Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So dec 13, 2014 4:17 pm

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

Sem si kupila električno zobno ščetko in se mi sedaj sanja ne kako to uporabljati. V navodilih piše samo, da se je ne uporablja tako kot navadne. Ima kdo izkušnje s tem?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So dec 13, 2014 7:24 pm

Tista, ki sem jo jaz imela leta in leta nazaj, se je sama premikala gor in dol oziroma v krogih. Se pravi jo moraš ti držat pri miru in samo prislonit ob zob, ono pa se miga gor in dol ob zobu (v nasprotju z navadno, ki jo moraš ti premikat).

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 14, 2014 10:00 am

Moja se ne premika, baje pa ima neke pulze (predvidevam da se ščetine skoraj nevidno zelo zelo hitro premikajo).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 14, 2014 10:33 am

V tem primeru nimam pojma... Sorry, jaz sem imela tisto mojo cca 10 let nazaj.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne dec 14, 2014 11:06 am

rozika je napisal/-a:Sem si kupila električno zobno ščetko in se mi sedaj sanja ne kako to uporabljati. V navodilih piše samo, da se je ne uporablja tako kot navadne. Ima kdo izkušnje s tem?

Js mam Sonicare krtačko, pa ni ravno neka višja znanost :) Držiš jo malo pod kotom in drsiš z njo po zobeh, ni treba tko obsedeno drgnit z njo, kot z navadnimi. Pa greš lepo po vseh straneh (zunanja, notranja, pa po vrhu) in na koncu, ko greš z jezikom čez zobe, so lepo gladki (meni najbolj super filing :D ). Na začetku pa fajn žgečka, zato naštimi na najnižjo hitrost, dokler se ne navadiš.

Pa pazi, da jo prižgeš šele, ko jo daš v usta, sicer boš mela zobno pasto povsod po kopalnici. Vem, mogoče se zdi nepotrebna informacija, ampak mene je mama čisto panična klicala, da kaj sem ji priporočala to butasto ščetko, k sploh paste ne more dat gor, če že, jo pa raztrosi naokrog preden utegne prit do ust :lol:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 14, 2014 12:18 pm

Višja znanost zobe umit. Mislim da bom kr na klasični krtački ostala.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 14, 2014 6:08 pm

Gatta hvala. Ne uporabljam past, ker sem bila še na vse do sedaj alergična. Ima samo eno hitrost, ampak kao 8x hitrejša od ostalih. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 14, 2014 6:28 pm

pri teh ščetkah je menda zelo pomembno, da ne drgneš, ampak nežno gladiš oz. bolj premikaš z enega zoba na drugega in tam nekaj časa držiš.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne dec 14, 2014 7:05 pm

rozika je napisal/-a:Gatta hvala. Ne uporabljam past, ker sem bila še na vse do sedaj alergična. Ima samo eno hitrost, ampak kao 8x hitrejša od ostalih. :D

Zanimivo, nisem še slišala za alergijo na zobno pasto. Pol ti bo sigurno boljša, kot navadne ščetke, ker tudi brez zobne paste (ali pa z zelo majhno količino) pusti veliko bolj svež učinek. Ne obupat, če bo žgečkalo, sčasoma se navadiš in pol ne zamenjaš več :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 14, 2014 7:55 pm

O ja, kemija v zobnih pastah...sploh ne veš kaj vse je notri, dokler nisi prisiljen brati sestavine (da ne bo pomote, sem sprobala tudi skoraj vse naravne kar jih je v Slo.). Me sploh ne mika več, da bi jo uporabljala. Imam pa mešanico zelišč, občasno uporabim tudi sodo bikarbono.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Po dec 15, 2014 7:25 am

Nujno potrebujem nasvet, na koga, na katero strokovno službo bi se lahko obrnila za nasvet o tem, kakšne mere bi bilo potrebno sprejeti, da se vsaj delno omili nevarnost neke ceste v naselju. To noč je zopet nek avtomobil, ki je očitno ponovno vozil "prepočasi" že vsaj desetič v zadnih nekaj letih zletel s ceste na istem odseku, direktno na sosedov vrt in se ustavil par m od hiše. Pred leti smo se že obrnili na PP in na občino, brez rezultatov. Razumem, da idiotov za volanom ni moč preprečiti, ampak nekaj je potrebno narediti, po možnosti pred prvo smrtno ali invalidno žrtvijo. Kaka ideja?
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 10:30 am

cats hvala, pa še hvala za dodano vrednost :kiss: .
knedlarija čaka na obiske :yahoo:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 3:18 pm

pozna kdo kakega mojstra, ki bi zamenjal odtočno cev na pralnem stroju, ugodno seveda :) (ljubljanski konec)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po dec 15, 2014 7:20 pm

moksa je napisal/-a:Nujno potrebujem nasvet, na koga, na katero strokovno službo bi se lahko obrnila za nasvet o tem, kakšne mere bi bilo potrebno sprejeti, da se vsaj delno omili nevarnost neke ceste v naselju. To noč je zopet nek avtomobil, ki je očitno ponovno vozil "prepočasi" že vsaj desetič v zadnih nekaj letih zletel s ceste na istem odseku, direktno na sosedov vrt in se ustavil par m od hiše. Pred leti smo se že obrnili na PP in na občino, brez rezultatov. Razumem, da idiotov za volanom ni moč preprečiti, ampak nekaj je potrebno narediti, po možnosti pred prvo smrtno ali invalidno žrtvijo. Kaka ideja?

Vsaka občina bi naj imela urad ali oddelek za prostor in komunalo - tam je najbolj primeren naslov. Ali, če si iz večje občine, krajevna skupnost ali mestna četrt, imajo tudi kar nekaj moči pri urejanju tovrstnih težav, četudi ne priznajo. Če rabiš utemeljitve, lahko preveriš odsek na bazi prometnih nesreč AVP, kjer so zabeležene vse nesreče s posredovanjem policije za zadnjih cca 20 let -
http://nesrece.avp-rs.si/
Ima pa AVP objavljen tudi seznam presojevalcev varnosti cest, ki so usposobljeni za podajanje ocen, ampak verjetno to ni poceni štos (http://www.avp-rs.si/seznami-kontakti/p ... nosti-cest).

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Po dec 15, 2014 8:03 pm

Lashes, zlata si! Najlepša ti hvala :)
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To dec 16, 2014 2:50 pm

Ni problema :) Sem se pa še to spomnila - če je cesta regionalna ali državna, potem je v pristojnosti Direkcije RS za ceste, nadzor pa izvaja Inšpekcija za ceste, Inšpektorat za promet, energetiko in prostor.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 17, 2014 10:54 am

Iščem lepo in ugodno, čim bolj srebrno žlico (da je res čisto srebro cca. 925 delov/1000 enot), če ima kdo pa je ne rabi.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 17, 2014 11:15 am

Trixi poskusi na bolhi al pa podobnih oglaševalskih straneh.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 17, 2014 11:25 am

Jst mam en čuden bištek v predalu, grem zdaj ven, bom vzela eno žlico sabo pokazat zlatarju, če bo vedel kaj je.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 17, 2014 8:50 pm

Vem, da je to butasto vprašanje ampak res ne vem kako je s tem. Kdo vse lahko nameni del dohodnine? Tudi brezposelni (glede na to da dobivam socialno pomoč, ki se kolikor vem, šteje kot dohodek)?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov