Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 16, 2014 4:09 pm

Re: Daj si duška

Sem na zavodu za brezposelne, tako da mi sociala plačuje edino za ta mesec so nekaj zamutili. In najboljše je, ko to izveš šele pri zdravniku ali pa v lekarni... Sem klicala inšpektorja glede Bliska in mi tip prekine klic, ko ga vprašam če se kaj dela na primeru. Grrr, jutri ob 7.01 dobi klic. In malo prej mi sosed, ki je veterinar pove, da ta isti inšpektor ni potrdil mučenja, ko so imeli sosedi psa cel dan samega zaprtega v stanovanju in so ga peljali na sprehod samo zjutraj in zvečer. :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 16, 2014 4:58 pm

Rozika, pomiri se malo - preveč jeze je čutit v tvojih postih, da bi to bilo še zdravo.

Veliko psov (in mačk) je "zaprtih samih v stanovanju" in se družijo s skrbniki samo zjutraj in zvečer - ne vem, zakaj bi bilo to mučenje, pod predpostavko, da vse ostalo štima?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 16, 2014 5:43 pm

Mah jezna sem na ljudi, ki so plačani da nekaj naredijo, pa ne. Še najbolj pa sem jezna nase, ne morem si odpustiti da je Blisk v zavetišču. Vse na svetu bi dala, da zavrtim čas nazaj in ga obdržim. Zaradi žalosti sem dvakrat pristala v bolnici, pa še kdaj bom. :girlcry:, vem da se sliši sebično ampak sem morala nekomu povedati. :(

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To dec 16, 2014 7:13 pm

Trixi, ta je pa žleht do skrajnosti, pa še lažnivka zraven :devil: .
Upam, da za mačka skrbi tako kot je treba, da ji ni žal denarja
za veterinarja, ustrezno hrano... Si uspela kaj glede posvojenega
mačka izvedeti, če je v redu?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 16, 2014 7:30 pm

rozika vem da se ti zdi da je konec sveta ampak se bos slej ko prej mogla skobacat nazaj na noge.
Prakticno nic ne vem o delovanju socjale. do zdajle nisem slisala da krijejo dodatno zavarovanje.
obvezno vem da krije obcina v kateri prebivas, da gre pa dodatno na socjalo pa res prvic slisim.
Za bliska nisi bila sposobna poskrbet. zalostno dejstvo je da mu je verjetno bolje v zavetiscu, pa tudi ne vem kaj pricakujes od inspektorja. ce upas na vracilo psa, me skrbi da nisi realna.

Vem da se je moj predlog "zlajnan" ampak se zberi in aktivno skoci v iskanje zluzbe. Dokler si takole na socjali si ne krojis svoje usode in je lahko potem tuhtat da svet ni pravicen,... Ce bos imela enkrat sluzbo ti bodo morda celo dovolili obiske in sprehajanje bliska dokler je v zavetiscu. pa tudi psihicno bo tebi sluzba pomagala do samostojnosti, odraslosti, samozavesti, ker si res premlada za tale obup.

Nisi toliko mlajsa od mene, in vrjemi ko ti recem da moja zgodba odrascanja marsikateremu kocine pokonci postavi. Sem ob srednji soli nonstop delala vsa leta ce sem hotela met za hrano, vlak in solske potrebscine. In res te nihce drug ne bo iz luknje izkopal ce se sama ne bos. mene nihce ni.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor To dec 16, 2014 7:50 pm

Vem, da tole mogoče ni za na ta forum, marsikdo bi rekel, zakaj se sekiram zaradi takih stvari, ampak ... današnji napad na šolo, kjer je umrlo toliko otrok, me je zadel. Zakaj se to mora dogajat? Kakršnikoli razlogi že so, se jih da drugače rešit, sem prepričana v to. Ampak ljudje so zaverovani samo v svoje "karkoližetoje" in tako grejo naprej, očitno na življenje in smrt. Pa vsi ti lačni otroci, ki nimajo nič, po drugi strani imajo pa nekateri otroci toliko, da ne vejo, kaj bi najprej prijeli, iPad ali iPhone (samo banalni primer), pa nič od tega dejansko ne potrebujejo.

Priznam, zavidam vsem, ki so/ste starši, ne zavidam in ne privoščim pa nikomur izgube otroka ... ker mora bolet kot pri norcih. In koliko otrok vsak dan umre zaradi verskih prepričanj, zaradi kretenov, ki tudi č od človeka niso ... zakaj, zakaj, zakaj? :(

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 16, 2014 8:26 pm

Za mucka naj bi bilo OK poskrbljeno, če ji je za verjet. Po slikicah sodeč je zelo lep mucek.
Bo pa dobil/a obisk.

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To dec 16, 2014 8:43 pm

Za mucka naj bi bilo OK poskrbljeno, če ji je za verjet. Po slikicah sodeč je zelo lep mucek.
Bo pa dobil/a obisk.

Pravilno, le naj ga dobi. Najbolje, da se človek na lastne oči prepriča.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 16, 2014 9:12 pm

Kdaj bo konec tega decembra? Slika

Ja, saj vem, so mi že povedali, da prvega januarja. :P
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 16, 2014 9:50 pm

jagodka85 je napisal/-a: ... zakaj, zakaj, zakaj? :(

Zato, ker se je človeštvo že čisto preveč razširilo po tem planetu kot virus in žremo vse živo dokler ne bomo iztrebili življenja okoli sebe in še sami sebe...
Kolikor je sicer grozljivo za tiste posameznike, ki so bili udeleženi v tem in še zlasti njihove sorodnike, za družinske člane žrtev v raznih vojnah in v takšnih napadih, pa bi jih moralo biti 10.000-krat toliko, 100.000-krat toliko, da bi se človeštvo obdržalo v eni razumni meji in se ne bi širilo kot neke bakterije dokler ne uniči vsega okoli sebe. Meni je dosti bolj žal za stotine hektarov posekanega gozda, za tisoče iztrebljenih živalskih vrst, za tone in tone odpadkov, ki zastrupljajo morja in reke... kot za ene par ljudi, ki ne bojo več imeli priložnosti uničevat planeta in se širit do skrajnih meja in preko meja razpoložljivih sredstev.

Pa ja, kill me for my opinion... *shrug*

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Sr dec 17, 2014 5:57 am

Še dobro, da ima lahko vsak svoje mnenje in svoj pogled na nekaj :) Mene pač bolj skrbi za otroke, ker otroci niso ničesar krivi, pa morajo umirat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 17, 2014 6:51 am

Jaz, kot starš, si ne znam predstavljat bolečine starša, ki mu umre otrok, pa naj si bo iz takega ali drugačnega razloga....
:girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 17, 2014 7:23 am

O tale naš inšpektor bere forum, lepo lepo. Bo dobil prijavo, ker me je klical ob 7.10 in seveda spet prekinil klic.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 17, 2014 7:51 am

Pa izumili so, da smo psa kar pustili pred zavetiščem :O, v resnici so ga prišli iskati pred blok.....in sedaj pravijo, da primer ni končan ker dajemo različne informacije. :O a rabim omenitii, da so dobili opis dogodka na papirju? Sicer pa tudi ostali ki jih pokličeš ne pustijo do besede in vsak govori po svoje. aja, pa kao smo mi izjavili da je naš napadel tistega.. Mislim da dol padeš. Potem bodo pa čez par let jokali, ko bo tisti pes ugriznil otroke. Da je ugriznil dva psa očitno ni dovolj.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr dec 17, 2014 8:59 am

V gčlavnem, tvoj "zdej pa dost s to debato, moderatorje prosim naj brišejo vse nadaljne prispevke na to temo" je bil namenjen samo tistim, ki ne jamramo s teboj v isti rog.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 17, 2014 9:01 am

Se strinjam, dost je tega rozika.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr dec 17, 2014 10:52 am

Mačja mama je napisal/-a:
jagodka85 je napisal/-a: ... zakaj, zakaj, zakaj? :(

Zato, ker se je človeštvo že čisto preveč razširilo po tem planetu kot virus in žremo vse živo dokler ne bomo iztrebili življenja okoli sebe in še sami sebe...
Kolikor je sicer grozljivo za tiste posameznike, ki so bili udeleženi v tem in še zlasti njihove sorodnike, za družinske člane žrtev v raznih vojnah in v takšnih napadih, pa bi jih moralo biti 10.000-krat toliko, 100.000-krat toliko, da bi se človeštvo obdržalo v eni razumni meji in se ne bi širilo kot neke bakterije dokler ne uniči vsega okoli sebe. Meni je dosti bolj žal za stotine hektarov posekanega gozda, za tisoče iztrebljenih živalskih vrst, za tone in tone odpadkov, ki zastrupljajo morja in reke... kot za ene par ljudi, ki ne bojo več imeli priložnosti uničevat planeta in se širit do skrajnih meja in preko meja razpoložljivih sredstev.

Pa ja, kill me for my opinion... *shrug*

MM, jaz pa se strinjam s tabo. Seveda na osebni ravni je grozljivo, taki dogodki, nihče si ne želi tega doživet, vendar ja, prenaseljenost planeta *je* problem, velik problem, midva s fantom sva že veliko predavanj na to temo gledala in vsi napovedujejo enako - človeštvo je virus, ki bo požrl Zemljo in vse njene vire, ker se ne nehamo širit. Tudi, če se posamezni narodi ne, sploh evropski imaj(m)o rodnost v minusu, vendar se širijo pa po drugih celinah in to bo sčasoma in precej hitreje, kot mislimo, privedlo samo do enega - zmanjkalo bo vsega. *Vsega.*

Lahko se nam smilijo posamezniki, lahko si zatiskamo oči pred tem širjenjem, ampak dejstva so pač dejstva.
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 17, 2014 11:20 am

Matevž Lenarčič (in še marsikdo) se ne bi strinjal. Ni problem v kvantiteti, pač pa v kvaliteti. :P
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr dec 17, 2014 11:26 am

Mislim, da to spada v kategorijo zatiskanja oči ...
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 17, 2014 11:30 am

Bojim se, da je problem tudi kvantiteta. Število virov je omejeno. Tudi če celotno človeštvo popolnoma spremeni način življenja v popolnoma optimalno, še vedno sigurno obstaja neka kritična meja, koliko ljudi je planet sposoben preživet.
Če sem lahko tok grda: medicina je tok napredovala, da znamo ohranit pri življenju bolnike s takimi boleznimi, ki bi 50, 100 let nazaj dalje gladko umrli. In ne samo to, omogočit jim znamo tudi nadaljni razplod. S tem ne dopuščamo, da bi se različne genske anomalije po Darwinovo same izbrisale, temveč jim pomagamo, da se nosijo naprej in ustvarjajo šibkejšo vrsto.
Ne me zdej križat, mi je čist jasno, da ko gre za nam ljube ljudi, bi vsi naredili karkoli, da jim omogočimo dolgo življenje. In to ne samo za ljudi, sej za živali smo isti, edino razploda jim (vsaj večina nas tu) ne privoščimo. In seveda mi je hudo za vsakogar, ki je bolan. Ampak če poskusiš pogledati skozi oči nepristranskega zunanjega opazovalca, je to pljuvanje v lastno skledo.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov