Divjačka Noir

Moderatorji: helena, renata, gipsy

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe okt 24, 2014 11:26 pm

Re: Divjačka Noir

Kopalnica ni varna, da bi bila daljši čas noter, če ne drugega je za pralnim strojem tako cev napeljana, da me je strah, da bi se kako zagozdila ... zdaj bomo poskusili tako, da bo čez noč v mini predsobi, kjer je seveda toplo, je mali prostor in bi morala it jest. Upam, da bo delovalo ... skrbi me, če ne bi hotela jest, pa ker je zdaj začela tudi naju nazaj grist in zelo renčat, ne samo pihat ... kot je helena napovedala, da bo - padec socializacije. Samo zunaj je res mraz in mi je grozno jo puščat tam, ker je bila včeraj že čisto premražena in v očeh ima še vedno gnoj.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 11:59 pm

Če jo lahko ločiš in daš v predsobo, bo super. Muca rabi precej več časa kot en dan, da se bo sprostila, ne obupat. Držim pesti!

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So okt 25, 2014 7:26 am

Štorovka, kolikor sem razumela, imaš balkon popolnoma zaprt, oziroma zastekljen.
Muca ima zavetje pred vetrom, prepričana sem , da je na balkonu vseeno topleje kot zunaj.
In če ji narediš še toplo zavetje, po tleh položiš kakšno dekico, se mi zdi to še vedno najboljša
rešitev. Saj se je tudi izkazala za uspešno. Muca je bila zadovoljna in jedla je, vajina bližina je ni motila.

Še enkrat:
ssuhol je napisala: Ko bo dovolj sproščena, jo bi jaz dala počasi v stanovanje.
Seveda je ne bi kar tako spustila v stanovanje.

helena je napisala:večkrat na dan bi jo zavila v brisačo, stisnila k sebi, se z njo usedla recimo pred tv in jo božala toliko časa, dokler bi začela muca kazat neugodje

Z zavito v brisačo bi se tudi sprehodila po stanovanju. In šele,
ko bi se stanovanja navadila, bi jo prosto spustila v stanovanje.

Daj ji vsaj nekaj dni časa, da se umiri v dololčeni situaciji.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če nov 13, 2014 11:50 am

Noir je precej bolje. Z Darkom se imata zelo rada in se ogromno igrata, je čisto sproščena, v naročju prede (samo včasih jo je treba še ujet, če kje sedi, se pusti čisto mirno prijet), zelo ješča. Žal se še vedno zelo zelo boji tujih ljudi, name se je pa že navadila in je v bistvu bolj domača kot Alica, najina plašna muca.

Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 13, 2014 12:54 pm

:good: No, vidiš, super, super vam gre. :girlyes:
Me zelo veseli. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 13, 2014 5:19 pm

ah, Štorovka, ne se sekirat, jaz imam 10 mačkonov, ko pa pride kdo k hiši, ni pa nikjer nikogar, prazna bajta....se vsi tako poskrijejo, da jih še sama težko najdem...ampak se nič ne sekiram, če jim tako paše, naj tako tudi bo... ;)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So nov 29, 2014 10:27 pm

Noir je postala zelo priljudna in je v znanem okolju čisto pogumna muca. Name se je navezala in pri meni vedno prede, se pusti prijemat, priteče prva, ko zasliši, da se z briketi šumi ... zelo fina muca. (Ne vem, kako jo bom lahko oddala sploh, po mojem me bo od žalosti konec, ko bo morala stran od nas. :truce: )

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 30, 2014 11:57 am

:) Sem mislila na vas in še posebno nanjo, že mislila povprašat, pa berem, da je vse OK. :good:
Mogoče pa ostane v družini, pri sestri.?

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne nov 30, 2014 9:46 pm

Nežna muca je, zelo priljudna, igriva, pridna, neproblematična (samo v igri včasih noge grize) ... Ne vem, kako jo bom oddala, grozno mi je, posebej zaradi Froda, ki je bil njen bratec in zato, ker je prva mačka, ki sem jo zares udomačila in ker se mi zdi, da ima samo mene v bistvu rada. Ampak Aljaž mi je ne pusti obdržat. Sestri je še hudo zaradi Froda, nočem pritiskat.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 30, 2014 10:21 pm

Včasih je dobro imeti še kakšen prostorček, če ti še kakšna taka mucka prekriža pot, da lahko še kakšni pomagaš, jo rešiš.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 01, 2014 6:29 am

Štorovka, nič hudega, če se boji tujih ljudi - se bo sčasoma navadila tudi tega, ali pa ne. Moja Tasha sklizne vsakič, ko pride kakšen tuj k hiši - če kdo vidi njen rep, je lahko srečen, če pa slučaaaaajno celo njo, na par metrov, je pa lahko že strašno ponosen.
Sicer se pa strinjam s Trixi - preveč jih je, ki potrebujejo pomoč, da bi lahko egoistično obdržali vse, ki nam prirastejo k srcu. Itak nam vsi prirastejo s srcu in itak so vedno malce tudi še naši, ne glede na to, da odidejo v nov dom.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 01, 2014 3:39 pm

Če jo imaš možnost obdržat, ali pa da ostane v družini bi bilo itak zanjo najbolj super. Samo se morate vsi v gospodinjstvu strinjat.
Drugače pa tako kot je Trixi rekla - nikoli ne veš kdaj ti še katera prekriža pot ki te bo rabila. Če ti duša dopusti, jo daj naprej.
Sama boš najbolj vedela kaj hoče tvoje srce. Za Noir naj te pa ne skrbi. Tudi ljudi pri katerih bi pristala bi se navadila če bojo le potrpežljivi. Pa itak boš imela v primeru posvojitve možnost družino spoznat. Boš lahko precenila ali bi bili točno dotični posvojitelji primerni.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po dec 01, 2014 4:52 pm

oaza88 je napisal/-a:Sicer se pa strinjam s Trixi - preveč jih je, ki potrebujejo pomoč, da bi lahko egoistično obdržali vse, ki nam prirastejo k srcu.

Dobre ste ženske, da jih lahko naprej daste. Slika

Jst sem obdržala 4, ki sem si jih navlekla kot začasnike.
Je pa res, da so precej bolni - če bi bili zdravi, bi mogoče celo dala kakega naprej.
1 je rakast
1 hud bronhitik
1 astmatik in alergik
1 kronični zaprtež in struvitar
Požrla bi se od skrbi, če Piki lepo kaka, če Ma Čko dobiva redne inhalacije, če Francl redno dobiva podporo za raka ...
Pa tudi karakterno so precej problematični, moji zlati fantki <3 <3 <3

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po dec 01, 2014 6:26 pm

Hvala za razumevanje. Ni mi bilo lahko niti Kuštre in Štumpfe oddat, niti Froda, zdaj, ko je on zaspančkal mi je pa sploh grozna misel, da bom oddajala Noir. Čeprav jo najverjetneje bova. Ne po več let, če bi mesece in mesece ne našla doma, bo ostala, ker da jo imam dve leti in potem gre - to odpade. Itak me je še vedno strah, da imamo kje kak virus kuge v stanovanju, ki je preživel in bi imela čisto paniko noter prinest kake necepljene mladiče. Vem, da kompliciram, ampak vseeno se mi zdi, da mi na koncu koncev ne gre slabo - oddala sem letos tri, enemu ni bilo usojeno, dve sta srečno v novem domu.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 23, 2015 9:31 pm

Noir je bila pred nekaj dnevi sterilizirana in čipirana, ter lahko počasi začne iskati svoj dom.
Postala je prelepa daljšedlaka muca.

Štorovka lepo prosim, če dodaš kakšne fotke in malo opišeš kakšen dom bi bil primeren za njo.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr feb 11, 2015 5:59 pm

Se opravičujem za odsotnost - bila sem ... no, odsotna. :) Trenutno se dogovarjam s stričevo družino, če bi morda oni vzeli Noir, ker je teta že dalj časa govorila, da si želijo še ene muce, stric pa se dolgo ni mogel omehčat, ker ne verjame, da je imet eno mačko neprimerno manj fajn kot dve. ;) Eno torej že imajo, stara je cca. tri leta, veterinarsko urejena, sterilizirana, notranja. Mislim, da bi Noir takšno okolje ustrezalo, predvsem je nujno, da imajo posvojitelji vsaj še eno muco/muca, ker je Noir zelo igriva in mačja družba je po mojem zanjo obvezna. (Pri nas se je, se mi zdi, najbolj navezala na Darka, ki je pač tudi najmlajši, ampak predvsem v smislu, da skupaj divjata.) Čakam, da mi sporočijo odločitev - pogovarjat smo se začeli prejšnji teden in bi rada, da vse čim bolj natančno premislijo.

Hkrati je pa stvar tudi taka, da čeprav Noir nenehno hodi po nama s fantom, se hodi stiskat, prede, je igriva in čisto sproščena (nobene sledi plahosti), s tujimi ljudmi ne funkcionira dobro (moje sestre, recimo, se vedno totalno prestraši). To me edino skrbi - z Noir bo treba imet precej potrpljenja. Če bi bilo po moje bi itak ostala pri nas, ampak Aljaž pravi, da je to pa že preveč: štiri mačke, čeprav vem, da bo tudi njemu hudo, ko bo šla.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če mar 05, 2015 2:40 pm

Z naše mize na nov kavč - v soboto bomo podpisali pogodbo. :)

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 05, 2015 3:03 pm

Lepo se imej, krasna si postala Noir <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 05, 2015 3:05 pm

A gre k teti? Joj, sori, k' sem tako firbčna ... :blush:

V vsakem primeru - srečno, lepotička! :good:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 05, 2015 3:17 pm

Uživaj lepa ukročena trmoglavka :kiss:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov