Daj si duška, 2. del

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2016 11:19 am

Re: Daj si duška, 2. del

Žal mi je, Trixi ...
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2016 11:20 am

Sem našla še živečo teto (je že stara) - je pogreb ne zanima. Sem našla še brata, ga ne zanima niti kdaj bo. Za hči, sem obvestila že v petek policijo, da ji sporočijo (jaz nimam celotnega podatka, le ime in letnico rojstva), pa ne vem, če so ji in tudi ne vem, če jo sploh zanima. Ker ni imel kaj zapustit, je za sorodstvo nezanimiv. :girlsad:
Uživajte življenje, dokler je. In, naj vam bo čim lepše. :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2016 2:48 pm

Trixi ta gospod je vedel, da ti ni bilo vseeno zanj in tako tudi ni odšel osamljen. :angel:

Tole s sorodniki je pa znano... hčere moje pokojne babice ni zanimalo, da bo babica kmalu odšla (ko smo ji sporočili, da bi se šla vsaj poslovit od nje), ampak jo je zanimalo njeno finančno stanje in kaj bo z njeno nepremičnino. No vsaj prijatelje si lahko samo izbiramo...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2016 3:25 pm

V bistvu so to zelo revni ljudje, psihicno mislim. druzina je zelo pomembna in mi, ki se v nasi res dobro razumemo, pa se ne slisimo dostikrat,si imamo vedno dosti za povedat in to ne kaj kdo poseduje. In ko kdo koga rabi, se ne vprasa, zakaj, ampak kako se lahko pomaga. Zato sem ob takih porocilih kar vedno brez besed, makar sem lapava do konca. Pri enih znancih so vsi poskregani iz fovsije pa vsem gre res dobro financno in se jejo za malenkosti. brezveze.

Trixi, drzi se, za tega gospoda si naredila kar si le lahko. Moj topel objem, sam da ves, sem fajn zasvicana. ;)
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2016 9:06 pm

Če koga zanima, kako se bo to izteklo, še to povem. Žale izstavijo račun občini, ker je/bo v tem primeru plačnik občina, tudi ne moremo nič odločat (tudi če bi doplačali), da bi ležal poleg brata dvojčka. Župnik bi naredil gratis obred, pokop, a tega ne bo, ker mora bit pokop anonimen, ob neznanem dnevu, ob neznanem času, na neznanem kraju. Gospa mi je rekla, da naj pokličem čez 3 tedne in povprašam, če so že "uredili", pa naj potem prižgem na grobu svečko. Ja, itak, takrat bom klicala. :fool:
Svečka na grobu že gori. Namenjena je obema bratoma, ki sta sedaj tako ali tako zopet skupaj.
Trixi bo pa zrihtala napis, tako kot sem prvega. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr okt 12, 2016 8:18 am

Za kozlat, prekleti birokrati.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 13, 2016 12:46 pm

Možen rak ščitnice. Zdravniki bi takoj vse odstranili, jaz pa upam da obstaja še kakšna preiskava, ki bo pokazala ali res je ali ni. :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 13, 2016 5:51 pm

:( :praising:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 13, 2016 6:31 pm

Rozika, drzi se. Pa ne pozabit da je pri raku pogosto res bolje ven kot noter. Ne prevec cakat z odlocitvijo.

Trixi, zal mi je za gospoda. Tule kdo ve kaj se je zgodilo v preteklosti. Tole se mi po omejenih podatkih bere kot skupek starih zamir iz preteklosti. Anglezi bi rekli "skeletons in the clauset".
Potrudi se kljub odzivu razumet druzino. Tako kot upam da bo nekega dne nekdo razumel mene, ko ne bom sla za pogrebom svojih. Ker so vcasih odlocitve ki jih je sprejel pokojnik tekom zivljenja prevec bolece.
Morda je pri tem gospodu druga zgodba kot pri meni, ampak v mojem doticnem primeru me je hotel oce zazgat. Iscejo ga detektivi zaradi zapadlih dolgov in utaje davkov. Vcasih hocejo podjetja rubit tudi meni, samo ker sem njegova hcerka. On je vmes tudi menda za nekaj casa postal brezdomec. Stikov nimava ze 15let. Ne vem kje je, kaj pocne, kdo je zdaj kot oseba. Ali je dober, ali zloben. Ali me sovrazi, ali se je spreobrnil in do mene cuti toplino. In ko pride njegov cas, verjetno ne bom vedela. Ce pa bom vedela, pa verjetno ne bom sla. Ne zato ker b po njem podedovala le rubez mojega doma (cesar me je strah), ampak ker v luci najine zgodovine to nebi bilo primerno.
Morda je tu zgodba drugacna. Morda je bil ta gospod dobra oseba, morda ni crne zgodovine, morda pa ima ta druzina olajsevalne okoliscine, ki jih ne poznas.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 13, 2016 8:54 pm

:girlsad: Sorcerer, žal mi je za tebe! :praising:
Za zgodovino tega gospoda in za njegovo žlahto se ne obremenjujem. Sem vesela, da ne vem kaj je bilo in kaj so imeli. Delala in naredila sem po svoji vesti in na jutrišnjem pogrebu ne bom nikogar pogrešala. Naj mu bo vse slabo odpuščeno. Jaz mu nimam kaj odpuščat, ker je bilo vse OK, v času, ko sva "sodelovala". Včeraj sem izvedela za spremembo in pogreb bo, ker so se nune naknadno tako odločile in uredile s financami.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 13, 2016 8:56 pm

Sorcerer je napisal/-a:Rozika, drzi se. Pa ne pozabit da je pri raku pogosto res bolje ven kot noter. Ne prevec cakat z odlocitvijo.

Se strinjam. Ni za riskirat. Drži se! :angel:
Mami pozna gospo, ki so ji tudi tako naredili in je OK.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 13, 2016 9:17 pm

Odpusceno mu bo. Kar se mene tice, je mojemu ocetu oprosceno.
Vedno pa te zgodbe gledam skozi oci nekoga ki se dobro zaveda da vcasih druzinska razmerja niso preprosta, in da gre vcasih za desetletja brazgotin.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 19, 2016 8:28 pm

:pismo: Na FBju, so se zaljubili, v še mini mucka, bodo pisali kar na sončno upravo, če bo treba... Vsi ostali pa ne obstajajo. :crazy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 19, 2016 9:02 pm

boh jim pomagi, človeška norost je res neskončna.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 19, 2016 9:22 pm

helena je napisal/-a:boh jim pomagi.

Ali pa tebi, ko se bo histerija zares zacela.
Mater sem jaz cudna, ko se zaljubim v Bambi, pa Perlico, pa Petrcka, pa Pikco. Pa v moza od Pikce. Bog mi pomagi, ko sem cudna :scare:
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 19, 2016 9:47 pm

Ma se dobro de nas je vsaj nekaj takih ki se zaljubimo v neljubljene.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 19, 2016 10:32 pm

Toliko norih pogovorov, kot sem jih opravila v zadnjih nekaj tednih, se ne spomnim, da bi jih kdaj. Edino, kar mi je žal, da taisti ljudje muca dobijo za naslednjim vogalom, pri veliki večini društev in v skoraj vseh slovenskih zavetiščih. Zato pa še dolgo ne bo nič drugače. In žal mi je, da zaradi poplave mačkov tudi tisti, ki so imeli včasih visoke kriterije (v zahodni tujini jim rečejo le ok) sprejemajo le še micene, zelo kjutkane mačke in za posvojitelje nižajo kriterije, oz.po domače, so se prilagodili trgu. ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 20, 2016 5:30 am

Da nekdo želi dati dom na enkrat dvema muckoma mi je super. Ampak, če gre pri tem za "jagodni izbor" in se potencialni posvojitelj nameni, da bo pri meni enega (širši populaciji všečno Pisanko), drugje (pri xy - mogoče društvu/vzreditelju/preprodajalcu) pa drugega, mi to ni všeč, saj ima Pisanka še prijazne in zelo lepe mačje cimre, s katerimi se pozna in tudi iščejo dom. Posvojitev sem zavrnila, ne glede na dobre reference. :cat:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 26, 2016 6:45 pm

bemti mačke! :devil: :dash: :girlcry:
pa saj vem, da je stres ornk morilec mačk. Pa podobno izkušnjo smo že imeli, z drugim mačkom. Ampak te vseeno sname s tečajev,
ko se še ne tri leta stara mačka enostavno odloči, da bo kar umrla. Ker ima po vseh zdravstvenih težavah, ki se vlečejo že dva meseca in zaradi katerih je preživela kar nekaj časa na veterini, zdaj še oblečeno mrežasto oblekico. Ki jo mora imeti vsaj
teden dni, da si ne počupa šivov po konkretni operaciji v trebušni votlini. Teden dni travmira in ti skupaj z njo.
Ker popolnoma preneha jesti, ne skrbi več zase,samo leži kot mrtvak,shujšana že od prej,zdaj pa še bolj, hraniš jo po brizgi in še to povečini izbruha, saj ima poleg operacije še druge zdravstvene težave.
Ne spiš več pošteno, prikazujejo se ti najslabši scenariji, obupuješ - ker vse ji lahko daš, veterinarsko oskrbo, zdravila,najboljšo hrano, le volje do življenja ne, pa če bi še tako rad :( .
Na koncu že odštevaš ure do odstranitve šivov. In pride ta ura. Šivi odstranjeni in s tem oblekica. Mačko pelješ domov, odpreš transporter in - črnobela gospa padejo direktno v krožnik s tuna konzervico :O . Ok, si misliš, lihkar bo spet rikverc, vse bo zbruhala.
Nope :O . Od tega je minilo že več ur, madam so sami trikrat jedli (kar je trikrat več, kot v zadnjem tednu :rolleyes: ), nič izbruhali,
delijo buce, se umivajo in se nasplošno obnašajo, kot da nič ni bilo.

Itak, da nič. Samo mati so spet za nekaj let postarani :rolleyes:
Bemti mačke! :devil:

Pravzaprav: hvala nebesom, al karmi, al svetemu nimampojmakomu, otroče moje zlato bo očitno živelo :yahoo: :'( <3

zdaj grem pa spat za en teden :crazy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr okt 26, 2016 6:49 pm

Hja, mrežasta oblekica ji pač ni bila všeč. :D Drugače pa :good:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov