Teža mačke
Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

udomačen tiger
Re: Teža mačke
Jaz moje striktno hranim po merilnem lončku. Po mojem mnenju je veliko lažje sproti pazit kot hujšat debelo mačko.

čvekava papiga
taperverčki je napisal/-a:Mački s primerno telesno težo brez težav otipaš rebra. Če težko otipaš rebra in je trebuh opazno širši od bokov, je sigurno predebela. Ob naslednjem obisku vprašaj veterinarja za mnenje.
Jaz moje striktno hranim po merilnem lončku. Po mojem mnenju je veliko lažje sproti pazit kot hujšat debelo mačko.
Kako pa v primeru dveh mačk? Tudi če bi vsakemu dala z merilnim lončkom v svojo posodico (kupujem hrano "Indoor", "Sterilised & Overweight") bi eden od njiju potem kradel drugemu, ki ne bi pojedel do konca. Najbrž je potem najbolje počakati da pojesta in potem nepojedeno odstraniti. Imam izkušnje, da eden izmed mačkov preprosto začne divjati če nima hrane v posodici ko postane lačen (nekajkrat je maček razmetal skoraj celo stanovanje).
Začuda veterinar na lanskoletnem rednem pregledu ni nič komentiral teže, zato bomo letos bolj samoiniciativni.

udomačen tiger
Pomojem se vsak maček navadi na urnik, če si dosledna. Se bo že navadil, kdaj je čas za hrano in da se je treba takrat dovolj najesti, ker potem hrane nekaj časa ne bo na voljo. Samo ne popuščat sitnarjenju in razgrajanju, pa se bo sčasoma sigurno navadil.

čvekava papiga

Hvala za odgovor.
Yoda pridobi približno 900 g na mesec, medtem ko jih Leia 500 - 600 (ni dvoma: Leia poje manj - enostavno neha, ko ima dovolj, čeprav se trudimo, da bi oba dobivala približno enako). Kot pravim, se pri obeh lepo otipajo rebra, tudi vidno rasteta - torej se teža kar lepo razporeja

plašen zajček

meni je sicer všeč da je muc tak previden pa počasi je pa to.. ampak žal se bo moral drugače navaditi ker tamala kar golta hrano.

udomačen tiger
moja nežka je bila kot mladička pravi požerušček (in žogica), zato sem pri hranjenju pazila, da ni kradla ostalim (poleg odmerjenih količin je dobivala drugo hrano kot ostala dva, ki sta bila suhca). v začetku sem jo ob premiku k tuji skledi opozorila z "ne" in jo postavila nazaj k svoji skledi. prav hitro je bilo dovolj, da sem bila samo v isti sobi in jo opozarjala, če ji je pogled uhajal. po kakšnem mesecu sem pa upala tudi že stopit iz sobe, ko so jedli. muce se da lepo naučit, kaj se sme in kaj ne.

Tudi jaz sem bila mnenja, da bi se fantič moral naučiti bolj hitreje goltati. Potem sem pa poizkusila varianto : čuvajka

http://mojizakladi.blogspot.com/

udomačen tiger

plašen zajček

udomačen tiger

nekatere muce pač imajo velik apetit in so nagnjene k temu, da se redijo. če ne bo reda pri prehrani, ne boste nikakor uspeli ohranit zdrave teže. tako kot pri ljudeh tudi pri mačkah prevelika teža je zdravstveni problem!

udomačen tiger

udomačen tiger
Cats je napisal/-a:Ja, samo klele je tisti, ki je jedel večkrat po malem, tavelik maček, ki ni debel, če sem prav razumela. Zdaj on revež ne more jest, kako je navajen, ker mala avša zganja teror.
sem razumela, da je treba režim spremeniti zaradi male, ampak druge rešitve tukaj ne vidim. sej v nobenem primeru ne more jest tako kot prej, če mu sitnica ves čas v posodo leze.

zvesti pes

udomačen tiger
udomačen tiger

zvesti pes

udomačen tiger
Patricija je napisal/-a:Jaz se nikoli ne držim navodil , ki so navedena na vrečah mačje hrane. Ker so zelo relativna, saj so mačke različnih velikosti in konstrukcije. Ene torej potrebujejo večje količine, kot druge, ki so manjše in bolj drobne. Brikete imajo moji ves dan na razpolago. Mladičev itak ni dobro omejevati pri hrani , pri odraslih pa kmalu vidim ali se katera od njih preveč redi. Njej hrano potem počasi zmanjšam na količino, ki zadostuje njenim potrebam in počasi shujša na primerno težo.
Kako je pa to izvedljivo, če je hrana ves čas na razpolago? Kako dosežeš, da debelušček ne poje hrano ostalim?

Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov