Daj si duška, 2. del

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 04, 2016 7:26 am

Re: Daj si duška, 2. del

Renata, jaz takrat sploh nisem sla na policijo, ker je prijavila ze veterinarka. Je rekla, da je dolzna prijaviti vsak primer zastrupitve. Tako da me ni blo zraven in ne vem, kako so reagirali. Vceraj je povedala, da je to ze tretji muc v zadnjih dveh tednih.

Smo se z Bimbovimi vceraj zmenili, da bomo danes poklicali policijo na teren pobrat izjave, da se storilec vsaj prestrasi. Verjetno je dobro, da imajo na zapisniku tudi mojo izjavo, da potrdim, iz katere strani je muc takrat prisel. Ravno tako bomo se bolj jasno in glasno razbobnali, da primer preiskuje policija, da se storilec vsaj zave, da za to, kar pocne, lahko kazensko odgovarja. Mogoce bojo situacijo vzeli kaj bolj resno, ce jim postane jasno, da sta (vsaj) dva macka oblezala direktno pred vrati vrtcevskega dvorisca.

Jaz sem povedala okoliskim sosedom in objavila opozorilo na FB (tudi na strani, ki zbira pobude obcanov). Hvala, da si me spomnila na lokalne casopise, bom pisala se tja.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 04, 2016 8:11 am

Če hočeš, dam jaz na twitter.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po jul 04, 2016 8:23 am

Če boš, bomo mi RT. :)
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 04, 2016 9:01 am

jest twittterja nimam, sem pa poslala na obcino in obcinski cajtng, ce kaj pomaga. :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 04, 2016 9:16 am

Evo, sem.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 04, 2016 10:31 am

Opozorjenih tud par ljudi iz moje strani. Pa nazaj opozorila:

Ljubljana ob Savi, pa Ljubljana Črnuče. Na obeh straneh zastrupljevalci.

Če poznate koga ki je iz teh območjij, povejte naprej.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 04, 2016 4:08 pm

Sem šla kljub vsemu na policijo in sem izvedela, da nihče še ni podal uradne prijave. Veterinarka je sicer imela na računu od včerajšnjega mucka na veliko zapisano, da mora poklicati policijo, vendar sem jo očitno prehitela.
Policisti so odreagirali zelo korektno, se je videlo, da zadevo jemljejo resno. Prišli so pobrat izjave - mojo in od obeh lastnic nesrečnih mucov, naprej pa bojo šli na veterino.

http://www.noviceznotranjske.net/v-loga ... ve-zivali/
Čakam še odgovor občinske spletne strani in glasila. Bimbovi pa so uspeli zrihtat celo prispevek na nacionalki, bo na sporedu danes zvečer.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 04, 2016 4:53 pm

:clap: Ja, žal se ljudem velikokrat ne da ubadati s policijo po tem, ko prva jeza in ogorčenje minejo.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 06, 2016 10:20 am

Bila pri zobarju, po dolgem času. Zobki OK, :yahoo: le en je bil popravljen - je bil delno odlomljen od plombe in so odbrusili ter zaflikali, pa je bilo 48 eur, doplačilo, koncesionar. Čaka me (le) še odstranjevanje zobnega kamna - 70 eur. Skoraj, kot da bi bila pri zlatarju. :scratch:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jul 06, 2016 10:32 am

Moja zobozdravnica računa 25 eur za odstranjevanje zobnega kamna. Je pa v Tivoliju.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 06, 2016 1:37 pm

Uuu, super. A naredi dobro (brušenje, poliranje, zgoraj, spodaj)? Saj kamnoloma nimam, bo pa treba odstranit, kar je. Bi kontakt na ZS, pa grem tja zrihtat. Odstranjevanje zobnega kamna je itak v celoti samoplačniško, mi tu koncesija nič ne pomaga.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 06, 2016 5:14 pm

Probaj umiti s sodobikarbono, lepo odstranjuje kamen. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 11, 2016 6:48 am

Bravo, Policija. Ful cenim, da so tako lepo poudarili, da so tudi lastniki dolzni imeti zivali pod nadzorom.

http://www.noviceznotranjske.net/policija-svetuje-zivali-imejte-pod-nadzorom/

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če jul 14, 2016 11:18 am

rozika je napisal/-a:Probaj umiti s sodobikarbono, lepo odstranjuje kamen. ;)

Samo žal poškoduje sklenino. Na dolgi rok tole ni fajn ideja, sploh pa ne kakšno mešanje še z limoninim sokom, kar tudi razbarva zobe. Edini pravi način je še vedno, da nas zobarji polupijo kot banane za 10 minut dela.

Sem blizu Črnuč in Save, bom natisnila ene 20 kom obvestil pa greva jutri s tamalim v tisto smer na sprehod, ko bo malo lepše vreme. Barabe nagravžne, res - da se jim 100x povrne.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 14, 2016 12:54 pm

Glede zobnega kamna. Jaz uporabljam philipsovo sonicno zobno scetko in jo res zelo priporocam. Ravno to zimo sem po nekaj let zobarske abstinence nasla novo zobarco in sem se narocila na pregled in ciscenje zobnega kamna. Pred tem sem nazadnje dala pucat kamen nekje 8-10 let nazaj. Zobna higienicarka mi spoh ni hotela zaracunat celega ciscenja in mi je potem zaracunala samo eno ploskev, ker baje ni imela kaj pucat. :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 15, 2016 6:22 am

Tist ko sem ze dve uri na terenu, pa mi v zivolovko ves cas hodi en ze porezan macek z oznacenim usesom, pozre vse kar nastavim in to brez da bi zivolovko sprozil. Naj jo mater ze enkrat sprozi da ga v transporter nabasem, da ne bo motil procesa. Ker tabreja samica sploh ne pride zraven,en zmanjkuje piksen, trgovina pa se odpre sele ob osmih, kar je cca pol ire preden morem jst od tu it, da ne bomo na veterini pozni. Grrrr. Smotan mackon.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 15, 2016 7:00 pm

Duško, najhujša nočna mora. Sem se zbudila in nisem imela pojma, ali me je Cats klicala, da gre za 14 dni na dopust ali sem to sanjala. Sem jo poklicala in je doma. :lol: Obožujem obiske pri ta zgornjih, ampak moram vedet, ali me rabijo ali ne. 8) :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Pe jul 15, 2016 9:52 pm

Duško, težko boš tole zrihtal, lahko pa vseeno napišem. A lahko narediš, da bo svet spet kolikor toliko normalen? Mene je strah ... ne zase. Ampak za moje štiri.

A še kdo od vas premišljuje, kaj bi s svojimi (in začasnimi) živalcami, če bi izbruhnila vojna? Jaz jih nikakor ne bi mogla prepustit cesti in vojnim razmeram. Raje vidim, da ... Ah. :(

Skratka, Duško, če lahko zrihtaš kej, bom vesela.
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Pe jul 15, 2016 10:14 pm

Mislim da vsi tuhtamo, kaj bo, eni malo bolj na glas, eni bolj potiho. Jaz odgovora nimam, oziroma ga zaenkrat nočem imeti, ker če bo vojna, bo najbrž zelo podobna stanju, ki ga opisuje McCarthy v knjigi Cesta. Ne vem, kaj bo in kam z živalmi v takem primeru. To zagotovo že vedo bližnjevzhodni ljudje, ki to doživljajo že zelo zelo dolgo.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 15, 2016 10:37 pm

Včeraj francija. Danes Turčija. Bojim se da je tole začetek tretje svetovne vojne. Upam da se motim.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov