udomačen tiger
Re: Pozdravčki naših botrov
Hvala za prijazno pisemce. Vedno je lepo slišati ,da je tvoj trebušček poln in da uživaš svoje mačje življenje. Pred dvema tednoma sem našla dom prijetnemu staremu mačkonu, za katerega lastniki niso več utegnili skrbeti. Pri devetih letih je postal odveč ( no to so v resnici najlepša leta !!!) in k sreči ga je vzela moja mami. Mucek pa je imel v glavi svoje načrte in je že po tednu dni skočil z balkona v 1.nadstropju stolpnice ter izginil v neznano. Takole 12 ur smo ga klicali in iskali. Težko ga je zgrešiti, ker je velik in oranžen ter kosmat navzven in navznoter. Seveda se čisto po mačje ni oglasil, ker je skušal še uživati svobodo pod kakšnim avtomobilom. Po nekako 24 urah se je sam vrnil, spotoma pa se je najbrž čudil množici plakatov s svojo sliko in ugotavljal, da je postal mimogrede slaven, kot še nikoli v življenju. Ker je bil prej navajen bivanja v hiši, je tudi tokrat lepo skočil na balkon v pritličju in se sprehodil v stanovanje. K sreči so ga takoj odnesli k moji mami in zdaj ga skrbno čuvamo pred nadaljnimi pustolovščinami. Naslednji dan sva imela še posebne bitke okoli česanja, ker se gospodu pač ne da dopovedati, da bi moral izgledati bolj urejeno. Z zelo debelimi rokavicami je nekako šlo za silo, ostalo pa je moral opraviti sam, ko se mu je zazdelo, da bi se umil po svoje.
Vsak dan ga pridem obiskat in vsakič me vpraša,: kaj pa ti tukaj, si me spet prišla mučit s krtačo, ne maram te preveč, zato kar izgini, sicer te bom obdelal s kremplji in še zobmi po potrebi. ! Ko pridem domov, me tudi moji mačkoni prav sumljivo ovohavajo in se sprašujejo, na kakšna skrivna pota se podajam vsak dan.
Lepo preživljaj pomlad in ne pojej preveč muh !
tvoja botra Andreja"