Ne jan 10, 2016 6:10 pm Napisal/-a Sorcerer
po mojih izkusnjah zadnjih parih tednov, resnicno vidim da nekateri, se posebej mlajsi zdravniki, delajo po 24ur skupaj. In so vseeno prijazni. Z empatijo. In se trudijo.
Starejsih pa ni videti. Predstojnik je imel cez cele praznike dopust. Eden od najbolj neprijaznih, je bil neprijazn tudi po treh prostih dnevih. Pa ko se kateri od mlajsih zavzame, jih starejsi (bolj izkuseni, pa tudi neprimerno bolj neprijazni, trmasti, brezdusni, ki jim dol visi), dobesedno zabijejo.
Na gastro sem dobila povsem drug obcutek v tistih parih dneh tam. Na kirurgiji sem pa videla stvari, ki se po mojem mnenju nebi smele dogajat. Odpuscanje ljudi zagnojenimi kirurskimi ranami, posiljanje ljudi ki bruhajo ko vidre brez diagnoze, oblacil in zdravil ob sedmih zvecer, filanje po 5postelj v eno sobo med tem ko imajo popolnoma prazen hodnik, ljudi takoj po hudih operacijah direkt v obicajne sobe namesto intenzivne nege zato da so v intenzivni kjer pride na obisk miro cerar samo tri postelje. Pogovore o zdravniskih kirurskih napakah ki so za posledico imela to da je oseba padla v sepso in jo je bilo potrebno ponovno odpret, direkt na hodniku v casu obiskov.
Nimam dobrega obutka tu. Res ne.