Pozdravček,
žal nam jo je Shrani.si zagodel in se ne ta server ne da nalagati slik, tako da bom moral tokrat nadaljevati brez slik. Po spletu naključnih okoliščin, sva z ženo posvojila še drobižka (kostka) Ria, ki je dobil ime Jurček. Rio, rojen na začetku aprila letos, najden kot dudarček (na žalost ne vem celotne zgodbe), je neverjetno prijazno dete, tako cartlih in upam, da ostane še naprej tak. Sedaj je že dobrih 30 let kar sem imel priliko spoznati takega mačkona, ki je bil dejansko povod, da je prvi prišel k hiši. Žal je oni prijazni mucek izginil po tednu dni odsotnosti z vikenda, potem so sledili drugi.
Torej Jurčka sem posvojil v četrtek 15.7.2021, praktično 3 leta po Jacku in Kimmy. Ko sva prišla v avto, je na vsak način hotel ven pa si je potem lahko malo pogledal avto in kmalu je prišel k meni nazaj v naročje na cartanje. Mladenič je praktično ves cajt predel in ko se je kolikor toliko pomiril, sva šla domov. Zaspal je šele zadnji kilometer. Doma je postalo pa zanimivo: srečal je tako Jacka kot Kimmy. V nasprotju z obema je bil Jurček nekoliko bolj pazljiv in si je nekako 2 dni ogledoval pritličje, šele potem je začel raziskovati zgornje nadstropje. Obe starosti ste se ga nekoliko bala pa vendar nista bila prav daleč saj jima je bil zanimiv. Na začetku je bilo nekaj pihanja, tudi Jurček je pihnil nazaj, se naježil, nagrbil kar je bilo sila zabavno pri tem, kako je suh. Tiste kocina na hrbtu in na repu so zgledale kot obrabljena krtača za čiščenje cevi

Po dveh dnevih sta se z Jackom že zelo spoprijateljila in sedaj se na mačji način tudi igrata. Sicer je Jack mogoče malo nesrečen, ker mi je Jurček zasedel njegov najljubši prostor na drevesu, vseeno pa se zelo dobro razumeta. Kimmy se mogoče nekoliko več drži v zgornjem nadstropju ampak počasi se stvari vračajo nazaj v normalo.
Žal je tako, da imata Jack in Kimmy hrano sedaj na nekoliko dvignjenem mestu, da jima je Jurček ne poje. Revež je tako suh in lačen, je vsaj 4x na dan, cca 200g hrane na dan. Na začetku je imel drisko, prve tri dni je tudi precej kihal ampak k sreči sem ob posvojitvi vzel Lizin in kihanja ni več. Problem je pa driska, ki jo je imel praktično do včeraj, ko sem šel na veterino MH iskat dietne konzervice, katere neverjetno rad je. Dobiva tudi probiotike in čudo vseh čudes, driska se je ustavila po enem dnevu in tudi Jurček je sedaj veliko bolj razpoložen. Sedaj ga moramo le še porediti iz 1,4kg, seveda s tem, da mu raje damo 10x na dan po malem za jesti kot pa 2x preobilno. Je pa tako zabavno gledati njegov trebušček, ko poje in se uleže na drevo. Je prava mala žogica! Sedajle ko pišem, Jurček spi po 4 obroku danes na drevesu, Jack pa je v njegovi bližini, spi na kavču.
Kot rečeno, trenutno ne morem objaviti slik, jih pa je nekaj prav fletnih in čim najdem nek pameten način, jih objavim. P.S: Ali lahko moderatorja ali admina prosim, da v moji prvi objavi spremeni naslov teme na "Jack, Kimmy (ex Bee) in Jurček (ex Rio)"?