaj pade. :girlsad:

leia, vprašanje je bilo čisto dobronamerno, ker sem se ravno zdaj naučila, da je vlaga v veliki meri odvisna tudi od uporabe. saj veš, ko sem razlagala, kako so mi najemniki (naj jih kokla brcne :dash: ) v eni zimi popolnoma spelsnili stanovanje, kjer je bilo prej 50 let pozimi premalo vlage. :bad: v samo dveh tednih, kar jih ni več notri, je vlaga ful padla in so se okna nazaj posušila, plesen sva pa itak midva sanirala.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 10:12 am

Duško, skoraj bi se ti pozabila zahvalit za lepo presenečenje zjutraj! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 10:23 am

Ti, taperverčki se nauš nikamor pobrala, ker te bomo tule prvezal, da boš še več let razlagala, kako super je posvojiti kar celo leglo (mogoče se koga še kaj prime) :D :P
Pa tudi nivo komunikacije ne bo padel, se upam da, vsi trudimo zato. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 10, 2011 10:30 am

Hvala ti, Duško, za tole posrečeno današnjo kombinacijo generalnega čiščenja po beljenju in driske. :O
Tako imam vsaj razlog, da si na pol ure snamem rokavice in mimogrede na poti z WC-ja poškilim, kaj je novega. :good:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov