Končno sem dočakala težko pričakovano Milijevo pismo. Takole mi piše: " ... sem se odločil, da se ti malo oglasim, da ne boš v skrbeh. Imam se lepo.
Novi prijatelji so me lepo sprejeli. Če pa moji mačji prijateljici Mini in Okica še kdaj pihata in renčita name, se pasji prijatelj Šapi takoj postavi na mojo stran.
P.s. - da še malo opišem fotografije... mojim sostanovalcem ni bilo čisto jasno, kdo je zdaj ta novi mačkon v škatli, zato so me takoj prišli pogledat, jaz pa sem ostal miren in se delal da spim. Kuža se mi je takoj pridružil in zaspal ob meni. Mislim, da me je čuval pred mucama, saj je bilo čutit neko napetost v hiši.
Zares sem se pa spoprijateljil z muckama šele tisti dan, ko nas je prvič obiskal g. Sesalec. Kakor hitro smo mogli, smo tekli pod posteljo, se delali kot da nas ni, ker ta glasen stric, nam pa res ni bil všeč.
Sprejeli so me tudi med nadzornike ulice. Naša naloga je, da se večkrat na dan dobimo na okenski polici, kjer smo na tekočem kaj se zunaj dogaja, občasno pa kuža z glasnim laježem opozori, da z nami ni dobro češenj zobati.
Drugače pa pridno jem, se igram in veliko počivam."