Nika je napisal/-a:Veš, da se lahko pingpongama v nedogled

ala, moje odločitve ubijejo manj živali kot tvoje. Zaradi mojih odločitev trpi manj živali kot zaradi tvojih. Zaradi mojih odločitev je meso ki ga pojem umrlo v trenutku, medtem ko zaradi tvojih ležijo penaste na tleh klavnice, še žive visijo iz stropa in doživljajo vse ostale prizore, ki smo jim redno priča v medijih.
Čeprav ne razumem, vegani zagovarjate da ne jeste mesa, živali ga pa morajo ker se niso same odločile da bodo tu. Zakaj je torej narobe, če jim dam kunca namesto hladnostiskanih kunec+rjavi riž briketov? In ne, niso samo za psa. Če obljubim, da bom dala naprej samo repke kuncev, namenjenih psom in mačkam bi bilo kaj bolj ok?
Nika, napisala si temo o repkih namesto igrač in o "humanem" načinu ubijanja (o tem se, da ne bo pomote, niti slučajno ne strinjam s tabo). Pač piši o tem. Zdaj pa govoriš o našem načinu prehranjevanja. Nekateri izmed nas mesa ne jemo, ker se nam to ne zdi preveč humano in ker mi lahko živimo brez njega, naše živali pa ga jedo zato, ker ga potrebujejo in mi jim ga bomo pač dajali. Ne vem ali ti pričakuješ, da bomo našim mačkam dajali solato za jest, da bodo umrle, samo zato, da se bomo lahko mi potem postavljali pred drugimi, da smo 100% vegetarijanci (vegani)? Ne, pač tako smo se odločili in to je naša stvar, ki ni povezana s tvojim (bodočim) proizvajanjem zajčjih igračk.
Če želiš, lahko zaradi mene pišeš tu o zajčjih repkih koliko hočeš, mene najverjetneje v to temo več ne bo, kaj šele, da bi kupila katerega od repkov.
Pa tudi sama se sprašujem, kaj dela ta tema na živalovarstvenem forumu.