Daj si duška, 2. del

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2016 1:53 pm

Re: Daj si duška, 2. del

Ups, tudi ne. :D
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr apr 20, 2016 2:32 pm

Preko študentskega servisa delam v outdoor trgovini v Merkator centru in res pride notri svašta ljudi. Danes pa je prišla ena 'dama', spedenana do konca, nadišavljena tako da me je žgalo v nos, vsa fina in krasna in oh in sploh, da ne govorim. Pa mi je dvignila pisker tako kot že dolgo nihče... Je imela srečo da imam (sem imela) dober dan. Včasih (prek petimi leti!) je bila tukaj, kjer je sedaj ta trgovina, trgovina z lovsko in ribiško opremo. Še vedno hodijo pacienti spraševat po metkih za puške in vabe za ribe :bad: Danes pa je ta 'dama' prišla povpraševat po napravi za odganjanje mačk oziroma po nasvet kako naj se jih znebi, da ji hodijo okoli hiše. Sem morala ene parkrat globoko vdihnit preden sem ji lahko kolikor vljudno pač sem lahko rekla da mi tega nimamo :dash: :bad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2016 3:32 pm

Jst priznam da so mi omejitve okoli sol, vrtcov, in podobnih zadev svete. Razen sredi noci, pa res priznam da ne peljem ob dveh zjutri mimo lokalne sole 30. Eh, ja.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2016 6:20 pm

Meva je napisal/-a:Preko študentskega servisa delam v outdoor trgovini v Merkator centru in res pride notri svašta ljudi. Danes pa je prišla ena 'dama', spedenana do konca, nadišavljena tako da me je žgalo v nos, vsa fina in krasna in oh in sploh, da ne govorim. Pa mi je dvignila pisker tako kot že dolgo nihče... Je imela srečo da imam (sem imela) dober dan. Včasih (prek petimi leti!) je bila tukaj, kjer je sedaj ta trgovina, trgovina z lovsko in ribiško opremo. Še vedno hodijo pacienti spraševat po metkih za puške in vabe za ribe :bad: Danes pa je ta 'dama' prišla povpraševat po napravi za odganjanje mačk oziroma po nasvet kako naj se jih znebi, da ji hodijo okoli hiše. Sem morala ene parkrat globoko vdihnit preden sem ji lahko kolikor vljudno pač sem lahko rekla da mi tega nimamo :dash: :bad:

Joj zakaj ji nisi zelo resno rekla, da ce se polula po vogalih, da deluje. Ampak samo frisni curek. ;)
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 21, 2016 8:03 am

Sorry, Meva, ampak tega pa niti pod razno ne razumem. Kaj tocno te je pri vsem tem sploh zmotilo?
Obstaja napravica, ki oddaja ultrazvok, ki macke (pa tudi psov) nic ne poskoduje, samo moti jih in se zato podrocja, kjer se to slisi, izogibajo. Ves, meni ni prav nic lustno, da je moje dvorisce pa okna pa ograja pa vsi vogali prescano, ker smrdi ko 100 :devil: . Ravno tako mi ni lustno direkt pred vhodnimi vrati pobirat drekov od vseh okoliskih cuckov, ki spusceni hodijo srat kamorkoli, samo doma ne. Mogoce tebi ni motece, da je tvoj dom/dvorisce sekret za zivali celega okoliskega sela, meni pa ne pase. Pucam za svojimi zivalmi, za vsemi ostalimi pa ne zelim, ce ni nujno. Ni sanse, da mi rata polovit (in na svoje stroske) objajcat vse vaske playboje, vedno hodijo novi in novi. In imam tudi jaz to grozno napravico, ki stane ca 30eur in je zaradi nje glede psov 90% bolje, glede mackov pa mogoce 70%. Ojoj, kaksen barbar sem. Dihaj, dihaj!
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 21, 2016 8:07 am

Duško, eno malo prošnjico imam.....daj naredi, da se kreteni in izrodki in psihopati znašajo nad sebi enakimi. Samo to.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Če apr 21, 2016 8:43 am

taperverčki je napisal/-a:Sorry, Meva, ampak tega pa niti pod razno ne razumem. Kaj tocno te je pri vsem tem sploh zmotilo?
Obstaja napravica, ki oddaja ultrazvok, ki macke (pa tudi psov) nic ne poskoduje, samo moti jih in se zato podrocja, kjer se to slisi, izogibajo. Ves, meni ni prav nic lustno, da je moje dvorisce pa okna pa ograja pa vsi vogali prescano, ker smrdi ko 100 :devil: . Ravno tako mi ni lustno direkt pred vhodnimi vrati pobirat drekov od vseh okoliskih cuckov, ki spusceni hodijo srat kamorkoli, samo doma ne. Mogoce tebi ni motece, da je tvoj dom/dvorisce sekret za zivali celega okoliskega sela, meni pa ne pase. Pucam za svojimi zivalmi, za vsemi ostalimi pa ne zelim, ce ni nujno. Ni sanse, da mi rata polovit (in na svoje stroske) objajcat vse vaske playboje, vedno hodijo novi in novi. In imam tudi jaz to grozno napravico, ki stane ca 30eur in je zaradi nje glede psov 90% bolje, glede mackov pa mogoce 70%. Ojoj, kaksen barbar sem. Dihaj, dihaj!

Moji sosedje imajo tako napravico. Hec s to zadevo je, da je zelo odvisno, na kakšno frekvenco je nastavljena - od frekvence je odvisno zaznavanje zvoka, katerega naj bi odrasli ljudje (sploh ljudje po 40 letu - menda) sploh ne slišali. No, sosedje ne slišijo ničesar, moja starša prav tako ne slišita ničesar, moj brat in jaz in še kdo pa imamo očitno predober sluh, ker ko smo šli mimo, nam je hotelo raztreščiti glavo od bolečin, ki jih je ta zvok povzročal. Na začetku sploh nismo imeli pojma, za kaj se gre, dokler nisva z bratom te napravice lani poleti tudi odkrila. Še več: ko je šel kdo mimo po dvorišču, kjer stoji ta naprava (ob premiku se sproži zvok), so mački v bratovem mačjaku, ki je najmanj 15 m stran, dobesedno ponoreli, s pihanjem in renčanjem vred.
Kakor rečeno, odvisno od nastavitve frekvence: ko sem prosila soseda, naj jo ustrezno naštima, je zvok (v mojih ušesih) izginil. Ampak toliko o tem, da bi naprava bila samo moteča: ne, ne moti - neznosno boli. In jaz imam dokaj visok bolečinski prag.
Če jo naše mačke še vedno zaznavajo pa bomo videli v naslednjih dneh in tednih, ko bodo ponovno v izpustu.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če apr 21, 2016 10:25 am

Če bi želela samo napravo se še nebi obreknila ob njo... Žal pa ni želela samo naprave. Iskala je pač nekaj, kar bo najbolj učinkovito :bad:
Drugače pa tudi jaz slišim te naprave. Niso ravno prijetne, a če ljudje zaradi njih pustijo nedolžne mačke in pse na miru - tudi prav ;) Bolje to kot kaj drugega...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 21, 2016 10:38 am

Moje macke na odprtem oknu cisto nic ne moti, pa je naprava cca 3m stran. Sklepam, da ima zelo omejen domet. Tudi nase 2-letnice ocitno nic ne moti, ko hodi mimo, pa naj bi otroci slisali bistveno sirsi spekter od odraslih. Nastavljena je pri dvoriscnih vratih, pod katerimi je bila prej macja avtocesta. Je pa res, da se po nekaj letih uporabe pokvari in se frekvenca spremeni. Takrat postane zelo moteca (tudi za ljudi), kar pomeni, da jo je potrebno zamenjati. Ravno zdaj smo ze od zgodnje pomladi brez, ker se je pokvarila, in skoraj vsak dan pobiram pasje kakce v radiju 1m okrog dvoriscnih vrat. :bad: Pa mi nimamo psa.

Ne vem no, saj ni prisla po pusko, da bo streljala macke, niti po strup za podgane.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2016 3:31 pm

Sneg in grmenje. :O

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2016 3:46 pm

Okroglih 20 stopinj v zunanjem mačjaku, v senci :P
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2016 5:47 pm

:negative: dve uri ujeta na avtocesti, med Logatcem in najinim izvozom za Vrhniko, cel kaos, snežni metež, "metež" avtomobilov in tovornjakov vsepovsod...folk pa ko kure skače po avtocesti....še dobro, da ni več nesreč, če so nekateri tako brez glave...... :dash:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2016 6:49 pm

Pa folk je tecn dons. A em.slucajno jst kriva da je sneg in toca? A sem jst kriva da so ze na letnih gumah? A sem jst kriva da so eni pac bebci? Ampak ne, danes so se ocitno vsi odlocli da je svet glup, in da sem ocitno dezurni krivec in valjda osebek na katerega se je treba en ornk zdret. Grrrr.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2016 8:25 pm

Jst pa razmišljam, da bi božično smrekco nazaj postavla :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2016 8:54 pm

Meni elektrika utripa, v žepu od trenirke imam naglavno lampo. Nalila sem vodo v več posod in upam, da ne bo izpadov. Sliši se pokanje vej, uboga drevesa bo čisto polomilo :(

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2016 10:05 pm

od zadnjega oglasanja smo bli na nasem koncu ze par ur brez elektrike, vodo pa se mamo. Po stanovanju so svece, v okolici pa podrta drevesa in polomljene veje (malo drzite pesti za "moje" in nikogarsnje prostozivecke). Ostanite varni.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2016 11:03 pm

tudi mi smo že bili brez elektrike, tudi pri nas še vedno pada, drevesa in grmičke sva že nekajkrat otresla, zdaj pa lahko samo še čakamo, kaj bo prinesla noč...in ubogi moji ježki, danes jih ni bilo na večerjo... :girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 28, 2016 5:36 am

Držim pesti, da tole čimprej mine, predvsem pa brez hujših posledic za vse. Ko sem se včeraj "hvalila" z našim obalnim vremenom, nisem imela pojma, da je drugpd tako hudo. Drugič se bom ugriznila v jezik. Držte se.
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 28, 2016 10:21 am

dobro smo jo odnesli, večerni in nočni trud je poplačan...samo tulipanovec ima tri polomljene veje, uboge so pa potonike, čist poležane, pa vse v popkih...upam, da si bodo opomogle...
zelo čudno je videti cvetoče srčke v snegu...
Slika
lani posajena vinogradniška breskvica je še upognjena, ampak cela...
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 28, 2016 11:00 am

Pot v službo danes zjutraj. Ko sem to slikala, mi je veja padla malodane na glavo.

Shrani.si
Slika
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost