Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 03, 2014 7:06 am

Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

drage moje, tudi jaz potrebujem par nasvetov, idej ... :girlblush:

1. kako za vraga naj očistim tabureje? Prevlečeni so z blagom, takim za kavče. In se ne dajo slečt in blago vršt v pralni stroj. Sicer sem naročila prevleke, take odstranljive in pralne (skrajno lepih barv 8) ;) ), ampak vseeno bi rada, da je tudi tisto spodaj, kar se sicer potem ne bo videlo, torej originalni tabure, čist.

2. a pozna kdo kakšnega tapetnika na Gorenjskem ali v Ljubljani, ki bi mi za ugodno ceno malce obnovil "mačji sod" - tistole reč, ki je na sliki v alexxinem postu malce zgoraj. Zadeva je res, res super, ampak moja banda jo je že malo zmahala.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 03, 2014 8:20 am

Pri tunelu rabiš obnovo "sisala" ali "plišastih" delov?
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 03, 2014 8:20 am

S čim so pa polnjeni te tabureji? Ker moja izkušnja je bila taka, da sem se nečesa podobnega lotila s peno za tepihe ampak potem ko sem zmoičla je bilo pa vse flekasto, ker je svinjarija od notr ven udarjala. :P

Kar se tiče tapetnika pa ne vem, mogoče bo še najbolj simpl če si omislš ta tapetniški spenjač in sama malo popraviš - vsaj kar sem jaz iskala so bili zelo dragi tapetniki pa se mi potem ni splačalo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 03, 2014 8:28 am

Alexx je napisal/-a:Pri tunelu rabiš obnovo "sisala" ali "plišastih" delov?

Pretežno "plišastih" obrob, sisala pa samo na stiku.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 03, 2014 8:48 am

Sisal ti upam skup' sklamfat... ;) pliš pa no-go...
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 03, 2014 6:38 pm

Se sisalovo vrv da kje kupit?

Pri nas moram praskalnik malo obnovit, je škoda menjat ko ni sploh pretirano obrabljen razen enega stebra.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 03, 2014 6:49 pm

oaza88 je napisal/-a:drage moje, tudi jaz potrebujem par nasvetov, idej ... :girlblush:

1. kako za vraga naj očistim tabureje? Prevlečeni so z blagom, takim za kavče. In se ne dajo slečt in blago vršt v pralni stroj. Sicer sem naročila prevleke, take odstranljive in pralne (skrajno lepih barv 8) ;) ), ampak vseeno bi rada, da je tudi tisto spodaj, kar se sicer potem ne bo videlo, torej originalni tabure, čist.

2. a pozna kdo kakšnega tapetnika na Gorenjskem ali v Ljubljani, ki bi mi za ugodno ceno malce obnovil "mačji sod" - tistole reč, ki je na sliki v alexxinem postu malce zgoraj. Zadeva je res, res super, ampak moja banda jo je že malo zmahala.

1.: počakaj do poletja. sedaj boš itak dobila nove preobleke, ki se dajo oprat. poleti pa tabureje zdrgni, magari z detergentom za posodo, popivnaj detergen z mokro brisačo in potem pusti na soncu.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 04, 2014 9:43 am

ja bi jih pa s parnim čistilcem zdrgnila

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne dec 07, 2014 12:54 pm

Ker nikjer na forumu ne najdem odgovora...

A se lahko uporabljajo baby mokri robčki za brisanje mačje ritke? Samo občasno, ko kaj obvisi tam zadaj, pa se fina gospodična ne očedi sama?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 07, 2014 1:16 pm

Na to ne vem odgovora. Jaz jih ne uporabljam, ker niso nevtralne, vsaj po vonju.
Vzamem list ali dva papirnate brisačke, na enem končku malo navlažim in obrišem, če je treba.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 07, 2014 2:41 pm

tosama ima posebne ročke za živali PikaZOO. jih sicer imam doma, ampak še nisem preizkusila. seveda pa poudarjajo, da jih ne smeš uporabljati okrog gobčka/noska ... naj bi bili pa namenjeni prav za čiščenje ritk ipd.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne dec 07, 2014 8:36 pm

O, ful hvala za tole info, bom nabavila. Saj drugače tudi jaz z mokro brisačko, ampak je bolj priročno/hitreje, da ji z robčki, preden svojo rito kam prisloni :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 07, 2014 8:39 pm

Jaz sem namesto robčkov za obraz pomotoma kupila nek mokri toaletni papir (pa še dost drag je bil). Muš ga obožuje, dečko je tako vesel, ko mu s tem spucam rit, da mu kar privoščim. Vonja skorajda nima in piše, da je ekstra sensitive :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 11, 2014 7:34 pm

Nja, jaz se izogibam sensitiv izdelkom, saj imajo lahko še več kemije kot klasični. (tako kot vsi mislijo da je kozmetika za otroke bolj naravna-ja pa jade)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 02, 2015 7:17 pm

A ima katera tale sesalec - zanimajo me informacije o njem iz prve roke, poštene in odkrite:

https://www.youtube.com/watch?v=DbRz81kGBXA
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 02, 2015 9:15 pm

nimam, k pa prideš na obisk ti pa lohk pokažem kva mam :devil:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 02, 2015 9:18 pm

:girlblush:
projekt "obisk KnedlLanda" v teku...

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 02, 2015 9:40 pm

Je katera že kdaj barvala pohištvo iz iverke? Eno mizico iz Ikeje bi rada pobarvala, pa ne vem a je treba spodaj kakšen premaz dat, predno grem z barvo čez. :girlblush: Sicer bi kakšen prodajalec pri barvah že vedel, pa raje tukaj vprašam.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 02, 2015 10:11 pm

jest nikol nisem nč prej mazala. barva vedno prišla ven odlična.

eno nujno vprašanje. jutr grem v banja luko. kolk zavetišč je tam? al je samo eno? sem misnla kako vrečo hrane nest spotoma.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 03, 2015 9:24 am

all je napisal/-a:Je katera že kdaj barvala pohištvo iz iverke? Eno mizico iz Ikeje bi rada pobarvala, pa ne vem a je treba spodaj kakšen premaz dat, predno grem z barvo čez. :girlblush: Sicer bi kakšen prodajalec pri barvah že vedel, pa raje tukaj vprašam.

Jaz sem barvala že vse mogoče, vedno z akrilnimi barvami, ki so zelo prekrivne pa še hitro se sušijo in nisem nič drugega spodaj mazala...samo pomila npr, omarce pa začela barvat. :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov