Božično - novoletne licitacije 2014

Moderatorji: biarritz, Bela šapa, metina

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Celje

Odgovor Ne dec 14, 2014 8:31 pm

Re: Božično - novoletne licitacije 2014

In zarad tega sesutja sem ob Mustra :S Js se bom kar pritožla :P
Qui comando io :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 14, 2014 8:37 pm

Porkaš, čist ste divji/divji...ne vem a sm sploh uspela kaj zlicitirat, sem vidla da žganje bom morala še zmer kr iz ta velikih kozarcev pit. :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 14, 2014 9:35 pm

Sladkala se boooom! :nyam:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 14, 2014 9:38 pm

jaz sem svoje že hotela nakazati ... pa sem zgruntala, da se še ne ve, kam :lol:
wow, kakšne licitacije! res, forum se je sesul parkrat na koncu ...
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne dec 14, 2014 10:14 pm

Zlicitirala sem pijano nevesto in šnops. :D rofl

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Ne dec 14, 2014 10:17 pm

Hmmm, a to kaj pove o tebi? :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 12:08 am

Hmmm, men sta pa torbica in šnops ušla :S ...Gipsy, če bo kriza pridem naokol z eno zdrapano torbico :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 12:32 am

eh, sem hotela angelčke, pa se je parkrat uspešno sesul forum :blush:, še dobro, da imam mačje angelčke doma :)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po dec 15, 2014 12:37 am

Bom povedala tukaj, da sem izredno razočarana nad licitacijami.

Razumem, da je danes denar dragocen, tudi meni je, zato sem si rezervirala 100€, da bom licitirala stvari, ki jih želim, pa morda kakšno, ki bo ušla splošnemu zanimanju,

Žalosti me, da so se licitirale stvari prvi dan, dva dni, potem pa sploh ne do danes po 19h, ko se je sesul forum. Point vsega naj bi bil, da se iztrži čim več za kosmate rite, tako pa le te zato, ker sem si pač drznila iti danes do 19:50 na družinsko večerjo, od mene razen licitiranega predmeta ne bodo dobila nič.

Seveda nisem bila vzgojena tako, zato vom "v luft" nakazala nekaj za naše bučke. Res mi pa ni OK ta pristop mnogih licitatorjev, ki so se samo trudili dobiti izdelke čim ceneje, ne razmišljujoč o big picture zadaj. Ne pravim, da to velja za vse, nekateri so korektno višali ves čas, ampak vseeno..

Sem vesela, da se je zbralo veliko dinarčkov, ampak žalostna pa tudi zelo, zelo...

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po dec 15, 2014 8:21 am

masam, se podpišem zraven! Tudi jaz se strinjam, da je point iztržiti čim več denarja za dobrodelni namen. Dobro, saj vedno se lahko še nakaže kak evrček direktno na račun, ampak to, da je npr. pri kaki licitirani stvari pol tedna zatišje, preden se potem ok. 19.50 začenja sesuvati omrežje in se zadnji 2 min znesek konstantno zvišuje, je pa rudi dovolj zovoren podatek. Ampak pravila so pač pravila.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 8:28 am

Tako je pač z licitacijami, zmaga najvišji znesek zato je logično, da se bodo ljudje "grebli" na koncu, da bodo prišli do tistega kar želijo. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po dec 15, 2014 8:56 am

Hmmm, men sta pa torbica in šnops ušla :S ...Gipsy, če bo kriza pridem naokol z eno zdrapano torbico

In zraven bova jedli pijano nevesto - to bo žurka. :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 9:02 am

Hjah, internetne licitacije pač nimajo enakega sistema licitiranja kot fizične licitacije, kjer se zadnji znesek pač kliče na način "going once, going twice, sold".
Pri licitacijah, kjer imaš določeno uro, ko se končajo, je pač tak sistem licitiranja. Nista nikoli poizkusili nič licitirat na Bolhi ali E-bayu?

Če je to tak problem, potem predlagam, da se spremeni sistem licitiranja in da gremo na fizični način izklicovanja preko cele nedelje. Če bi ta sistem dobil večinsko podporo članov foruma, lahko obrazložim podrobneje kako se to počne na internetu.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po dec 15, 2014 9:09 am

masam in katrana se tudi jaz strinjam z vama, sem bila že parkrat v taki poziciji, ko mi je snajper uletel v licitacijo v zadnji minuti, medtem ko je verjetno cel teden burno spremljal zadevo. In ni fajn filing. Ti daš svojo ponudbo transparentno, na začetku, višaš do kolikor si pripravljen (kar je fora licitacij), nakar ti nekdo nov uleti zadnjo minuto, brez da imaš ti potem možnost zvišati... Sem bila pa vedno pripravljena na to 'podlo' igro (ne morem drugače rečt temu) in sem tudi jaz zadnji 2 minuti konstantno refrešala stran - filing pa ni good, adrenalin je napolno našopan.
Temu se sicer reče 'Auction sniping' in ponekod že uvajajo rešitve, kako se izogniti temu.
“The first problem for all of us, men and women, is not to learn, but to unlearn.”
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 9:24 am

Če se samo spomnim, kolikokrat sem pozabila, da bo konec licitacij in potem v zadnjih minutah višala :D :D dajte no ne drame delat, kjer je ni treba.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 9:38 am

Cats :goodpost:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 9:59 am

No, da se še jaz oglasim. Osebno sem licitacije spremljala z drugega vidika, bila sem opazovalec in neka mini podpora renati, zato sem kar redno spremljala vse teme. Ni res, da so teme stale med tednom, seveda je bil na začetku in na koncu naval, ampak tako je praktično vedno. Tudi sredi tedna se je veliko licitiralo in to tudi v "popularne" teme. In večina ljudi, ki je v zadnjih trenutnik besno višala zneske je starih, rednih obiskovalcev foruma, ki sodelujejo na forumu tako in drugače ter redno licitirajo in se mi zdi malo nepošteno, da se spravlja na njih.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po dec 15, 2014 11:08 am

Kozmopolitanka, niče se ne spravljam na nikogar, samo povedala sem moje videnje.

Vem, kako se licitira v tržnih situacijah, ampak jaz na dobrodelne donacije pač ne gledam na isti način.

Na enem drugem forumu, kjer je potekala lani podobna zadeva, so to rešili tako, da niso povedali točne ure konca, ampak so napisali samo "enkrat dne xy v večernih urah". Tako so potem ljudje licitirali do tam, kjer so si lahko privoščili in ni bilo vse odvisno od sreče z internetno povezavo.

Nisem mislila zdaj sprožit ene žolčne debate, ampak sem bila res prizadeta včeraj oziroma sem še vedno, zato sem pač povedala. Seveda imamo pa vsi svoje mnenje in razumem, da se ne strinjate z mano :truce:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 12:08 pm

Nabrali smo rekordni znesek, večina bolj popularnih zadevic pa je dosegla lepo ceno, zato res ne vidim pointa, da je kdo prizadet ob dejstvu, da mu je nekdo bolj zagret speljal njaminjamije izpred nosa. Se pa bolj grebite drugič, na licitacijah ni rezervacij. :truce:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 12:17 pm

Sama na licitacijah, kjer ne bi povedali, kdaj je konec, ne bi licitirala. Je bilo dovolj časa za vse in samo majhen delež predmetov je dobil novega lastnika v zadnjih minutah.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zaključene licitacije

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov