Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor To mar 17, 2015 10:17 pm

Re: Daj si duška

Ja, ampak 13€? A ni to malo preveč, da bi bila provizija? Ker mi ni nič omenla, samo da je 32€ za plačat, zato tudi nisem šla takoj preverit...

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Sr mar 18, 2015 5:36 am

Ja, za dvig zaračunajo provizijo oziroma za "plačilo" s kartico, ki to ni, ker tam ne moreš plačevat s karticami. Samo 13 evrov? To je pa res velik :O

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 18, 2015 7:22 am

Ko te zbudi mama, ki najde mrtvo žival v kletki...moje Pupe (morski prašiček) ni več, pa komaj eno leto ji je. :girlcry:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 18, 2015 7:25 am

rozika, mi je zelo žal :(
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Celje

Odgovor Sr mar 18, 2015 7:50 am

jagodka85 je napisal/-a:Ja, za dvig zaračunajo provizijo oziroma za "plačilo" s kartico, ki to ni, ker tam ne moreš plačevat s karticami. Samo 13 evrov? To je pa res velik :O

Ja, provizije za dvig s plačilnimi karticami z odloženim plačilom (Mastercard, Diners, American...) je tako, da imajo banke določen minimalni znesek provizije. Npr. na moji banki je to 9,5€. Tako da se ne splača ravno s temi karticami plačevat na pošti ali dvigovat gotovine :(.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 18, 2015 7:55 am

KamI je napisal/-a:A kdo ve, če se pri plačilu z mastercardom na pošti plača kaj več provizije zraven? Sem dvignila paket za 30€ pa sedaj vidim zraven še napisano'' pristojbina za dvig'' 13€ :devil: Je pa že 10 dni mimo, sem šele danes preverjala na Kliku....

Barabe zaračunavajao "ležarino" al kako bi drugače rekla. Če te čaka na pošti paket za katerega moraš plačat, ti elegantno pustijo v nabiralniku listek (tud če se gre za eno tini mini kuverto), da ko prideš iskat, da te lahko dodatno opalijo. :devil: Mene so enkrat za en mini paketič vrednosti cca 10€ opalili dodatno še za cca 6€ ko sem ga prišla iskat. Pustmo da je v času ko hodi poštar bil moj doma in ni pozvonil. Elegantno listek v nabiralnik in čau miki. :devil: Aja plačala sem z gotovino.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 18, 2015 7:55 am

Rozika žal mi je. :(

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 18, 2015 7:58 am

A resno? :O mislim, okej, na srečo imam staro mamo, ki prevzame vse paketke, ki pridejo na moje ime, ampak a resno? :O pa saj je njihovo delo, torej delo pošte, da nekaj vročijo nam, naslovnikom, če pa poštar ne more pozvonit oziroma počakat mogoče dve minutki (vem, da ima veliko strank za podelat), potem pa tudi prav ... matr vola no, čisto povsod nas skubijo :devil:

Sicer pa ja, moja banka (SKB) je imela včasih za dvig na bankomatu iz MC kartice ali Visa kartice (obe kreditni) provizijo nekje v višini 6€ ... pošta pa predvidevam, da ima provizije še večje. Banda pokvarjena.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 18, 2015 8:02 am

Plačilo s kreditno kartico na pošti je enako kot dvig gotovine s kreditne kartice na bankomatu. Provizija se zaračuna po ceniku banke, izdajateljice kreditne kartice, ki jo uporabljaš, ona ti zaračuna in pobere provizijo za dvig.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 18, 2015 8:09 am

Ležarino po navadi zaračunajo, ko je carina ali kaj podobnega (vsaj meni nikoli nobene ležarine ne zaračunavajo, pa popolnoma vse pakete prevzemam na pošti). Je pa zagotovo na računu navedena, tako da so v tem primeru zaračunali samo dvig, če tako piše. Ampak, ja, na pošti se vsa plačila s karticami (tudi debetnimi) obravnavajo kot dvig in na to ti zaračunajo konkretno provizijo, dvig s kreditne kartice je pa že itak najdražji možni dvig :S Se bolj splača odpeljat par kilometrov do bankomata kot na pošti plačevat s karticami, res
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 18, 2015 11:45 am

za dvig iz mastercarda lahko jst potrdim da je provizija na NLB 13evrov. So že pocenili,. Včasih je blo 16.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Celje

Odgovor Sr mar 18, 2015 11:54 am

Uff, 16€ :O . Na Hypo je bla še januarja 8,9€ zdaj je pa 9,5€ najnižja. So pa uvedli na Hypo "Quasi Cash" provizijo, ki med drugim zajema tudi plačilo loterijskih lističev. Predstavljajte si moj fris, ko sem vplačala 2€ za eurojackpot, zraven so mi pa odtegnili 8,9€ provizije :fool: :dash: :dash: .

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 18, 2015 12:08 pm

Kakšen dan, meni čisto nepričakovano umre žival, kolegici je umrla babica, pes od druge kolegice pa ima potrjeno raka v krvi. :( :S In seveda se najde še nekdo, ki me obtožuje, da ne hranim prav mojih pujsev in to samo zato, ker vztrajam, da dobivajo zdravo prehrano. Eni res nimajo meja v zlobi. :S

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 18, 2015 2:10 pm

Kot vse omenjeno zgoraj:

- Pošta plačilo s kartico obravnava kot dvig gotovine, tako da je provizija večja (enaka dvigu na bankomatu)
- Plačilo s kreditnimi karticami je dražje, kot so zgoraj omenjeni zneski, ki jih banka sama nastavi
- Eni omenjate ležarino, ampak jaz za paket, ki je že plačan, še nikoli nisem plačala nič. Je pa razlika pri pošiljki, ki še ni bila plačana. Tam pa pošta zaračuna svoje storitve zraven - to da npr. izvlečejo tisto položnico za paket, ki ga plačaš, ali podobno. Za te reči imajo pa potem cenik, ker se gre za ekstra delo, ne samo za predajo pošiljke.

Tako da je najboljša opcija vedno gotovina. Ali pa debetna kartica, kar tudi ni tako drago.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 18, 2015 8:38 pm

Za rojstni dan, Miklavža, Božička, Dedka Mraza, Velikonočni ponedeljek, Binkošti a kaj so že pa kar je še vmes in prej in potem kakšnih takih in drugačnih praznikov in svetnikov, si želim, da bi folku kliknilo, da ni ql, da res, res ni ql špilat se mačje porodnišnice. In to ne "kar enmu" folku, ampak folku, ki se ima za "pomoč živalim". Res fajn. Pomoč pri čemu - pri kotitvi? In ja, seveda - za vse so poskrbeli, kot je treba :bad: A majo to ene tapametne podružnico tam gor, malo višje na Gorenjskem, a kaj? :O :dash: :fool: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! :bad:
takoimenovana agresivka press
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Če mar 19, 2015 6:07 pm

Hvala vsem za odgovore glede provizije, sploh nisem pomislila, da bi lahko bilo pri kreditni toliko, ker dvigovala pa še nikoli nisem denarja dol :( No ja, vem za naprej...

rozika, žal mi je za Pupo :(

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 19, 2015 9:48 pm

Naj se ne matra prevec zadnje dni in naj mu bo bolecina v vecji meri prihranjena ... :( bojim se dneva, ko bom dobila novico o njegovi smrti.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 20, 2015 6:29 am

jagodka85, izkoristi priložnost, da se imaš čas pripravit na slovo in se poslovi v miru. Hudo je, če ti to ni dano... :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 20, 2015 7:45 am

oaza88 je napisal/-a:jagodka85, izkoristi priložnost, da se imaš čas pripravit na slovo in se poslovi v miru. Hudo je, če ti to ni dano... :girlsad:

Amen.

Jaz sem imela ta privilegij, da sem se lahko poslovila. Bolečina je itak velika, ampak v sebi si na nek način pomirjen. :rose:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 20, 2015 10:29 am

jagodka85, drži se <3
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov