Pe jan 30, 2015 6:51 pm Napisal/-a Sorcerer

Ja, kazni za pretečeno prvo pomoč so kar visoke. Pa res je da na povojih samih piše do kdaj je zagotovljena sterilnost. Samo ta sterilnost povojev ni identična tisti na škatli prvi pomoči. 
V mojem primeru, ko sem pofirbcala, je bil rok na elastičnih povojih ene 6mesecev daljši kot na škatli, navadnih ovojem skoraj leto daljši, Ta metalizirana folija za oskrbo opeklin je dobra še do 8.2017, imobilizacijska ruta roka sploh nima ker ni sterilna,... Samo sterilne komprese so potekle istega meseca kot sama prva pomoč, tako da imajo po moje najkrajšo zagotovljeno sterilnost, in so "krivec" za datum na škatli.
Mam doma že 3 škatle "pretečene". Vsi povoji ki so še ok so nabiti v eno, druga ma rute, folije, in podobno, tretja je pa moja "domača" prva pomoč. Obliži, lekadoli, zdraila za alergijo, nosni spreji za prehlade, sirup za proti kašlju, antiseptična tekočina, par gaz,... Take stvari po katerih najpogosteje segam. Tusi pomislila nisem da bi to kam naprej dajala, če pa kdo res rabi kak povoj, pa povejte.