Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 15, 2015 1:06 pm

Re: Daj si duška

Mogoče jih bojo pa ljudje začeli cenit, če jih bo malo manj in ne bojo več tako zelo potrošna dobrina, češ, "po uporabi odvrži".
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 15, 2015 1:36 pm

Mogoče ... Upam, v bistvu :)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 15, 2015 4:03 pm

Ta je res genij, v obratni smeri....Sicer pa je lepo slišati, da videvajo vedno manj mačk. :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 16, 2015 10:18 am

Grrrrrr, tist občutek k si dobesednjo crknjen. izmozgan. Zmatran tok da maš kr težko glavo, glavobol tok močen da ne veš kaj bi sam s sabo, pa veš da ti služba ne uide.

Včeraj ponoči ne vem če sem 2 uri spala. Najprej klici, pol mački, pol prevroče, pol premrzlo, pol nisem udobnega položaja našla, pol so me zbujali fantomski zvonci na vratih, da sem šla čez noč 3x gledat če je kdo res pred vrati, ker bi pač prisegla na vse žive da je bil na vratih zvonec (ob dveh, ob štirih, ob pol sedmih). Seveda nam zunaj razbijajo za kanalizacijo in se je ob sedmih začelo vrtanje, butanje, ropotanje,... In seveda mi vseeno rata malce zatisnit oči, pa najprej štirje klici pred osmo zjutraj, malce zadremam, zvonec na vratih (tokrat celo res), si skuham kavo, spet zvones na vratih.

Popoldne pa še služba. K že zdej vem da bo v moji glavi trajala sto let ne samo tistih 6 ur. Ker sem zmatrana, ker sem tečna, ker danes nisem za v družbo.

Duško, naj mi ljudje do katerih bom po nepotrebnem tečna oprostijo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 16, 2015 1:15 pm

evo, tale je mal za spodbudo ... vsem, ki nam kaj "prijetnega" visi nad glavo :dash:

Slika
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 17, 2015 12:01 pm

Duško, a res moreš? A čist res? Moj dragi je krekerje, žveči, zakolne, ga vprašam kaj je, in seveda dobim odgovor da se mu je zlomu zob. Seveda kot kaže vn padla plomba, v čist tazadnjem zobu spodaj, za katerga je zobar zaračunal skupno okol 300evrov ene 4 leta nazaj da ga je zrihtal.
Itak pod plombo vse črno, kot raže ornk karies, s cementom/polnilom zoba sivo-rjave barve, in valjda vse sivo, notr vmes pa nekaj kar meni, laiku zgleda kot koščki "šibic". neka slamnato obarvana zadeva v obliki paličic.

Itak njegov zobar ne dela več, k je petek popoldne, in bo treba čakat do ponedeljka. Za nameček mi pa še niti pribljižno ni jasno kje bom zvotkala denar za karkoli tole pač bo. Popravilo, puljenje, karkoli. Meni kot laiku se ne zdi popravljivo tole.

Pa itak dodatno šok, in dvom a ploh še it h temu zobraju, ker če pač spregleda da je v zob ob popravilu zaprl ful kariesa? ni mi jasno. Res ne.

Duško, prosim, naj se da ta zob rešit, naj zobar naredi tako kot je treba, in naj me ne oskubi preveč. Prosim?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 17, 2015 12:05 pm

daj ti to malo s topovi ne tega zobarja :threaten: , nic prevec prosit duskota
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 17, 2015 12:12 pm

Dobrodošla v klubo "trpinčeni zobje in denarnica". Dva dni nazak za mini luknjo dala 60€, za popravilo odlomljenega zoba (ravno tako slaba polnitev spodaj pa karies) pa "grozijo" o 400-500€....
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 17, 2015 12:19 pm

Sorcerer tole z zobarji je takole nekak: fajn je enkrat na leto narest ortopan, ker se vidi, če se kaj dogaja pod plombo. Če karies ni bil v celoti odstranjen in zob očiščen pred plombiranjem, potem se lahko zgodi to kar se je tvojmu.
Mene je zobarjev itak strah k hudiča križa, mnja pa tud opalijo me tolk, da me glava boli. In sem ravno ta teden tuhtala, da imam kontrolni pregled v maju (hb je vsaj kontrola free), da bi prosila, da mi ponovno naredijo ortopan. Ravno zarad takih primerov, kot se je zgodilo tvojemu dragemu.

Upam, da te ne bodo preveč opalili po denarnici, sicer imej pa bejzbolko s sabo. :threaten:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 17, 2015 12:32 pm

Midva z dragim imava oba švoh zobe. in dvema zobe rihtat z eno plačo ni ravno idealno. Jst osebno sem naročena h moji zobarci za ponedeljek in vem da bo ceha 80€ zame. Tale plomba od mojega je bla pa nepričakovana. Taki "na hitro" stroški so vedno najhujši. Vedno zmorem, vedno gre, so pa tu pa tam kakšni mesci ko bi pa najraj :wacked: :threaten:
Pridte po dnar tisti k ste dost pogumni. Ta mesec se je še poračun dohodnine pojavil v kastlcu s ceho na takih lepih 220€. Tko da ja - še 2 mesca je do regresa za počakat, jst ga pa že v naprej preštevam, ali recimo bolje - odštevam.
Vdih, izdih, sej bo. Je vedno. Ni mi pa všeč.

Drugače je pa tole z ortopanom ful dobra ideja. Jst zanjo sploh vedela nisem. Najprej bo treba seveda obema zobe zrihtat tako kot je treba, drugače nima smisla. Kar bo v primeru mojih zob še trajalo. Ko je pa 1x mir, je pa absolutno fajn ideja ortopan. Bolj vedet še znotraj "garancije" plombe da nekaj ne štima, pa da zobar na njegove stroške zrihta (a ni nekako 2 leti garancija na plombe), kot pa res čakat da zob skoraj razpade, in pol po možnosti še zob zgubit.

:dash: :dash: :dash:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 17, 2015 12:42 pm

Na koncesijo je garancija...baje...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 17, 2015 3:12 pm

Duško, a ne da nisi prijazen z mano sam zato, da me boš nakoncu po glavi usekal z vso močjo :angel: Ne, ne, ni zatišje pred nevihto, reci da ne :rolleyes:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor So apr 18, 2015 9:05 am

Draga moja lepa zajčica. Zdaj te nič več ne boli, ti je samo še lepo. Oprosti, ker nisem s tabo ostala do zadnje injekcije, enostavno nisem zmogla. Naj ti bo lepo na drugi strani mavrice :angel: :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 18, 2015 9:30 am

:'( jagodka, sožalje :( .
Duško, naj se tale teden že konča in naj se takšna koncentracija bolečine in tragedij ne ponavlja več. Nikoli.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 18, 2015 11:28 am

Sožalje Jagodka... :'( :praising:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 18, 2015 1:05 pm

Jagodka, sožalje :'( zajčica mala, te bodo moji zajčki poiskali in te vzeli pod okrilje :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 18, 2015 2:04 pm

“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor So apr 18, 2015 2:28 pm

Hvala vsem.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 19, 2015 8:22 am

sožalje Jagodka :(

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 20, 2015 2:05 pm

murphy solit se pejt. Ti pa tvoj zakon. Lhk nehas murphy? Vse naenkrat.
V roku parih dni bla vpoklicana v lov stirih odraslih mack in stirih mladicev na dveh locenih lokacijah razlicnih nujnosti.
Ena lokacija na gradbiscu kjer je kazalo da bojo delavci zaprli vhod pod stopnisce pod katerim si je macja mama zbrala domovanje za svoje mladice. A drugi sterilizacija ene prijazne in kastracija dveh bolj divjih samcev.
ajde, mladici z mamo so v vecji nevarnosti, gremo tja najprej. Lovim, ujamem enega mladica, pride klic da je ta prijazno a drugi lokaciji zadel avto. Popokam vse, grem iskat. Je ni nikjer, gledam, firbcam, nic. Ko se je stemnilo sem sla spet h mladicem dezurat, nic. Zjutraj gradbince prepricat da vec cajta nucam za lov, spet klic iz lokacije odradlih da je nekaj hudo narobe z enim od samcev. Menda kri okoli gobca, svohnost, nova rana n boku. spet dirka nazaj po samca. So imeli o neke mere prav. Ma rano, ampak je se zelo prevec enegreticen da bi se ga dalo brez zivolovke ujet. Nastavim zivolovko in hodim okrog in bulim pod grmovja ce bom nasla samico ki jo je zbil avto, in nic. Nikjer. Pod nobenim grmovjem, ko da se je reva po nesreci v zemljo udrla. In imam enega mladica doma, tri se veno 6km stran, dva bolna/poskodovana v na moji blizji lokaciji, za enega ne vem ce je sploh se ziv, drugi pa trmasto ne sodeluje z ulovom. Pa se zobarja mam ob petih. Pa bi rada bla na vseh koncih naenkrat pa ne gre. Pa sm zmatrana ze tok da ne morem vec. Pa morem.

Murphy, dost si me mel na tapeti zadnji teden. Lahko mal premora das. dost stvari je slo ze narobe.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov