Daj si duška, 2. del

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 19, 2015 6:17 am

Re: Daj si duška, 2. del

Najdem eno spletno trgovino kjer imajo eno znamko, ki meni res ustreza pa celo številke majo pa najdem še celo znižano obleko (ker moram naslednji teden na nek gala event in valda takih stvari jaz nimam v omari)...no pol pa ugotovim, da to sam tm po Nemčiji gor pa dol pošiljajo. :mad: :girlcry: :negative:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 19, 2015 10:17 am

kdaj pa rabis?
drugace lahko posljes k meni brez problema, Joze gre vsak teden domov v Lj.
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 19, 2015 10:18 am

Klele se mi macjad h sreci ne boji zelenjave. Ma pa cimet ful cuden, brez skrbi, nebojec odziv na korenje. Bom.1x ko bo cas posnela.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 19, 2015 2:03 pm

fiorina je napisal/-a:kdaj pa rabis?
drugace lahko posljes k meni brez problema, Joze gre vsak teden domov v Lj.

Kako prijazno od tebe :rose:

Za tokrat je že prepozno, ker že v sredo zjutraj (res zjutraj - 4.30) odrinemo, bi se pa z veseljem priporočila za kdaj drugič in seveda tudi kaj donirala društvu po izbiri za tako uslugo. :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 21, 2015 8:14 am

:girlblush: Jaz že v sanjah pobiram/rešujem mačke s cest.
Helena, imamo 5 novih (3+še dva malo manjša). :crazy: :scare:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 21, 2015 9:53 am

Ne, pa nimamo :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 21, 2015 10:00 am

Jaz v sanjah oddajam mucke, vračajo mi pa kužke in protestirajo, da so dobili blago z napako :lol:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 21, 2015 12:07 pm

:D Ta je pa tudi kruta. :praising:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 24, 2015 10:51 am

Pa sej ne vem kam tole spada. Ravno me je poklicala ženska, za katero slišim osebno prvič, da skuša ustanovit društvo proti mučenju in za zaščito živali. Ker občina tako mora dati sredstva. Hmmmm, sredstva za kaj točno? Ker zaenkrat so kar pridni in poskrbijo za prostoživečke zadnje čase. Mi nikoli ni bilo treba dat potrdila da sem društvo.
Ženska na dolgo in široko o tem da more bit v društvu 7 ljudi, in o tem kaj vse je ona videla, pa da je bila precednica podobnega društva v sežani ko je še tam bivala,....
Pa da je bolečine živali okoli nas ogromno in da Zagorje nujno rabi to društvo,...

Par stvari je celo poskusila v celofan zavit, češ da ima društvo možnost kaznovati posameznike. Kar ni res, kar sem ji tudi lepo povedala. Je zatrdila da je v zakonu. Pa sem rekla da bi ob kavi z veseljem videla ta zakon, da pa je postopek ko naletiš na mučenje, ne glede na to ali si posameznik, ali društvo, vedno enak. Inšpekcija, policija in potem oni izdajajo opozorila/kazni/odvzeme,... Pa je potem hitro potrdila da je to res, da pa lahko društvo izda opozorilo. Guess what, wsak lahko poda opozorilo. U bistvu res ne vidim kako ima na formalno-pravnem stališču društvo sploh kaj več avtoritete, in legalnih dovoljenj, kot posameznik.

Na moralnem stališču se zaenkrat strinjam z vsem kar je rekla. Ne vidim pa kako je društvo za karkoli od tega kar je rekla, potrebno. Če je ženska aktivna, bo aktivna z ali brez društvenega pečata. Zakonika ne pozna, ali pa se zanaša na to da ga jst ne poznam. Trdi da so stvari zakon (na primer da so "ketne" prepovedane v sloveniji, kar na žalost vseh na tem forumu, ni res), pa niso.

U bistvu ne vem kaj naj si mislim. A bi bila ustanovitev društva dobra, slaba, nekje vmes,... A je sploh kak smisel se spuščat v karkoli z osebo ki mi po polurnem pogovoru na telefonu ni odgovorila na vprašanja o namembnosti sredstev, in ji je bilo bolj pomembnih tistih 7 podpisov za uradno registracijo društva.

Po eni strani bi hudičevo pasal met še kakega prostovoljca na našem koncu. Če se spravim kaj delat, lovit, štimat, dodaten par rok vedno pride prav. Trpljenja je povsem dovolj za vse nas.

Po drugi strani so pa po mojih izkušnjah taka društva pogosto bolj sama sebi namen, povrhu pa še prepogosto leglo prepirov, šimfanja, in fig v žepih.

Sej ne vem kaj naj si mislim. Duško, dej mi magično kroglo.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 24, 2015 10:58 am

Seveda če tole bere katera od kranjčank, kako ste organizirane ve. A je sploh smiselno se it društvo, če nimaš dovolj aktivnih članov?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 24, 2015 11:49 am

no kolikor sem na hitro prebrala, bo za gospo (in verjetno še koga) veliko bolje, če se bo kot fizična oseba zavzemala za dobrobit živali na vsakem koraku še naprej in bila pri tem temeljita in ne širila neresnic in se ne slepila z njimi, pa se mogoče povezala s kakšnim že obstoječim vsaj malo aktivnim okoliškim društvom in svojo energijo, ki bi jo sicer zabila za ustanovitev svojega društva, porabila koristno drugje. Res je, društvo nima nič več pooblastil in pristojnosti, kot vsak drug posameznik.

Ugibam, da gre za kakšno (precej) starejšo gospo, ane? Pa pazi, kakšen bo odgovor na tole vprašanje, ker tudi jaz nisem več 22 :lol:

Glede vprašanja "A je sploh smiselno se it društvo, če nimaš dovolj aktivnih članov?" - hja, en aktiven, pa četudi hudičevo aktiven, ne more (v društvu) nič narest. N-Č. Jih mora bit kar ene par. Več kot jih je, lažje je delat, ker se delo porazdeli. Bi pa vsakemu, ki razmišlja o DZZŽ/proti mučenju/kakorkoli se že imenuje, položila na dušo, da je v društvu ogromno takega dela, ki neposredno ni povezano z živalmi, pa lih tko mora bit narejeno. Papirologija, finance, računovodstvo, bilance, nabava, prodaja..... Vidim že pri kandidatih za prostovoljce, kako si marsikaj narobe predstavljajo.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 24, 2015 12:06 pm

Zenska se mi po samem glasu zdi cca 50. Se dovolj mlada da bi lahko poznala zakonike in predpise, se posebej ce je res predcedovala drustvu v sezani.
Je pa res da je v zagorju vakum kar se zivalovarstvenih zadev tice. Snoflje so cist zamrle, pa ze prej je bilo bolj tako, na pol. Edino macja vila ma nekaj trbovlje cez, pa se tisto majo u bistvu samo za macke.

Absolutno si mi samo potrdila kar sem ze prej imel na sumu. Da brez dnarja (in s tem povezanih zbiralnih akcij), aktivnih clanov (mnozina), in dejanskega prostora za namescanje, z drustvom vec izgubis kot pridobis.

Se bom usedla z zensko en dan v kratkem, in razjasnila realnost. Ce pa katera ve, katera drustva bi na nasem koncu se bila vredna podpore, bi bla pa hvalezna. Da predam informacijo dalje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 24, 2015 12:24 pm

tko, no, ustanovit društvo je simpl ko keks v bistvu. vse, kar pride za tem, je pa veliko težje - pa govorim samo o birokraciji, na katero se rado pozablja ;)

pa ne pozabit, da v trenutku, ko društvo obstaja, vsi v okolici pričakujejo, da bo to društvo naredilo vse in še več (se šlo živalsko policijo, preganjalo vsakršne kršitve (tudi take, ki to niso), sprejelo vse zapuščene živali, prepričalo sosedovega psa, naj ne laja, pregnalo sosedovo mačko, ki ščije po bajti pa serje po solati, ipd.) ...
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 24, 2015 12:28 pm

Sorcerer je napisal/-a:Zenska se mi po samem glasu zdi cca 50. Se dovolj mlada da bi lahko poznala zakonike in predpise, se posebej ce je res predcedovala drustvu v sezani.
.....

Vsekakor dovolj mlada! ;) :lol:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 24, 2015 4:27 pm

Leia je napisal/-a:pa ne pozabit, da v trenutku, ko društvo obstaja, vsi v okolici pričakujejo, da bo to društvo naredilo vse in še več (se šlo živalsko policijo, preganjalo vsakršne kršitve (tudi take, ki to niso), sprejelo vse zapuščene živali, prepričalo sosedovega psa, naj ne laja, pregnalo sosedovo mačko, ki ščije po bajti pa serje po solati, ipd.) ...

Ja, to je realnost. Imas prav. Brez resnih sredstev, in prostora za namestitev zivali, in vecjega stevila rok, u bistvu nimas efekta, vsi pa pricakujejo da bos cudeze delal. Ce sem to gospo prav razumela bi ona, oziroma clani hodili na teren preverjat stanja. Pa se it detektiva. Kar mi da nekako mislit da s terenom nima tok krsitev kot pravi da jih ima. Ker brez razloga, dokazov, ali dovoljenja ne mores na noben zaseben teren. Sem samo parkrat na zasebnem prostozivecke lovila, pa se mi ne mudi ponovit izkusnje.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 24, 2015 4:29 pm

toliko izkusenj s terenom, ne krsitev
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 24, 2015 8:18 pm

Leia je napisal/-a:pa ne pozabit, da v trenutku, ko društvo obstaja, vsi v okolici pričakujejo, da bo to društvo naredilo vse in še več (se šlo živalsko policijo, preganjalo vsakršne kršitve (tudi take, ki to niso), sprejelo vse zapuščene živali, prepričalo sosedovega psa, naj ne laja, pregnalo sosedovo mačko, ki ščije po bajti pa serje po solati, ipd.) ...

Hahaha, *SO* true!!!! :lol: :lol:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če nov 26, 2015 6:06 pm

Kakšne pristojnosti pa ima tale živalska policija pri nas? http://www.zivalska-policija.si
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 26, 2015 6:24 pm

Enake kot vsak drug xy, nobenih. ;-)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 26, 2015 6:25 pm

Gatta, cist nobenih ki jih nebi imeli midve kot posameznici. Drustvo so.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov