Tale trio je dobil najprej delovno ime klopotače

Najditeljico in njeno mamo so zmasakrirali po rokah, ko sta jih tlačili v boxe za na s/k, čeprav so prej 14 dni preživeli pri njima v karanteni
Po enem tednu sem bila odločena, da se najmanj dva vrneta. Amon je še nekako deloval kot potencial, Ares in Asta sta bila pa popolna norca - od sekanja, tuljenja,grizenja, plezanja po steni, hiperventiliranja, ni da ni - in to brez poseganja v njiju, zadostovalo je, da si odprl vrata v njihov prostor

Še drugi teden sta ostala izključno iz razloga, ker nista silila ven in jima je stres predstavljala moja persona, ne zaprti prostor, ter - če smo rekli dva tedna, potem naj bo dva tedna, da si človek kdaj ne očita - "kaj pa če..."
Takoj, ko sem sprejela odločitev, mi je bilo treba seveda čisto po mačje dati kontra - situacija se je začela obračati. Najbolj pa se je spremenila, ko sem namesto roke najprej začela uporabljati nogo, glavnik, igrače...vse drugo, samo ne same roke. Zakaj so se ti otroci tako zelo bali roke, ostalih delov človeškega telesa pa ne, in zakaj je njihova sestrica popolnoma socializirana, oni pa niso bili - nočem vedeti
Skratka, da ne dolgovezim preveč - vsi trije sedaj pridejo na božanje, predejo, igrajo se, za igračo in priboljšek že plezajo po meni, dajejo buce...
Brez problema jim dam antiparazitike, jih češem. Sedaj smo že v fazi, ko se navajamo na dviganje, nato sledijo še lupčki - in smo zmagali.
To ne bodo mački za začetnike, niti za majhne otroke, ne glede na to, kako so le-ti vzgojeni.
To so mucki za ljudi, ki spoštujejo muce kot osebnost, ki se zavedajo, da ima vsaka muca svoj karakter, kot tudi mi. Dokler ne najdejo takega doma (torej normalnega, če bi ta svet bil še vsaj približno normalen

) , bodo počakali tukaj.
Amon - solist, verjetno bi dobro funkcioniral tudi kot edinček; izredno nežen, nikoli ne da krempeljcev ven; svilen kožušček z leopardjimi pikami

Ares - nedvomni capo di banda, alfa karakter, v začetku največji razgrajač

izreden karakter, prava tombola za mačkarje

Astarte, na kratko Asta - najmanjša, najbolj prestrašena in izredno navezana na Aresa; dobesedno ponavlja za njim vsak korak in po vsej verjetnosti
se bosta oddajala skupaj; najbolj igriva in zelo rada ima moje copate

Trio adijo

Prihodnji teden bodo še cepljeni in čipirani, potem pa začnejo iskati domove.