Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 28, 2015 6:04 pm

Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Res ne vem zakaj bi jim rok potekel :S razen, če od takrat dalje izdelovalci ne zagotavljajo več sterilnosti. Mogoče povprašaj v tisti ambulanti kjer zdravijo ljudi brez zdravstvenega zavarovanja, če bi vzeli - tam najbrž tudi vejo a je ta rok zaradi lepšega ali dejansko kaj pomeni.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 28, 2015 9:12 pm

Punce, SOS! iščem mačje okraske za na oblekco mojega mobija. itak da niso imeli oranžne in ker nisem pristaš roza in mi tudi vijolična ne sede, črne pa nisem hotela, ker sem pač fasala bel mobitel, sem vzela belo oblekco. In sem zdaj totalno nesrečna (in po drugi strani srečna, ker vsaj trenutno nimam drugega razloga za bit nesrečna kot to :good: )
Nekaj takega, da se da fajn prilimat na skaj. Ker šivalo bi se po moje ful težko, je kar "debelo" videt. Karkoli mačjega - mačke, tačke....zaželeno seveda v oranžni in črni barvi.
SOS, da bom lahko spet srečna ;)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jan 28, 2015 9:49 pm

Glede kompleta za prvo pomoč v avtomobilih pazite - če imate takšnega s pretečenim rokom in vas dobijo policaji, vas bodo oglobili (mislim da 125 evrov, ampak to bolj na pamet). Tako da ja, vsakih 5 let menjati najmanj.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Pe jan 30, 2015 4:29 pm

oaza, če ne boš našla okraskov in če ti je slučajno všeč ta opcija ''štumfkov'' : https://www.etsy.com/listing/151984506/ ... e_active_4 - tule se da vse zmenit in punca naredi po naročilu, tako da si lahko kamot zaželiš oranžno oblekco in namesto te rožice mucko. :) Jaz sem par mesecev nazaj pri njej naročila, v 7ih delovnih dneh je bilo že doma pri meni, tako da priporočam. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 30, 2015 6:46 pm

hvala KamI :)
Za štumfke bi se obrnila kar na kakšno od naših štrikaric in kvačkaric, pa bi šli dinčki za dober namen. Samo mi niso všeč. Štumpki namreč.
Iščemo dalje ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 30, 2015 6:51 pm

Ja, kazni za pretečeno prvo pomoč so kar visoke. Pa res je da na povojih samih piše do kdaj je zagotovljena sterilnost. Samo ta sterilnost povojev ni identična tisti na škatli prvi pomoči.
V mojem primeru, ko sem pofirbcala, je bil rok na elastičnih povojih ene 6mesecev daljši kot na škatli, navadnih ovojem skoraj leto daljši, Ta metalizirana folija za oskrbo opeklin je dobra še do 8.2017, imobilizacijska ruta roka sploh nima ker ni sterilna,... Samo sterilne komprese so potekle istega meseca kot sama prva pomoč, tako da imajo po moje najkrajšo zagotovljeno sterilnost, in so "krivec" za datum na škatli.
Mam doma že 3 škatle "pretečene". Vsi povoji ki so še ok so nabiti v eno, druga ma rute, folije, in podobno, tretja je pa moja "domača" prva pomoč. Obliži, lekadoli, zdraila za alergijo, nosni spreji za prehlade, sirup za proti kašlju, antiseptična tekočina, par gaz,... Take stvari po katerih najpogosteje segam. Tusi pomislila nisem da bi to kam naprej dajala, če pa kdo res rabi kak povoj, pa povejte.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 02, 2015 7:48 am

A ima katera kakšne izkušnje, pozitivne ali negativne, stole zadevo:
http://e-nakup.si/index.php/posebne-akc ... metla87247
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po feb 02, 2015 7:58 am

Naša mati imajo.
Pobere večje smeti in večje kosme prahu. Za "spotoma" je ok, sesalca pa ne nadomesti.
Je pa brez ta kosmatih, tako da... :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 02, 2015 9:03 am

....tako da rabim še kakšno mnenje od kakšne takosmate :lol:

Sesalca itak ne mislim stran vršt, iščem samo kakšno super opcijo za vsak dan, ker strašim s hrumečo zverino žvale samo 1x tedensko (vmes pa gumijasta metla poje).

Hvala :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Po feb 02, 2015 9:13 am

Ko so mi diagnosticirali alergijo na mačjo dlako sem v največji vesoljski paniki takoj laufala po električno metlo in jo nejevoljno uporabljala dokler je delala, torej cca 2 tedna. Z njo sem bila tako navdušena, da je nisem dala niti popraviti in je še sedaj nekje v garaži. Mačkovje se je itak ravno tako balo (ropota manj kot sesalnik ampak še vedno ropota). Za vsak dan oz. za sproti je gumijasta metla čisto ok, verjemi :P Tudi za panične alergike mojega kova :rolleyes:
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po feb 02, 2015 9:17 am

Če ti kaj pomaga: imam podobno zadevo od drugega proizvajalca (Vileda).
Mišljena za Tilkovo rezidenco, ker spodaj še dober sesalec na dve leti crkne :D :D.
Dlaka in "prašne mucke" se več ali manj nabirajo okoli same metle, pesek pobere, ko potegneš ene 3-krat sem in tja. Al pa tut ne.
Za nas se je izkazala kot zgrešena investicija. :rolleyes: Pa imamo samo enega mrnjavčka.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 02, 2015 9:59 am

Super, hvala, zelo pomaga :)
Bomo ostali pri gumijasti metli :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 02, 2015 1:31 pm

Mi smo imeli tako metlo. Za kristale pobirat pred wc-jem in na hitro kosme dlak po vogalih se je prav fajn obnesla. Normalen posip je pa bolj ko ne samo razmetavala okrog.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po feb 02, 2015 6:40 pm

Moja mama je tudi imela takšno metlo. Ji moram priznati, je bila zelo vztrajna, kakšna dva meseca se je trudila z njo, potem pa dokončno obupala, ker je večinoma z njo samo porivala dlake in perje po stanovanju (ima srednje velikega psa in papagaja).

Jaz priporočam robotski sesalec, tudi mama ga ima sedaj in je navdušena. Logično, ne nadomesti navadnega sesalca na vsake toliko, da se posesa tudi pod kavčem, v skritih kotičkih in po stropu, ampak za vsak dan ali dva sprožiti da "po tavelikem" dlake pobere je pa meni fenomenalen, tudi mačji pesek zmore. S tem da jaz nisem za velike investicije in sem kupila Hoferjevega in sem super zadovoljna z njim. Mačke pa ga ene ignorirajo, ene pa se z njim igrajo. Očitno ima bolj sprejemljivo frekvenco ali kaj, ker se ga tudi Kitty ne boji, pa drugače znori če samo odpremo vrata od omare, v kateri je sesalec, ko je prižgan, je pa potem še vsaj dve uri ni na spregled.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 02, 2015 7:19 pm

Še z moje strani izkušnja: bohnedej električne metle, največji nateg na svetu!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 16, 2015 10:38 am

ima katera slucajno sesalec od vorwerka, ki tudi istocasno pomiva, me res zanima, ce to deluje
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po feb 16, 2015 11:45 am

Kje pa se dobi tako tapravo gumijasto metlo?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 16, 2015 12:31 pm

Me smo jih večinoma tukajle naročale:
http://www.konuskonex.com/trgovina/tipi-top/metle/extra-gumijasta-metla.html

Ta je sicer malce drugačna (novejša? :rolleyes: ) ampak mislim, da je to to ...
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 16, 2015 12:36 pm

jaz sem jo dobila v hoferju (komplet z malo gumijasto metlico) - občasno jih imajo, stanejo okrog 10 €
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 16, 2015 12:40 pm

Jaz sem veliko in malo gumijasto metlo (seveda po tem, ko sem jo že naročila na zgornjem linku :)) videla v Obiju.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost