Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 25, 2015 6:50 pm

Re: Daj si duška

Ahahaha a vi veste kaj taka zgodba naredi cloveku, ki vse prebrano vid v zivo in v barvah. :D

Drgac se pa strinjam z ravo tud glede vlozka za pridobitev naklonjenosti, been there, done that, not trying it again - vsaj upam.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 25, 2015 7:17 pm

Glede vlozka: zaenkrat je bila zaradi tega iz moje druzbe moja lastna mati vec kot 5let nazaj. Bila sem vse samo clovek ne. Moja mnenja, vedenje, odlocitve, zivljenje, ter vse ostalokar v moje "bitje" spada je bilo narobe, napacno, predmed prezira in mnogih sporov. Po parih letih sem bila zaradi mojih odlocitev postavljena pred odlocitev: ali se uklonim, ali grem od doma. Sla sem od doma. Leta in leta "obrabe" in uklanjanja njej, kimanja samo za trohico upanja da enkrat nekaj ne bo narobe so bila konec. je bila cena po mnogih letih prehuda.
Zadnja kaplja cez rob, odlocitev ki me jeprisilila v ta korak da sem jaz morala zacet bit jaz, pa je bilo to da je hotela da od doma natrajbam mojega. ceeprav je njegova najbljizja druzina vec ur leta stran in sva takrat midva ze par let zivela skupaj.
Ce ti nekdo ne stoji ob strani, te ne sprejema taksnega kot si, se nekaj zlomi. Ali ti, ali druga oseba, ali pa razmerje. Ali pa se zaves ce ti nocejo dobro, je lazje brez njih.

Drugace pa yay za driskico. Matr smo nore macje zenske ob cudnih stvareh srecne ane?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 27, 2015 9:46 pm

Dragi Duško, kdo mi je skril imena vseh tem?? In kako naj jih dobim nazaj? :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 28, 2015 9:33 am

O ti lubi boh in vsi svetniki! Najstnica napiše (rahlo negativno) recenzijo knjige in jo zaključi z "Se opravičujem vsem, ki so nasprotnega mnenja." A to vzgajamo ljudi ali spužve?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 28, 2015 11:26 am

pri nas smo imeli nocoj na delu eno posebno sorto arheologov - tiste, ki izkopavajo pretežno frišne zakopanine :dash: babi čoravi sta nakopali do 2 cm peska pred sekretki, seveda pa nista pozabili izpostavit najdb :dash: :dash: (ne, nikar ne krivite črnuha, ta revež beži iz skretka, medtem ko si dami dajeta ogromno opravka tam notri :S )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Šempeter

Odgovor Če jan 29, 2015 1:33 pm

(Tema: muc Litija) Rabim nasvet, sicer se pa ne mudi, samo kakšno misel- Moj mož ima teto, ki živi zelo na samem, lani ji je umrl sin, ki je skrbel za vse, med drugim tudi za 4 muce, baje samčke. Gospa ima blizu 90, od te smrti sina (bratranca) skrbimo zanjo mi: od kurjave, nabave hrane pa za vse druge malenkosti. Tudi za muce: hrana , ampule. Je čila, koplje še po vrtu. Zanima pa me naslednje: moj mož je dedič, ko bo prišlo tako daleč, da ne bo mogla več skrbeti zase in za muce, je jasno, zanje bom poskrbela jaz. Ker so bolj ali manj divje, ko pridemo mi, se vse poskrijejo. Ali je boljše, da ostanejo kjer so? Jasno, da so zunanje-notranje. Pri meni bi bile težko, imam svojih 7.. Ali je grozno, če bodo ostale tam z parkrat tedensko oskrbo. Ali naj jih poskušam ujet in kastrirat?. Kje dobim živo lovko?

Uf, pa sem le napisala, kar mi leži na duši že skoraj dve leti :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če jan 29, 2015 1:41 pm

Če niso S/K, absolutno najprej poskrbi za to in ne čakat, da gospa umre. Živolovko si lahko tudi kje izposodiš. Če drugje ne, pri lokalnem zavetišču ali društvu za zaščito živali.
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 29, 2015 2:03 pm

Če poveš iz katerega konca si, te mogoče lahko bolj točno usmerimo kje točno dobit živolovko. Kot rečeno, s K/S ne čakat. Čim prej! Tule smo vsi malce mahnjeni na nujnost K/S prec, takoj, leta nazaj, pred prvo gonitvijo.

Ne vem točno detajlov kako muce bivajo, ampak načeloma je notranje-zunanje muce po mojem mnenju kruto samo vn zapret kar naenkrat in zunaj hranit 3x tedensko. Če jih pa v hišo zapreš pa absolutno ne smejo bit toliko časa same. Že zakon določa da notranje živali ne smejo bit same več kot 24ur hkrati, pa še to se nam mnogim da forumu zdi kot dolga doba.

Če muce starejši goste zaupajo, morda nebi škodilo da si vzamete že zdaj čas da socjalizirate muce do te mere ko vas bodo sprejemale na podoben način kot sprejemajo njo. Kar pogosto pomeni potrpežljivost, mirnost, interes, pa malček sodelovanja od gospe da muce pokljiče k vam.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če jan 29, 2015 2:46 pm

Muce so na toplem, pravi kmečki zidani peči. Grejo pa tudi ven, ja. Niso pa naročne, niti sorodnici se ne pustijo božat le hranit in nekako se jim da ampule. Mladičkov ni. Se pravi najbližje zavetišče (Vitovlje) bo posodil živolovko.

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Celje

Odgovor Če jan 29, 2015 3:38 pm

Iz mojih izkušenj vam priporočam, da se obrnete rajši na zavetišče JoHanca, ne glede na to, da vse naše občine spadajo pod Vitovlje, vam bodo gor 5x prej priskočili na pomoč in vam tudi ustrezno svetovali ter pomagali. Poleg tega se lahko tam tudi zmenite za S/K (brez zapletov :rolleyes: ).
Qui comando io :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 29, 2015 6:27 pm

Podpis. Izogibajte se Vitovljam, če se le da.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 30, 2015 1:16 am

Sem gledala čez okno in se mi je zdelo da sem vidla mlajšo mačko. Težko sicer ocenim od daleč in v temi, zna bit da bi bila kakšna prostoživečka, ampak je bila pa vitka..če bi šlo za zapuščeno, ne prostoživečo, bo treba zavetišče klicat. A kdo ve če Gmajnice normalno pridejo iskat? Poleti vem, da imajo kdaj prezasedeno.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 30, 2015 11:58 am

all, v začetku novembra so objavili zaustavitev sprejema mačk, ki naj bi veljala do preklica (ki vsaj na njihovi spletni strani še ni bil objavljen). najbrž jih pa še vedno poštimajo in vrnejo. najbolje bi pa bilo, če bi jih poklicala (če seveda mačka je še vedno tam) in ti bodo zagotovo pojasnili, kako in kaj.

tale sneg gre pa meni malo na živce. pa ne zaradi samega snega, tega po novem mirno ignoriram (jah, gumijasti škornji so tudi za v tole čist krasni pa strašno debela bunda tudi pomaga), ampak zaradi popolnega prometnega kaosa. ne razumem, zakaj se zdi ljudem ok hodit vzporedno po cestišču - ja, itak, ne boš plezal po napluženem pločniku, ampak vsaj en za drugim bi pa res lahko šla :S pa tole tanovo pluženje, ki se nikakor ne sme dotaknit asfalta, je tudi nekaj boljšega - lepo zgladijo sneg v popolnoma gladko površino, potem pa se čudijo, ker je toliko padcev :dash: :dash:
no, tko. spet mir pred mano za kakšen teden, a?

(aja, ne, še to: naši mačji arheologinji sta naslednjo noč nakopali še večji kup, potem sta pa očitno opustili raziskovanje - očitno jima svež pesek ni preveč pri srcu pa sta ga ven metali? kje ste še vidli take mačke??? :dash: )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe jan 30, 2015 1:16 pm

Zavetišče Johanca ? Kje približno je to?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 30, 2015 1:19 pm

Tolmin.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe jan 30, 2015 2:32 pm

Fajn. Oddajajo se tri tedne stare :fool: šteparske pasje sirote, ki jim je povozilo mamico, očka en luškan vaški mešanček :fool:, izmed miljavžent fb delitev pa same solzice in srčki in en samcat pameten komentar, na katerega jasno noben ni trznil :bad: :dash:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Pe jan 30, 2015 2:52 pm

Videla tudi jaz to objavo ... me je minilo, da bi komentirala. Pa ena druga v eni skupini sprašuje, če je kje kak mačji mladič, star do šest mesecev, pa obvezno mora bit samček ... in valda en kup ponudb. Med drugim je nekdo predlagal tudi Mačjo hišo. Predvidevam, da se tu ne bo oglasila.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 30, 2015 6:09 pm

Jst sem tej babi z psi zasebno sporočila poslala. Odgovora seveda nobenega. In resnično razmišljam o prijavi.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe jan 30, 2015 6:17 pm

Mene je pa ravnokar izjemno razjezila debata na MH FB glede Puhija iz Gmajnic in sem se prišla sem spihat (za tiste ki ne sledite - muc je bil najden zunaj, je FIV pozitiven, očitno ni čipiran in ni kastriran, skoraj dobil posvojiteljico, potem pa se je oglasil nek butl da je njegov maček in ga hoče nazaj). Potem pa še piše, da ne ve, kako se je maček znašel v zavetišču. Ne me jajcat da je veterinarsko oskrbljen in da ga maš rad in oh in sploh, če ni kastriran in ni čipiran in ne veš, da ima FIV! Itak, butl, vesel bodi, da so ti našli mačka, ki gre kao dva do trikrat letno ven da lovi muce, in da je v zavetišču, ne nekje shiran, povožen, porezan, zmrznjen ali kaj podobnega! In če mene vprašaš, ti ga nikoli, NIKOLI, ne bi dala nazaj, sploh če se najde druga posvojiteljica! Idiot idiotski! :mad:

Sem sem se prišla spihati, da ne bom širila svoje nestrpnosti na FB. Tu pa me boste razumele verjetno...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 30, 2015 6:40 pm

grrrr, sem še jst malce pobentila na tega "lastnika". Pa kaj je ljudem. Grrrrrrrr!!!!!!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov