.. nekaj čez 21.uro klic posvojiteljice. Vsa obupana, me že zaskrbi, da je z muco kaj narobe. Ne, z muco vse OK, le da je bila že spakirana v transporterju in čakala, da pride k meni nazaj. Gospa, ki se je po 15ih letih poslovila od svoje muce, se je namreč "najstniško" zaljubila v sliko novega družinskega člana - muce in bila gluha za vse ostale predloge - da bi v svoj dom vzela eno drugo muco, ki pri spremembi okolja nima začetnih prilagoditvenih težav. Po 4ih tednih skrivanja (pod posteljo, pod omaro, pod kavčem), se je včeraj skrila V kavč, skozi eno mini luknjo in je bilo treba kavč delno razstavit. Muca je v teh tednih prav super funkcionirala. Redno pila, jedla, lulala in kakala v mačji WC, le da jo gospa pri tem ni videla.
Sedaj je mucka čisto OK, nič ni videti znervirana ali v stresu. Gospa je pa čisto fuč in pravi, da je "dobila lekcijo". Na žalost pa se je odločila, da ne želi nobenega mucka več. Mi je res zelo žal, ker je okolje - izključno notranji dom, hrana, varnost, vse super.