Koristni nasveti za doma

Moderator: andreja

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po mar 07, 2011 12:00 pm

Re: Koristni nasveti za doma

Cats, hvala! Počakam še na izid sušenja jopice.

Enkrat sem te videla v popolnoma brezdlačnem modrem flisu (imam ravno takega, vem, kaj vse vleče nase) in od takrat naprej dam veliko na tvoje mnenje in izkušnje :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 12:51 pm

Ja, jaz dam tudi veliko na izkušnje od Cats, sploh na tiste, ki pridejo iz pečice :D :nyam: . Tole s kisom prakticiramo pri nas že dolgo, bo treba sprobat še kroglice.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 1:31 pm

tepih sem med vikendom zdrgnila s kisom. zdaj tok smrdi po kisu :bad: , da se ostalega smradu res niti ne voha več. naslednji korak bo soda, če slučajno uspe nevtralizirat smrad po kisu. držite pesti. :D
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 1:36 pm

No, ja, če ti ne rata, pa ti še vedno ostane za tolažbo dejstvo, da se od sode, kisa in par kapljic jedilne barve da narediti prelep sobni vulkan :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 1:47 pm

Cats je napisal/-a:Kis za vlaganje je alkoholni kis ;)

.....

hvala, si bom tole....napisala nekam :girlblush:

Kaj pa pol počneš/-te z jabolčnim kisom? Če sploh kaj (kisanje solate izvzeto!) ?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 1:51 pm

jaz z mešanico kisa + vode odkamenjujem šalce za vodo od mačkov. pustiš par minutk pa gre tolk lepo dol vse, da te prime it pucat ves kamen v kopalnici :rolleyes:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Po mar 07, 2011 2:04 pm

Preverjeno! Sem čez vikend očistila grelnik vode, ki ima spiralo na dnu (torej, ko pogledaš v grlnik, je spirala vidna). Sem dodala nekaj vode in kisa, 3-4 zagrela vodo in pustila, se je v 15 min tako svetila (spirala) kot nova! :yahoo:
A namesto mehčalca dajate kis za vlaganje? S kakšnim eteričnim oljem ali samo kis?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 2:40 pm

Alkoholni kis je močnejši od jabolčnega, mislim da enkrat toliko. Jaz dajem alkoholni v posodico za prašek, drugače mi cunje smrdijo. Imam pa nov pralni stroj, očitno so starejši pralni stroji (Cats) boljši. Lahko zraven uporabiš eterična olja.

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po mar 07, 2011 2:51 pm

Leia je napisal/-a: No, zato za čiščenje te zadeve uporabljamo tiste vlažne čistilne robčke za dojenčkovo ritko.

Za tole informacijo pa ti podeljujem nobelovo nagrado ;) . Res! :good:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor Po mar 07, 2011 10:38 pm

taperverčki je napisal/-a:tepih sem med vikendom zdrgnila s kisom. zdaj tok smrdi po kisu , da se ostalega smradu res niti ne voha več. naslednji korak bo soda, če slučajno uspe nevtralizirat smrad po kisu. držite pesti. :D

kis načeloma smrdi, dokler se do konca ne posuši, potem pa ne več. Ne pravim, da je treba čakat, ampak v nekaj dneh kis neha smrdet ;) "preverjeno" je pa to tako, da sem med čiščenjem oken nespametno odložila kis-flašo na kavč in je "sama od sebe" padla in se je ene pol litra kisa vpilo v kavč. Je smrdelo en teden noro (pa oba sva se prehladila, ker sva imela okna sredi zme skoz odprta), ker tako globinsko, ga nisem znala ven potegnit, potem je pa nehalo smrdet skoraj kot bi odrezal.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 10:48 pm

No, danes sem v Žurnalu prebrala nekaj, kar bi prišlo prav vsem zbranim v tej temi :) Jutri imajo v Bitnjah (pri Kranju) v gasilskem domu predavanje in delavnico o domačih čistilih ipd. ;) :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 10:24 am

Ne morem verjet! Tepih sem z vodo in kisom zdrgnila v soboto (in je smrdelo ko sam :devil: ). Včeri po službi pa sem šla spet v stanovanje in morem povedat, da to je čudež! Vonj po kisu je - kot ste napovedale - v celoti izginil, smrad iz tepiha pa tudi! Ker je ziher ziher, sem potresla še s pol kile sode, danes po službi pa grem še to posesat.
Hvala lepa za nasvet, kis je res super učinkovit! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 12:04 pm

:good: kis je zakon :D
LuNa73 je napisal/-a:
Leia je napisal/-a: No, zato za čiščenje te zadeve uporabljamo tiste vlažne čistilne robčke za dojenčkovo ritko.

Za tole informacijo pa ti podeljujem nobelovo nagrado ;) . Res! :good:

Ja, tudi jaz sem rekla točno to, ko sem prvič poskusila! :D
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 3:26 pm

Torej, rozika, kdaj prideš krtačit? Temne cunje so po pranju z kroglo tako polne dlak, da me je skoraj kap, ko sem vzela iz stroja črno angora bluzo :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To mar 15, 2011 3:32 pm

To poročilo sem čakala (sicer v upanju, da bo drugačno). Se pravi, da ni za nekvalitetne mačke :mocking:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To mar 15, 2011 3:35 pm

U Cats, pozabila sem ti povedat, kako se pri meni obnese tista krtača - z njo so dlake na mojih cunjah lepo počesane :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 3:37 pm

Vsaka prava Devica bi to dejstvo morala znat cenit :lol: :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 3:37 pm

Tudi jaz sem čakala na poročilo še kakšne uporabnice. Če bi bli sami pozitivni reviewi, bi naročila. Tako pa lahko počakam na rabljene kugle na licitacijah. :lol:

Zadnjih nekaj strojev sem oprala z dodatkom kisa namesto mehčalca. Glede na to, da se mi je vonj po mehčalcu zagnusil zaradi določenih osebkov (onih, ki naj jih koklja brcne :dash: ), mi je naravnost fantastično, da tudi kis krasno zmehča perilo, ne pušča pa nobenega vonja. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 4:16 pm

Cats je napisal/-a:Torej, rozika, kdaj prideš krtačit? Temne cunje so po pranju z kroglo tako polne dlak, da me je skoraj kap, ko sem vzela iz stroja črno angora bluzo :O

zdaj ti bo pa rozika po mouje še nov pralni stroj poturila! :lol:

Še moje poročanje o pralnih kuglah: mah, prav nič posebnega. Dlak je sicer manj, ampak če ne bi bila pozorna, niti ne bi porajtala (ker mene načeloma ne motijo), dodajam kis v predalček za prašek, dodajam v predalček za mehčalec po 1 ml eteričnega olja.Ko sem prala popolnoma brez praška, mi ni bilo kul, tko da zdaj perem z obema kuglama + polovično dozo praška (+ vse zgoraj našteto). Najbrž pa je vse skupaj res odvisno tudi od vrste pralnega stroja.

Sem pa nekje zasledila, da imajo tudi posebne kugle za v sušilne stroje - a gremo ubav`t pa še to sprobat? ;) :lol:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor To mar 15, 2011 8:14 pm

Mi imamo kugle že precej časa (odkar jih je meni "šenkala" moja mama, ki jim ne zaupa). Jih uporabljam, ko perem običajno perilo, ko perem kuhinjske krpe, deke ali posteljnino pa ne, ker ni nobenega učinka (oz. ga je premalo) :)

Sem običajno dodajala čisto majhno količino praška ali pa pralne oreščke, odkar sem pa naredila oni "detergent" iz začetka te teme zadnjič (je super), pa sedaj dodajam malo tega zraven pa še vedno kis in eterično olje. Ko perem krpe, malo povečam dozo "detergenta" in pa temperaturo seveda.

Dlake so včasih na kupčku včasih pa ne, mislim, da je to odvisno od tega kako in s čim naložim stroj, sistema pa še nisem čisto pogruntala, razen, da kupčka ni nikoli ko perem samo majhne stvari skupaj(štumfe, spodnje hlače in spodnje majice, rutke...)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov