Kimi je vse najbolj očarala in tako je nekako tudi pri nas začelo veljati "želvice so top". To, da imamo štiri mucke, se nam je zdelo ogromno, nismo si mislili, da bomo prišli do take številke, in o še kakšni novi nihče ni razmišljal. No, potem pa se je zgodilo nekako tako. Vsi smo seveda "lajkali" Mačjo hišo na FB in tako po malem spremljali, kaj se dogaja, dokler ni enkrat prišel post, da je bilo sprejetih nekaj večjih muc z Zaplane za s/k, prišlo pa je tudi leglo mladičkov, kjer sta bili dve želvici. Teh postov je bilo na FB v naslednjih dneh kar nekaj, pri nas doma pa se je najprej potiho in previdno kdaj pa kdaj omenilo "a si videl/a tiste male želvice iz MH?" itd. Potem se ju je kar vedno bolj omenjalo, na forumu se je pojavilo veliko fotk, naši so se že pogovarjali, katera ima bolj prijazne učke itd. Oče je že rekel, nič, te bodo naše. Vse to je bilo v šaljivem vzdušju, seveda sta bili luštni, ampak še ena bi bila pa res preveč. Na tej točki sem že jaz, ki sem bila prva pobudnica za muce in jih res obožujem in bi najraje posvojila kar vse, ki jih vidim, mislila, da saj je luštno, da se to pogovarjamo, ampak še ene pa res ne bomo vzeli, bi bilo preveč. Sem pa enkrat napisala Gipsy v mail, ko sem ji poslala nekaj fotk naših lumpic, da se je družina zagledala v te male želvice. In vse do dne, ko je Gipsy poslala mail z nekako tako vsebino: "Če je oče resno mislil z želvico, je zdaj pravi čas, da se odločite/pogovorite, ker jih bom čez par dni peljala na s/k, potem pa bodo že iskali dom.", sem bila prepričana, da se doma zafrkavajo. Ko pa sem mail posredovala staršem, je bil očetov odgovor: "Pripelji!".

No, kakor že, izkazalo se je, da mislijo resno, jaz sem poklicala Gipsy in se pogovorila, šla pogledat mucke, skupaj sva se odločili, katera od obeh želvic bi najverjetneje bolje spadala v naš dom, in tako je naslednji dan k nam prišla Suki.
Takole se je majcena Suki prve dni stiskala k meni

Vse skupaj

Pikica kraljuje na postelji

Že v skrbništvu ji je bilo videti, da je pogumna faconarka, radovedna in priljudna. Prvi večer doma se je sicer skrila, od naslednjega jutra dalje pa se je začel njen vzpon na oblast.

Drugih muc niti "porajtala" ni, hišo je raziskovala, kot bi bila že od nekdaj njena, k nam se je prišla cartat, ko se ji je zazdelo (kar je bilo pogosto), ko pa je imela v planu kaj drugega, je odšla. Čez kak teden ali dva se je začela zanimati tudi za druge muce, seveda čisto v svojem stilu. Drobižka, kakršna je, je mirno šla h katerikoli izmed njih in začela igro ali pa se samo malo pocartala. Ampak! Suki je šefica, zato se igra po njenih pravilih. Tako lahko igro začne ona, če pa pride do nje kakšna druga mucka in jo s tačko vabi k igri, jo Suki mirno pet, deset minut ignorira in gleda v daljavo, kot da sploh ne bi obstajala. Kadar se ji zazdi, gre k eni od večjih muc, lepo zaprede in se pocarta, pusti se cela umit, ko pa ima dovolj, jo s tačko parkrat mahne po glavi in še preden je drugi muci jasno, kaj se je zgodilo, Suki že lumpa nekje drugje.

Mala je prava vražička. Pogumna še in še. Taprava šefica. Vsi smo naravnost nori nanjo, vključno z mucami.

Seveda me je bilo pred njenim prihodom strah, da ne bo nova mucka razburkala odnosov med staroselkami, še posebej glede na izkušnje z združevanjem prejšnjih dveh parov. Ampak zgodilo se je ravno nasprotno! V trenutku, ko je k hiši prišla Suki, se je vse nekako magično postavilo na svoje mesto. Gala se je neverjetno izkazala in jo takoj sprejela, Ronja je spet sproščena in se še in še igra v svoji priljubljeni hrbtni pozi, veliko manj je plašna, tako pred mucami kot pred ljudmi. Presenetila nas je edino Kimi, ki je bila očitno zelo ljubosumna in je bila prvi teden vidno pod stresom in žalostna. Potem pa se je umirila in ugotovila, da ima v Suki sebi enakovredno divjačko, tako da sta postali pravi "partners in crime" in nas redno razveseljujeta z divjimi norčijami okoli 5h zjutraj.

Tori je na Suki najdalj pihala, ampak je bilo seveda samo vprašanje časa, kdaj bo mala očarljivka osvojila tudi njo.