Daj si duška, 2. del

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Če okt 22, 2015 6:46 pm

Re: Daj si duška, 2. del

Čisto resno vprašanje: je kdo od vas v zadnjem obdobju opazil, da vaše mačke neprimerno bolj sprašujejo za hrano - res veliko več kot običajno?
Prosim samo za resne odgovore, hvala :)
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 22, 2015 7:11 pm

Viki zelo nevljudno krici, res je, pa samo meso bi jedel, nic konzerv :D. Cisto resno ;)
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 22, 2015 7:35 pm

Do ponedeljka zdrava deklica, 9.razred, aktivna gimnastičarka, ki ji je gimnastika v veselje, se v ponedeljek napravi, da gre v šolo, se ji kmalu za tem začne iznenada vrteti, noge je niso več držale, zategovalo ji je roke, bolela glava... Še danes je v bolnici. Tokrat so se zdravniki res hitro odzvali in naredili ni-da-ni preiskav (ct, eeg, magnetna, 2x punkcija hrbtenice - eno je praktikantka falila :rolleyes: , preverili ščitnico..) in mami rekli, da s hčerko fizično ni nič narobe in že nekaj omenjali psihologa/psihiatra, kot da je kot športnica verjetno prestroga do sebe in je posledično lahko to. :scratch: No, dokončne diagnoze ni, je še prehitro, le izključili so hujše možne variante (epilepsija, meningitis, multipla skleroza..).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 22, 2015 7:40 pm

A daj :(

Po vseh novicah, ki jih te dni vidim v medijih ali slišim od bližnjih, se mi lastni problemi zdijo sramotno majhni.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 22, 2015 8:08 pm

Moksa, tule je tudi huda pozresnost na porastu. Sem domnevala da so samo moji, zaradi nizjih temperatur, ker v bloku se ne dela centralna.
No ja, moj Cimet je vedno pozresen. Nic nenavadnega.
Jani pa res poje vec. In tudi vec prosjaci/tezi/tecnari. Je celo pogruntal da je najlazje zbudit suznje tako da se spravi nadlegovat specega cimeta, ki posledicno z rencanjem zbudi mene.

Trixi, upam da bo z deklico vse ok.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 22, 2015 8:13 pm

Trixi je napisal/-a:Do ponedeljka zdrava deklica, 9.razred, aktivna gimnastičarka, ki ji je gimnastika v veselje, se v ponedelje napravi, da gre v šolo, se ji kmalu za tem začne iznenada vrteti, noge je niso več držale, zategovalo ji je roke, bolela glava... Še danes je v bolnici. Tokrat so se zdravniki res hitro odzvali in naredili ni-da-ni preiskav (ct, eeg, magnetna, 2x punkcija hrbtenice - eno je praktikantka falila :rolleyes: , preverili ščitnico..) in mami rekli, da s hčerko fizično ni nič narobe in že nekaj omenjali psihologa/psihiatra, kot da je kot športnica verjetno prestroga do sebe in je posledično lahko to. :scratch: No, dokončne diagnoze ni, je še prehitro, le izključili so hujše možne variante (epilepsija, meningitis, multipla skleroza..).

Ti bom povedala iz lastnih izkušenj, ko sem bila z našo tamalo leta po pediatrični in pediatrični intenzivni. Veliko takih punc (večinoma zaradi ambicij staršev, čeprav tega nikoli in nikdar ne bi priznali ne oni in ne otrok) "dela" od jutra do večera in še ponoči, petke in svetke, v šoli, v telovadnici, punce velikokrat še stradajo zraven, čeprav so v fazi rasti, da so lepe in dovolj suhe za šport. In potem od vsega skupaj izgorijo, preprosto izgorijo. In stanje, ki si ga opisala temu natanko ustreza. To pa povem iz mojih, osebnih izkušenj.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 22, 2015 8:40 pm

Bi še razumela, če bi se stanje nekako poslabševalo. Tako je pa iz čisto OK stanja, kot bi preklopil stikalo, postala v hipu taka. Normalno spala, se zbudila, napravila za v šolo, brez da bi jo karkoli predhodno pestilo, mučilo, ni bilo nobenega znaka za slabo počutje. :O

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So okt 24, 2015 11:16 am

Sorcerer je napisal/-a:Moksa, tule je tudi huda pozresnost na porastu. Sem domnevala da so samo moji, zaradi nizjih temperatur, ker v bloku se ne dela centralna.
No ja, moj Cimet je vedno pozresen. Nic nenavadnega.
Jani pa res poje vec. In tudi vec prosjaci/tezi/tecnari. Je celo pogruntal da je najlazje zbudit suznje tako da se spravi nadlegovat specega cimeta, ki posledicno z rencanjem zbudi mene.

Trixi, upam da bo z deklico vse ok.

Naša ne fehta nič bolj kot ponavadi - se pravi samo ves čas, ko je budna.

Se pa naša prostoživečka počasi, ampak sigurno, spreminja v želvasto hruško - njej hrane pač ne omejujem, ker težko sklepam, koliko "pokuri". Če se ne bi tako počasi ampak očitno spreminjala v žogico (in ne - je poštimana), bi celo pomislila, da je Zantel zatajil, ampak zdaj lahko sklepam pa le, da prihaja zelo huda zima.

Trixi, tudi jaz pošiljam pozitivne misli.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So okt 24, 2015 11:25 am

Trixi je napisal/-a:Bi še razumela, če bi se stanje nekako poslabševalo. Tako je pa iz čisto OK stanja, kot bi preklopil stikalo, postala v hipu taka. Normalno spala, se zbudila, napravila za v šolo, brez da bi jo karkoli predhodno pestilo, mučilo, ni bilo nobenega znaka za slabo počutje. :O

Se strinjam s Heleno. Telo se lahko v enem momentu odloči, da je dovolj in basta.
Meni se je to zgodilo enkrat zaradi službe po treh res slabih mesecih - en moment sem sedela in delala, naslednji moment zvrtelo, bruhala, nisem videla na eno oko... Več kot žemlje nisem mogla dvignit še en mesec, dokler se nisem spravila v red. Diagnoza: nič mi ni, stres.

In poznam tudi enega tipa, ki je ravno tako dobesedno izgorel od dela, pri 42 so mu začele dobesedno ugašati funkcije, so tudi zdravniki bolj ko ne dvignili roke. Je preživel, ampak danes živi v drugi državi, dela druge stvari in živi po njegovih besedah povprečno żivljenje, kar do tistega trenutka pač ni bil njegov cilj.

Res upam, da je dejansko to-to, ker to je tudi lažje odpraviti kot kaj hujšega, a le, če bodo starši in deklica v istem kotu ringa. Držim pesti!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 26, 2015 7:03 pm

Jaz pa na FB-ju sam še pometam. :sweep: :sweep: :sweep:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor Po okt 26, 2015 7:08 pm

A nas mora bit strah? :witch:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Po okt 26, 2015 7:12 pm

Ja, mene je strah. "Domoljubnih" komentatorjev me je zelo strah, pa marsikoga okrog mene, po novem.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 26, 2015 7:15 pm

terrified... mortified... petrified... stupefied... :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 26, 2015 7:21 pm

Tole je bilo seveda andreji namenjeno, ker neumnosti sprašuje. :rolleyes:
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor Po okt 26, 2015 7:32 pm

:girltruce:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 26, 2015 8:11 pm

Moksa, vsaka stvar je za nekaj dobra - jaz že dva tedna med "prijatelji" ločujem zrnje od plev, ki jih ne želim več v mojem življenju...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 28, 2015 11:20 am

Aaaaaargh kupovanje avta :dash: :sos: :crazy: :threaten:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 01, 2015 9:47 am

Mal nas je pa zibalo. :shipwrecked:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 01, 2015 9:57 am

fejst pa res, ja. :O :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 01, 2015 10:00 am

Če že niste, izpolnite vprašalnik: http://www.arso.gov.si/potresi/vpra%C5%A1alnik/ :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost