Daj si duška, 2. del

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Po dec 21, 2015 6:05 am

Re: Daj si duška, 2. del

Ko boste naslednjič bentili nad katerokoli od naših vlad in poslancev, se spomnite na izid včerajšnjega referenduma: vlada, poslanci in vsi ostali na oblasti so zgolj rezultat, odsev in volja takega naroda. Vsaj takega dela naroda (zagotovo večinskega), ki se mu ne ljubi na volišča in takega, ki živi v srednjem veku nedeljskih pridig. Osebno se mi ta narod iz leta v leto kaže vedno bolj bebast, kot bi gledala Odrešitev.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 21, 2015 7:23 am

Za bruhat. Res. Mentaliteta folka je ravno na stopnji primitivcev, zase ne tuhta več nihče, RKC je bilo očitno po naši zakonodaji čist dovoljeno širit neresnice glede praqvih tem, ovčice pa so slepo verjele. Župniki so ob nedeljski maši seveda popolnoma ignorirali predvollilni molk, in po maši še vozili farane na referendum. Ker seveda ne glede na mentalno ali fizično stanje, mora pač it PROTI vsak, drugače ni kristjan.
Med mojimi znanci in kolegi so pa še včeraj ob sedmih vsi praznovali, da smo nekaj dosegli, pa me čudno bulili, ker sem bla totalno pesimistična in jih na vsake par minut opozarjala da naj se ne veselijo prezgodaj. Da je bilo čist preveč "mašehodnikov v letih" na volišču, da bi si upala optimizem.
Pa smo kjer smo. Poznam kar nekaj ljudi ki jih tale referendum osebno zadane. In imam kepo v želodcu. Ker si Ana z njenim sinom in partnerico, Helena, David, in še mnogi drugi, ne zaslužijo nič manj od tega kar imamo mi. Ker so ljudje. Ker jih imam rada. Ker bi se jim najraje opravičila. Ne zase. Jaz sem šla na volišče. Ampak za brezbrižnost tistih ki niso šli. Za gorje tega da je bil referendum sploh dovoljen. Za dejstvo da sem brez moči da bi jim dala pravice ki si jih zaslužijo.

:bad: :dash:

In moj davkoplačevalski denar je šel v brezno brez dna. Za to, da ima del skupnosti dovolj dober izgovor da še v naprej kratijo pravice manjšini, ki nikomur nič slabega noče.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 21, 2015 7:40 am

Vsak bedak lahko razpise referendum o stvareh, ki se ga ne ticejo. Temu se baje rece demokracija. Tudi ce se sploh ne vtikam v to, da je nase velecenjeno ustavno sodisce sploh pozegnalo izvedbo referenduma, ki krati clovekove pravice manjsini, bi nasi ljubi demokraciji dodala pravilo. Uredu, lahko razpises referendum o tem, a lahko sosedova Micka za v stalo ob sobotah na glavi nosi rumeno ruto z modrimi rozicami. Samo ce bo volilna udelezba pod 50%, izid ni veljaven, VSE stroske izvedbe pa naj placa pobudnik. Ce je demokracija za vse, naj bo tudi za to, kako se porabi pol moje place, ki mi jo drzava pozere vsak mesec. :bad:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 21, 2015 8:31 pm

taperverčki je napisal/-a:VSE stroske izvedbe pa naj placa pobudnik.

Predvsem to!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Po dec 21, 2015 8:57 pm

Mislim, da smo danes dobili nekaj odgovorov. Nekdo si je pač z davkoplačevalskim denarjem plačal kampanjo za politično kariero. Ja, ja, samo za otroke gre :bad: .
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 22, 2015 12:28 am

Mah...sej kaj drugega že nisem pričakovala :( ...upala pa sem. Naivna pač :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To dec 22, 2015 7:53 am

Duško, naj se tole izide, kot kaže, da se bo. Prosim prosim. :angel:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 22, 2015 7:55 am

Larina je napisal/-a:Mislim, da smo danes dobili nekaj odgovorov. Nekdo si je pač z davkoplačevalskim denarjem plačal kampanjo za politično kariero. Ja, ja, samo za otroke gre :bad: .

Glede tega pa - men se zdi Primc evil impersonated. Res. Uffff. Za bat se ga je. Ravno taki, ki skrivajo svoje podmukle načrte, so najhujši. :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 22, 2015 7:56 am

Meni tudi, grozljiva persona. :devil:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 22, 2015 7:37 pm

Pa sem se prej že Jelinčiča bala. No ja, pa imamo Jelinčiča na kubik.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 22, 2015 10:15 pm

Mja, Jelinčič je tak Haider. En kup enega lajanja, pa nič posebej škodljiv. Ampak tale ... ja ja. Tale je pa Hitler. Mark my words. :negative:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr dec 23, 2015 12:39 pm

No, jst sem pa glasovala proti

Pozicija - sem ZA poroke in ZA posvojitve partnerjevih otrok (kar bi bil v bistvu obvod za vse ampak pustimo zdaj podrobnosti)
Referenduma se nisem mislila udeležiti, ker sem mnenja, da se kulturen človek cirkusa ne gre in to je bilo v korist zagovornikov

V zadnjih dneh pa so baje neizmerno strpni zagovorniki začeli zmerjat folk, ki misli drugače, s takimi izrazi, da se mi je vse skupaj zagabilo

Sodu pa je izbilo dno, ko so zagovorniki zastavili z modificiranimi plakati OF, ki so oznanjali, da kdor je proti, je sovražnik ljudstva
Moji predniki so bili zelo revni nepomembni dninarji in vse, kar so imeli, je bila vera
Potem pa si je ob koncu druge svetovne vojne nek nasilen prasec izmislil, da je še to preveč
Očetje in hranitelji družine pobiti, familija pa zaradi tega tako obubožana in uničena, da se nikdar več ni pobrala

Zaradi teh plakatov sem neizmerno popenila
Povprašala sem par desnih gejevskih prijateljev in oni so glasovali proti zakonu, zanimivo ane, razlogi pa so bili precej različni
Ker sem kljub temu hotela zagovornikom dat še eno priložnost, sem na tviterju vprašala gejevskega aktivista, če so militantna stališča zagovornikov enaka njegovim
Namesto, da bi dobila civiliziran odgovor na vljudno vprašanje, me je blokiral

Pol sem pač rekla f***k off, takole se pa ne bomo šli, če se hočete it kulturni boj, se ga bomo pa šli

Tisočletni predsodki se ne razbijajo z nasiljem, pač pa v dialogu in z ozaveščanjem
You catch more flies with honey than vinegar
Pogovarjat se je treba, pogovarjat se je treba, pogovarjat se je treba
Ne zmerjat
Aja, a sem mogoče omenila, da se je treba pogovarjat? ;)

Zaradi navedenih razlogov, je bil moj proti čisto iz inata

Kler mi gre osebno včasih precej na jetra, ampak se pogovarjamo, pregovarjamo, skregamo in tudi užalimo, ampak strpnost in svobodo govora je treba priznat tistim, ki nam gredo na jetra, ker tisti, s katerimi se strinjamo, je ne potrebujejo
Smešno je, da se kdorkoli boji enga Primca, ki bi boljšo kariero naredil kot moderator na veselicah, kot jo bo v politiki
Pobral bo par glasov NSi in propadli SLS in to bo to

Pogovarjat, pogovarjat, pogovarjat, pogovarjat
Brez pozivov k nasilju

In nikdar več ne bi smela nobena stara mama toliko pretrpeti kot je zaradi militantnih pezdetov pretrpela uboga moja stara mama
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr dec 23, 2015 12:44 pm

Aja še razkritje - nisem članica nobene stranke in če bi bile danes volitve v državni zbor, ne bi šla volit, ker mi nobena ni blizu in mi gredo vse enako na jetra 8) :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 23, 2015 2:26 pm

No, rava, takole je. Jaz Primca poznam, v svojem življenju sem imela tudi smolo delat z njim in ti jaz povem, da se ga je za bat. Hitlerja tudi ni nihče jemal resno, dokler ... no, dokler ga niso vsi jemali še preresno.

Pa še nekaj, kar se tega in marsičesa tiče, imava midve precej različna mnenja, zato najbolje, da se strinjava, da se ne strinjava in konec besedi. In če slučajno misliš, da je RKC pa vsem samo rožice sadila, se prekleto motiš in ravno ženske bi se morale tega boleče zavedat, ker oprosti, ampak RKC še nikoli ni nobenga moškega zažgala na grmadi, žensk, ki mislijo s svojo glavo, pa kar precej, in tudi v Sloveniji.

Pa mogoče bolje, da se pogovarjamo raje o mačkah.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Sr dec 23, 2015 2:47 pm

Vau Rava, tole me je čist na rit vrgl. Ker sem prebrala ene trikrat, pa še vedno ne razumem. Sploh tisti del, da se kulturen človek cirkusa ne gre. Ker cirkus je bil ja, na obeh straneh, samo kaj sem brala jaz na strani proti? O "ritopikih" in gejih, ki so isto kot pedofili. O otrocih, ki bodo trgani iz najsvetejšega objema matere. O službah, ki bodo samo še za geje in lezbijke. O degenerirancih, smrtnih grešnikih, ravno včeraj je nekdo na facebooku proslavljal s sliko dveh "razuzdanih" gejev (verjetno s kakšne parade ponosa), zraven pa sliko majhnega dečka in napisom v smislu "prosim, ne dovolite, da postaneta mora starša". Govor o motilcih hormonov, kot da so istospolno usmerjetni nekakšna mutacija in posledica tega (oziroma je to njihova zarota). Pa tisti slavni cerkveni letak, kjer niti ena trditev ni resnična. Kje je tu kulturni človek ne vem.

Ko govoriš o nasilju, se recimo spomnim, kako sem v študentskih letih hodila ven s svojim fantom in sva se poljubljava, brez strahu, da naju bo kdo napadel. Tega si moj prijatelj gej ne upa privoščiti. Edinkrat, ko je svojemu dolgoletnemu partnerju izkazal kanček naklonjenosti s poljubom, ju je varnostnik nekega lokala dobro prebutal.

Pa še vedno večini ni jasno, da z zavrnitvijo zakona nismo preprečili nastanka družin z istospolnimi partnerji. Smo samo preprečili, da bi imeli enake pravice.

Kar se tiče cerkve (ne vere, prosim). Na irskem še vedno odkopavajo trupla "pankrtov", ki si po mnenju katoliških nun niso zaslužili življenja. V Španiji še vedno svoje prave starše iščejo otroci, ki so jih duhovniki odvzeli "politično neprimernim" staršem in jih dali v bolj "primerne" družine. Za mene je katoliška cerkev kar se tiče otrok lahko samo tiho.

Sej vem, da bo zdej za marsikoga to spet napad, pa bom že čez 10 min verjetno obžalovala, da sem se sploh spuščala v to. Samo mislim, da je bilo marsikaj neprimernega povedanega na obeh straneh, glede zakona bi se bilo pa treba odločati na podlagi zakona samega in ne simpatij zagovornikov ali nasprotnikov. In na preteklih krivicah opravičevati nove, je za mene pač zgrešeno.
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr dec 23, 2015 3:04 pm

jernejch je napisal/-a:No, rava, takole je. Jaz Primca poznam, v svojem življenju sem imela tudi smolo delat z njim in ti jaz povem, da se ga je za bat. Hitlerja tudi ni nihče jemal resno, dokler ... no, dokler ga niso vsi jemali še preresno.

Združena levica je v parlamentu potrdila, da se strinja s programom NSDAP, ko jih je na finto dobil Grims
Levi protifašistični protestniki pa so z veseljem podpisovali fašistični manifest
Pol se pa pejt

Zato se je treba pogovarjat, pogovarjat, pogovarjat, da zmaga zmerni del, ki noče pobijat vsepovprek in da ne pridemo do tega, da bi norost postala norma
Prej ali slej se folk pogovarja - makar po koncu vojne - zato menim, da je bolje, da se kilerski part preskoči

jernejch je napisal/-a:Pa še nekaj, kar se tega in marsičesa tiče, imava midve precej različna mnenja, zato najbolje, da se strinjava, da se ne strinjava in konec besedi. In če slučajno misliš, da je RKC pa vsem samo rožice sadila, se prekleto motiš in ravno ženske bi se morale tega boleče zavedat, ker oprosti, ampak RKC še nikoli ni nobenga moškega zažgala na grmadi, žensk, ki mislijo s svojo glavo, pa kar precej, in tudi v Sloveniji.

Ne vem od kod ti ideja, da mislim, da je RKC samo rožice sadila - sistematično pobijanje ideoloških nasprotnikov je svinjarija, ki jo je po mojem mnenju treba obsodit

Medve sva po moje krasen primer tega, da se da normalno pogovarjat, ne sovražit in celo želet vse najboljše, kljub temu, da imava radikalno različna stališča
Carice sva :good: :girlyes:
Po nama bi se morali vsi zgledovat ;) 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 23, 2015 3:15 pm

Mila vaju bo obe vzela za piar 8) :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 23, 2015 4:22 pm

rava je napisal/-a:Združena levica je v parlamentu potrdila, da se strinja s programom NSDAP, ko jih je na finto dobil Grims
Levi protifašistični protestniki pa so z veseljem podpisovali fašistični manifest
Pol se pa pejt

Samo tole: Grims je manipuliral z izvlečki, vzetimi iz konteksta. Če bi gospod prebral celoten program in bi ZL še vedno ploskala, bi bilo zaskrbljujoče, ja, tako pa se je le poslužil klasičnih metod prejšnjega (?) režima.
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr dec 23, 2015 5:54 pm

[/quote]Samo tole: Grims je manipuliral z izvlečki, vzetimi iz konteksta. Če bi gospod prebral celoten program in bi ZL še vedno ploskala, bi bilo zaskrbljujoče, ja, tako pa se je le poslužil klasičnih metod prejšnjega (?) režima.[/quote]

Pa Kordiševo pozivanje k nasilju?
Zato pa zmerni ne smemo biti tiho, da v javnem prostoru, kjer se odvija debata in kjer se norci najbolj glasno derejo, ni slišen samo glas debilov vseh pasem, ampak tudi glas zmernih, da norost in nasilje ne postane norma

Imam prijatelja, ki je
- konzervativec - zato ga ne marajo levi
- gej - zato ga ne marajo desni in
- jud - zato ga ne mara noben

Pa vseeno kar fajn živi in samo če prevlada zmernost, bodo celo tako vsestransko demonizirane kombinacije kot je on, še naprej fajn živele
Pa da po cestah ne bomo gledali korakanja nobenih črno-rjavo-rdeče-kodrlajsasto-srajčnikov
Pa da se bomo fejst razgreli in skregali v političnih debatah, se tudi kam poslali, ampak zaradi tega se nikomur ne bo skrivil las
Pa jst bom hepi :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 23, 2015 6:59 pm

rava, jaz v dialog z nasilneži in nestrpneži ne verjamem, ne verjamem v zmernost, ko imaš opravka s takimi osebki (Grimsi ali Kordiši, isti kukuruz). In ne verjamem v ljudi, ki živijo v preteklosti svojih starih mam in očetov. Prihajam iz etnično mešane familije in iz dveh nasprotujočih si političnih taborov, ki sicer z etnijo nimata veze, ker sta oba (tačrn in tardeč) povezana s slovenskim delom familije.
Rodbina moje mame ima bogato zgodovino iz l. 1369 dalje, pa je prišla vojna in po vojni so zmagovalci, ergo tisti, ki vedno in povsod pišejo zgodovino, to rodbino sf***** do amena, jim pobrali do zadnje nepremičnine in jih naterali v izgnanstvo in popolno mizerijo (jaz se še danes zezam, da ni prav, da so enkrat drugi nam plačevali davke, danes pa jih moram jaz plačati državi :rolleyes: ). Mojega nonota so za nekaj časa vtaknili tudi v taborišče, kljub temu, da je bil v partizanih. Ampak, hudiča, bil je Italijan. Torej slab. Zaradi tega nimam prav ničesar proti Slovencem (pol mene je Slovenke, torej bi morala biti skregana sama s seboj, kar pa ne gre), rodila sem se dosti dosti dosti kasneje. Se pa še vedno najde kdo, ki mi zaradi materinščine reče, da sem fašist. Ali pa makaronar. Leta 2015, juhu! :) Pacienti.
Po očetovi strani je pol folka tardečega, pol tačrnega. Iskre letijo naokoli še danes, eni se niti ne pogovarjajo med seboj. Dve teti so mi po vojni vtaknili v žensko taborišče v Begunjah. Kaj so tam z njima počeli, si lahko misliš. A naj bom črna? No way. A naj bom rdeča? Hmmm, niti ne, raje pa kot črna, če mi že daš pištolo na sence. Se pa zavedam, da sta obe barvi samo dve plati iste medalje.

Poanta? Ne pozabiti na svojo staro mamo, pozabi pa na njeno pripadnost neki struji/kategoriji/whatever, drugače v sebi samo nadaljuješ stanje latentne državljanske vojne, v kateri se nahaja večina naših sodržavljanov od leta 1944 dalje :P
by Elizabeth M. Hodgkins
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov