Pri nas imamo mačjo bolnico že par mesecev in čas je, da se to neha, ejga Duško, a si slišal
Piki julija ni mogel kakat in smo ga matrali s klistirji na živo, v narkozi ... obup ... nikakor ga nismo mogli odmašit.
Pred 4 leti sem pobrala povoženega, od takrat ima zveriženo medenico. Leta so naredila svoje in črevca uboga niso zmogla več spraviti kakca čez ovinke zverižene medenice.
Po nekajtedenskem matru s klistirji smo se odločili za operacijo širjenja medenice s precejšnjo verjetnostjo, da se ne bo dalo nič naredit in ga bodo samo nazaj zaprli.
Operacija na začetku avgusta je bila fejst z*j*****ana in v 3 urah kokr je trajala, so mu uspeli medenico razširit za 6 mm.
Sledilo je 6, 7 tednov kletke. Da bi mu malo popestrila življenje, mi je kolegica posodila še eno kletko za na balkon, da je lahko vsaj malo gledal leteče zrezke.
V glavnem vsak dan sem hodila spat ob 2h zjutraj, ko sem ga cartala v postelji, ob pol petih zjutraj me je pa zbujal z razgrajanjem, ker je hotel na balkon.
Kot mesečnica sem pol selila tečnega mačka sem in tja, nisem se mogla naspat ... čisto fuč sem bila.
Ampak operacija se je izkazala za izredno uspešno in moja žvavca
KAKA!!!
Sicer je še na odvajalih, ker je bilo črevo grozno razširjeno in se mora skrčit, tacajt pa se nikakor ne sme zaštopat.
Ravno ko je bilo konec te kalvarije, je pa mojega ubogega
Franclna kap.
Opotekal se je tako, da ni mogel hodit, zavlekel se je v temne kote, občasno sem ga postavila v wc in probala nekaj futrat.
Hotela sem ga imeti v kletki, pa se mu je čisto zmešalo tam not, hud stres je pa zadnja stvar, ki jo živalca rabi v takem stanju, zato sem ga kar pustila v kotih.
Že po nekaj dneh pa je prilezel ven in začel bluzit okoli in mi parat živce, ko je ves opotekajoč lezel gor na omare.
Še vedno se opoteka, vendar je stanje veliko boljše, kot je bilo in iz dneva v dan gre na bolje.
Ker ima diagnosticiranega raka (limfom) je dobival hude doze kortikosteroidov in krvavitve vključno s kapjo so lahko posledica tega oz stranski učinek.
Par dni je zgledal fantastično in v polni formi, zdaj pa so mu spet ful otekle bezgavke in tudi iz učka mu je nekaj teklo. Tudi ni čist taprav.
S težkim srcem sem se spet odločila, da mu spet damo polovično dozo medrola.
Zdaj se pa živciram in upam, da medrol prime in da mu zmanjša bezgavke.
Vsaj ostala zverjad je zdrava - knock knock - in naj tako tudi ostane, lepo prosim.