Zanimiva debata.

Se pa strinjam z zalarjevo. Poleg tega ni ne moralnega, ne ta pravega zakona, ki bi - recimo - mene prislil, da dam mojo nerodovniško psico sterilizirat. Je pa zakon, ki pravi, da z njo ne smem producirati mladičev (ja, vem, "nezaželjenih"... Ampak, če bi si jih jaz osebno še tako želela, so globalno gledano prav vsi nerodovniški mladiči nezaželjeni, dokler so zavetišča prepolna).
Vsaka operacija ima lahko tako pozitivne kot negativne posledice (sterilizacija inkontinenco, recimo) in na meni je, da se pozanimam o stvareh in odločim, kaj bom storila.
To ne pomeni, da jaz osebno moje ne bom dala sterilizirat, ampak rodovniške psice pa zagotovo ne bi, razen, če bi imela kakšno dedno napako ali bolezen. V nasprotnem primeru bi jo verjetno kdaj peljala na kakšno razstavo, pa na vzrejni pregled... Ali pa tudi ne.

Pomembno je samo, da si odgovoren lastnik in imaš psico pod kontrolo (itak jo moraš imeti vedno, v tistih dneh pa še toliko bolj

).
Je pa žal dejstvo, da večina ljudi ni ravno hudo odgovornih... Ampak to je pa že druga debata.