udomačen tiger
mačje akne
par stvari me zanima o mačjih aknah, če ima kdo kaj več izkušenj.
v glavnem vem za t.i. črne pikice pod brado, ki naj bi bile mačje akne oz. glivice? vem da se to lahko naredi tudi drugje po telesu.
pri nas sem občasno pikico na bradi že videla pri kakšni, zdaj imam pa en drug problem. fergie so se te pikice naredile tik pod smrčkom, samo na eni strani in pa na smrčku, pretežno na tej isti strani. pač okoli nosnice, če si znate predstavljat. naj povem da se ona prehranjuje precej štorasto in velikokrat smrček pomoči v stvari, tako da se mi zdi, da bi znal bit to vzrok za ta izbruh okoli nosnice...
včeraj sem s plivaseptom in vodo ta predel očistila in je šlo pod smrčkom vse stran, koža je bila tam rdeča, danes je že boljše... se vidi da se celi. na smrčku pa en del ostaja. namesto da bi imela tam lepo dlako, ima manjšo krasto, ki z umivanjem ne gre dol. pretirano drgnit seveda ne mislim, ker ji je skrajno neprijetno, če to počnem.
zanima me, če ima kdo kak nasvet kako postopat naprej?
seveda jo lahko peljem na veterino, to ni problem... razumljivo se pa skušam temu izogibat, če le gre, ker nočem mačke vznemirjat, če ni res treba.