Mochi
čvekava papiga
Re: Mochi

udomačen tiger

udomačen tiger
čvekava papiga

Že nekaj časa sem zbirala slike, da jih tukaj pokažem, kako napredujemo v tem mesecu, odkar sva doma. Včeraj pa se je z Močkotom začelo dogajati nekaj čudnega, ni me prišel pozdravit zjutraj in bil do 11h pod mamino posteljo. Ko je prišel ven, je zgledal čisto polomljen, ampak je vseeno jedel in pil. Cel dan je preležal pod posteljo, ni se pustil dotikat in mene je postalo totalno strah. Še nikoli v dveh letih ga nisem videla tako šibkega. Iz praktičnosti sva ga, ker je bil že petek zvečer (včeraj), peljala na veterino, ki je čisto blizu naju (Miklavžin).
Kliničnih znakov ni videla, Močko je bil samo zelo pod stresom pri pregledu, temperatura je bila rahlo povišana in je dobil analgetik, če bi bila slučajno kakšna ortopedska poškodba. Ker se stanje ni izboljšalo, sva šla danes dopoldne nazaj in je naredila krvno preiskavo, ki je pokazala zelo znižane lekvkocite, zato je naredila še test na levkozo in FIV, FIV je pokazal rahlo črto, ki pa vseeno kaže, da je pozitiven. Zgleda, da je dobil virus takrat, ko nama je ušel. Dobil je podkožno infuzijo, injekcijo proti slabosti in analgetike (kakor sem ujela), kar mu res ni bilo všeč. Nekaj ga zelo boli, ker je bil zelo hud pri pregledu (normalno je samo zelo prestrašen). Danes mi je izgledal na ternutke bolje, na trenutke slabše. Dejansko samo spi, se umika v najbolj temne kotičke stanovanja, ni mu do hrane in pijače. Kupila sva tudi vitaminsko kalorično pasto, ki jo je po pregledu z veseljem pojedel, sedaj pa vidim, da se mu upira. Jutri greva na še eno dozo zdravil, v ponedeljek ponovno na pregled in če ne bo bolje utrazvok.
Joj, ne morem povedat, kako težko nam je. Še v sredo sva se igrala in se skrivala po stanovanju, včeraj pa tako

udomačen tiger
plašen zajček

udomačen tiger

udomačen tiger

Močko je dobil apetit, pije, lepo hodi na wc, ga je pa zelo težko pripravit, da poje antibiotik, še posebej sedaj, ko ni tako usekan na hrano. Grr, se trudim.
Pošiljam eno nedeljsko fotko (kjer se vidi, da je precej zatečen, ker drugače ni tak buhtelj).
En zmačkan, en maček.

udomačen tiger

Oteklina je skoraj čisto splahnela, stari Močko je nazaj. Vizualno zgleda pol manjši kot prej, kar pomeni da je bil resss zatečen. Jaz sem pa po enem tednu končno malo zadihala. Terapijo z antibiotiki bo imel še par dni, potem pa ga bomo še bolj skrbno opazovali. Tudi noče se več toliko crkljat in te hitro pogricka, če ga preveč božaš - tudi po tem vem, da se izboljšuje

Hvala za lepe misli

udomačen tiger

udomačen tiger

Ga opazujemo, od obnašanja, do videza, hrane in wcja.

Jaz se samo bojim, da sva mu midva to povzročila, ko sva prišla nazaj. :/
No, če se učka ne bo izboljšala, pridemo nazaj. Drugače pa, zaradi levkoze, priporočate kak rentgen ali ultrazvok? Ali se to pusti za kasneje?
plašen zajček

Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov