Koristni nasveti za doma

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 28, 2011 12:28 pm

Re: Koristni nasveti za doma

Kakršnokoli čistilo za preproge bo OK, vzami pač tistega, ki najbolj "diši" (smrdi ;) ).
Lahko še mal' s Spitadermom pošpricaš (zaradi duha), pa na koncu z blago limonino raztopino zribaš.
(al' pa če imaš doma kakšno Vanish milo... pa ene parkrat bo sigurno treba)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 28, 2011 1:14 pm

Alexx je napisal/-a:Kakršnokoli čistilo za preproge bo OK, vzami pač tistega, ki najbolj "diši" (smrdi ;) ).
Lahko še mal' s Spitadermom pošpricaš (zaradi duha), pa na koncu z blago limonino raztopino zribaš.
(al' pa če imaš doma kakšno Vanish milo... pa ene parkrat bo sigurno treba)

:girlcry:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 28, 2011 1:18 pm

Bom vprašala eno kolegico, ki ima vedno kakšen fajn nasvet glede teh čistilnih čiračar, če ima še kakšen predlog.

Eden njenih nasvetov je tudi tale ...
Pri nas imamo eno ogromno usnjeno sedežno garnituro (ja, je usnjena, ker smo jo "podedovali" in dokler bo tako uspešno prenašala mačje kremplje, jo bomo tudi imeli). Čiščenje teh zadev je pa lahko problematično - razna agresivna čistila so pač no-go. No, zato za čiščenje te zadeve uporabljamo tiste vlažne čistilne robčke za dojenčkovo ritko. So dovolj nežni, da materiala ne poškodujejo, hkrati negujejo (ker nisem ravno človek, ki bi šel pacat sedežno z raznimi kremami za roke, kar se sicer svetuje :O ), očistijo pa tudi vse :good:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 28, 2011 1:41 pm

Še dobro da nimamo preprog in usnja. :yahoo:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor Po feb 28, 2011 6:14 pm

Družinska popolnoma ne-eko znanka uporablja za razsmrajevanje tepiha vsako pomlad ubistvu sodo bikarbono. Jo potrese po tepihu in pusti čez noč potem jo pa ven posesa in baje "veže" smrad nase ... in je potem čisto osvežena :)

in v duhu tega sem šla na net gledat in ker ti kemikalij za osvežitev ne razkrijejo, zastonj "eko" stvari so pa na vsakem koraku, sem potem našla še tole: klik

Jaz smrdljive stvari najprej še bolj zasmradim s kisom običajno (ubije res skoraj vsak vonj), potem odstranim kis s kako klasično metodo (para, prašek...) in potem ko je suho za vsak slučaj še soda bikarbona ... se pravi nekako 2,5x čistiš :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 28, 2011 6:17 pm

hvala za nasvete, vse bom probala pa ma da crkne smrad. :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Po feb 28, 2011 8:09 pm

taperverčki je napisal/-a:hvala za nasvete, vse bom probala pa ma da crkne smrad. :devil:

Drugače pa - itison ven butni! ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 28, 2011 9:59 pm

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 28, 2011 10:09 pm

"Očistite preproge: Tako kot na oblačilih deluje kis tudi na preprogah. Za mešanico pa uporabite merico kisa, 1/16 soka limone ter 1/8 destilirane vode."
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 28, 2011 10:37 pm

Gina, urejam stanovanje za prodajo. Menjava podna pomeni precejšen napor (dvigovanje garderobnih omar), zato bi se temu rada izognila. Naj novi lastnik sam izbere talno oblogo, ki mu bo všeč. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor To mar 01, 2011 7:03 am

No ja, mišljeno je bilo kot zadnja rešitev... če bi ne prodajala stanovanja. V tem primeru ga pa res čim bolj odišavi, se bo že novi stanovalec ukvarjal z razdišavljenjem.. :) ups, razsmrajevanjem..
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 01, 2011 9:46 am

Če bi urejala zase, bi itak razmenjala. :)

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To mar 01, 2011 9:54 am

Zanimajo me izkušnje novih uporabnic pralnih kroglic (predvsem me zanima, kako učinkovito je bilo odstranjevanje dlak dveh konkretnih zelo košatih mačk/ov ;) )
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 10:34 pm

Torej, po opravljenih štirih različnih pranjih lahko povem preliminarne rezultate:

- spalne srajce in občutljivo perilo: krasno oprano
- rjuhe, brisače in bombaž: oprala na 60, zdi se mi zelo lepo. Pa dlak ni bilo nikjer videti.
- puloverji: eh, ne vem... zdi se mi, da moja uboga črna jopica še nikoli ni bila tako kosmata... :( Bom še počakala, da se posuši.
- bel flis: zdi se mi v redu, čeprav se ne vidi, kako je opran, dokler se ne posuši. Opomba: ni bil v stiku z mački.

Pravi preizkus bo te dni, ko bom prala temne cunje, na njih se pa vsekakor najbolj vidijo rezultati.

Aja, pa samo eno kroglo sem dala v stroj, ker na škatli piše (originalno navodilo), da je ena dovolj za 5 kg perila, jaz pa nikoli ne nabašem stroja do konca. Nasploh so razlike med originalnim navodilom in prevodom, tako, da sem se držala tistega, natisnjenega na škatli.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 10:43 pm

Ne škodi ti če daš dve, je pač boljši učinek. 8) Tudi jaz dam 5 kg, amapak dve kugli. Pa skoraj ni dlak na cunjah,...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 10:47 pm

Sicer nevem kje živiš pa vseeno. Če imaš bolj "trdo"vodo, pa tudi če ne, dodaj malo alkoholnega kisa v predalček za prašek (potem cunje ne smrdijo). Kis brani stroj pred kamnom. Kako že gre: da pralni stroj bo dlje živel dodaj KIS. :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 10:50 pm

Ja, kis namesto mehčalca uporabljam že lep čas in sem zelo zadovoljna z njegovim delovanjem. :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 11:17 pm

Daš v predalček za prašek ali mehčalec?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 6:40 am

pišuka tale kis me bega! Jaz dodajam navadni kis, vinski - ta kot za solato. A je to to, čemur klele rečete alkoholni kis?
Kam paše jabolčni kis?
In kam kis za vlaganje?
:girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 07, 2011 9:29 am

Kis za vlaganje je alkoholni kis ;)

Moj stroj je malo starejši in ima take posodice za prašek, ki ne zadržijo tekočine, zato dam kis v tisto za mehčalec, ki je edina primerna, ker hočem, da gre v boben na koncu ciklusa pranja in ne takoj na začetku.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov