Daj si duška, 2. del

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 24, 2015 4:18 pm

Re: Daj si duška, 2. del

Ko ostaneš sredi glavne ceste v Ljubljani s poklumpano sklopko, s polnim avtom polnih transportejev muc po posegih, v največji vročini. Dan po tem, ko je prišel avto s servisa zaradi okvare druge sorte. Neprecenljivo. :dash:
Hvala vsem, ki ste mi včeraj pomagali, da so bile muce hitro nazaj na veterini na hladnem, da je bil avto pošlepan do prvega pooblaščenega servisa in da sem se s fensi avtom lahko kmalu odpeljala domov. In da smo se, ne nazadnje, fino narežali zaradi vsega skupaj. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Pe jul 24, 2015 5:22 pm

Ojej, me veseli, da ste uspeli tako dobro rešit situacijo.

Celjska urgenca (dežurna ambulanta) je, razen redkih izjem, sramota in katastrofa. Večina zdravnikov in sester ne premore niti kančka empatije in jim nobena težava ni dovolj huda, da bi njih bilo vredno motit in budit, ter to tudi jasno povejo. Tudi če s tem resno ogrožajo popolnoma dehidrirano osebo, s hudimi bolečinami. :dash: :dash: :dash:
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 24, 2015 5:31 pm

Res je, sramota in katastrofa. Mojega dragega je ta katastrofa lani skoraj stala življenja, ni veliko manjkalo. :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 24, 2015 6:05 pm

Larina je napisal/-a:Ojej, me veseli, da ste uspeli tako dobro rešit situacijo.

Celjska urgenca (dežurna ambulanta) je, razen redkih izjem, sramota in katastrofa. Večina zdravnikov in sester ne premore niti kančka empatije in jim nobena težava ni dovolj huda, da bi njih bilo vredno motit in budit, ter to tudi jasno povejo. Tudi če s tem resno ogrožajo popolnoma dehidrirano osebo, s hudimi bolečinami. :dash: :dash: :dash:

V sredo smo iz službe klicali reševalce in na žalost je zraven prišla tudi dežurna zdravnica. Arogantna, cinična bitch :bad: je po kratkem pregledu ugotovila, da ženske, ki je doživela napad z razbijanjem srca, omotico, tresenjem, slabostjo in je tudi drugače srčna bolnica na zdravilih, ni treba peljati v bolnico, pač pa naj gre domov počivat. Ko sem jih vljudno vprašala, če je varno, da bo sama doma celo dopoldne, sem dobila nazaj užaljen vreščeč odgovor, da oni že vedo. In so se odpeljali. Pa znova pripeljali tudi, ker enostavno nismo mogli reve spravit toliko na noge, da bi jo dali v avto. Seveda se gospa zdravnica ni mogla vzdržati ciničnih komentarjev, pomenljivega nasmeška pa tudi ni niti za hip odložila.

Danes, ko je ena druga kolapsirala, so imeli pa vse rešilce zasedene in so nam priporočili, da naj jo pač opazujmo. ? Kako dolgo pa naj jo opazujemo? Ja, dokler ne bo bolje. ? In če ne bo bolje? Ja, saj pravite, da ji je malo bolje. Aha. :scratch: Mislim. .. :dash:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 24, 2015 7:59 pm

Šeena grozljivka je kvazi nujna pomoč na Vrhniki. Ko je dedka matralo srce, so v Lj. rekli, da ne bodo poslali rešilca ker ga imamo na Vrhniki, na Vrhniki pa so rekli da naj ga pošljejo iz Lj. Dedek je živel ravno na sredi med Lj. in Vrhniko. Na koncu ga je stric naložil v avto in je umrl na pol poti do zdravnika....Pa žal se je v bližini zgodila šeena tragedija ker niti en niti drug ni poslal zdravnika kar dve uri. Toliko o tem, da smo lahko srečni, da imamo kvazi reševalno postajo. Ko sem jaz rabila rešilca, so imeli na Vrhniki dva zasedena in dva frej, pa so rekli da šparajo za bolj nujen primer in so me svojci sami trogali do Lj... Lahko pa pohvalim Mariborsko nujno medicino, so bili zelo vljudni in hitri.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 27, 2015 12:42 pm

Boga Pina. Letos ima že drugič težave z mehurjem. Tokrat zdravila niso prijela tako, da smo bili danes spet pri vet. Ji je jemal urin z iglo in je bila tuba polna krvi, skoraj bi me kap. Je zadel žilo...v drugem vzorcu je bil rumen urin. Je dobila močnejše antibiotike. Huda pa tako, da je doma bruhala. Prosim držite tačke in pesti, da tole prime in se pozdravi. :dog: :pet:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 27, 2015 5:17 pm

Že držimo. Upam, da bo čimprej zdrava!
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 29, 2015 9:12 pm

zbit muc na poti domov. Ko sem ga odstranila iz ceste je mamica opazovala iz grmovja. Higieniki obvesceni. :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 30, 2015 11:33 am

Išče se varstvo za dva notranja muca za deset dni med 10 in 20 avgustom zaradi nesrečnih okoliščin pri selitvi iz enega stanovanja v drugo. Katira koga pozna, ki bi imel plac za dve mačji riti?
Dogs have owners, cats have staff

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 01, 2015 9:33 am

Vem da je za drugo temo ampak vseeno. Duško ti to resno? Črne mačke (kot oglje) so bile prve prostoživečke okoli blokov in seveda takoj s/k. Danes hodim okoli in kaj zagledam? Črno mačko s celimi ušesi in mladičkom. Pojma nimam od kje je prišla, do sedaj bi jo sigurno že videli sploh ko bi imela mladičke. Jezna do konca. **** :dash: :dash: :devil: :devil:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 02, 2015 6:55 pm

Tale mladičk pa ima smolo. So mi sporočili, da je padel v jašek. Je stekla cela reševalna akcija, na koncu ga je rešila njegova mama. :rolleyes:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če avg 06, 2015 10:56 pm

Pri nas je letos noro - same breje mačke lezejo od vsepovsod
Lokalni vet pravi, da je folk čist nehal sterilizirat
Včasih je imel sterilizacije naročene en mesec vnaprej, zdaj je pa samo še sem in tja kakšna
Ma u rit naj gre folk ignorantski :(

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 07, 2015 4:55 pm

Prostoživečka, naj ti bi lepo na drugi strani mavrice. Oprosti za čas, ki sem ga rabila, da sem našla pomoč. Kap/epi napad/poškodba, ne ve se točko kaj. Žal ji ni bilo pomoči. :'(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 08, 2015 7:45 pm

Jaz imam vsega skupaj malce (pre)poln kufr in se ne grem več.
Učim se bit v stanju "ma dol mi maha, jbt se". Mi gre zelo slabo.
:dash:
:girlsad:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Okl.Ljubljane

Odgovor So avg 08, 2015 8:56 pm

rozi, žal mi je. :(

oaza88 :praising: a je preveč nesramno, če rečem, da verjetno nikoli ne boš (in ne bomo) znala? :kitty:
... ko si rečeš: ''vem in smem''.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 11, 2015 12:31 am

Glavobol sem mela vecji del dneva tak da mi bo glavo razneslo. Na sihtu je tut parim spilalo tok da bi jih najraj v cirkus poslala, pridem domov, grem spat, sam da slisim mojga zaskrbljeno panicarit ker se od racunalnika voha po zazganem. Kot kaze napajalnik. Oh joy, se en nepredviden strosek.

In zdej ne morem spat, ketonal ne pomaga spljoh, cez 7ur morem bit pa ze pokonc ker jutri delam v Brezicah. Grem pol enajstih od doma da bom ob enih tam, ker grem v tiste konce tok redko da se mi tut sanja ne kako dolgo bom rabila.

Aja, pa za dobro mero se nekaj urejam preko spletne banke in se vlece NLB kot megla, in mi s tem komplicira zivljenje po nepotrebnem.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 13, 2015 4:58 am

Duško, hvala. Tokrat si pa res zrihtu situacijo. Hvala.

Kolega je včeraj pozno zvečer po njegovi službi preveril računalnik in potrdil teorijo da je šel napajalnik, vse ostalo pa deluje.
Našli smo tudi razlog zakaj je napajalnik odpovedal. Ventilator na njem je kot kaže nehal delovat in ga je vročina brez hlajenja pregrela.
V garaži je pa našel celo napajalnik ki je sicer precej glasen, ampak še delujoč ki je klon tega ki je bil v računalniku, tako da sem vsaj za prvo silo "preštukana". Pravi da bi na njegovem mestu čimprej investiral v nov napajalnik, po vrhu pa še ponudil da ga lahko preko službe zrihta za manj kot 30€, kar je FUL manj kot sem mela jst v glavi. Ni nič, je pa še vedno nekak sprejemljivo.

Pa še klic sem dobila da danes spet delam v Brežicah. Kar pomeni kak evro v žepu od kilometrine, tako da se bo zglihalo.

Pa še NLB-jevci so se zblagovolil končno, po štirih dnevih sprocesirat tisto na kar sem čakala.

Hvala duško. Včasih res zrihtaš. :good:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne avg 16, 2015 9:32 am

Duško. V rit pojdi in posoli se tam.

Je moj namen na tem svetu krpat ničkrive mačke, ki niso sami izbirali okolja in naleteli na gluhe lastnike? Pri tem pa izjokat še vso tekočino, ki sem jo zaužila?

Mnogo stvari razumem, ampak tega pa ne... Zabita sem. :dash:
Ko že misliš, da smo preživeli miselnost, da maček mora biti na kmetiji in da se bo že sam zlizal ob poškodbi, je piskr poln. :devil:

Vedno sem za kompromise, pravim, ok. Na kmetiji, urejene S/K, cepljene in razparazitene, ustrezna hrana.
Če je pa kmetija ob cesti, kjer vsak mesec "na srečo mačka in ne otroka" zbije avto, moja sposobnost kompromisov pade. Ne razumem.
Zame to pomeni, da ni osnovnih pogojev za žival. Živali nimaš (če je pač ne zmoreš sprejeti v hišo). Amen.

Duško. V rit pojdi in se ti nekam zaleti.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če avg 20, 2015 4:10 pm

:dash: :dash: :dash:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 20, 2015 8:40 pm

Bridge :praising: Moraš pridt na kavico.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov