Začasna skrbnica shpeL piše:
Evo, sem se odločila, da napišem malo več o Nevici zdaj, ko je že nekaj časa pri nas

KARAKTER
Nevica je zelo, zelo razigrana mačja mladenka. Obnaša se kot mladiček, najraje ima igračke iz mačje mete, pa tudi vse, kar visi, v glavnem vse, kar skozi njene očke spominja na igračko. Pred ljudmi je precej plašna (najverjetneje tudi zato, ker je prejela ogromno zdravil, ki jih seveda ni hotela), ampak kadar se počuti varno, z veseljem pokaže trebušček in zahteva čohanje, pri tem pa prede glasno kot traktor
DRUGE MUCE
Do mačk je totalni flegmatik. Sicer bi se z veseljem igrala, ampak pri dveh tečnih starih mamah to željo potlači. Se pa ponavadi ne boji pihanja in zna tudi zapihati nazaj. Z normalno socializiranimi mačkami bi se najbrž zelo dobro ujela
HRANA
Obožuje mokro papico in vsakič, ko sliši, da odprem vrečko pozabi, da se me boji in se muza okrog nog dokler ne dobi hrane.
ZDRAVJE
Mislim, da bo Nevica vedno ena od bolj občutljivih mačjih dušic. Sicer ne potrebuje več tablet, ker načeloma nima težav z alergijami. Tudi dermatitis sva nekako omejili z rednim čiščenjem.
Dlaka ji odpada v enormnih količinah (mogoče se samo meni zdi, ker imata Ebony in Anuška krajšo dlako in je ni toliko), ampak ni pa videti, da bi ji kje manjkala, zato temu ne posvečam prevelike pozornosti - edino bodočim posvojiteljem priporočam robotski sesalnik, ker pri nas šiba okrog vsak dan pa se po 5min ne vidi, da je kaj čistil