Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena?

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 14, 2014 12:38 pm

Re: Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena?

Pri nas imamo občasno lamb, vendar pa nimam izbirčnih mačk :) Nasploh je bil prehod na sensitive (sicer po navadi v kombinaciji s še kakšno drugo hrano; sam okus pa niti ni posebej pomemben) za Yodija super, ker hitro dobi prhljaj (ta se je še dodatno umiril z dodajanjem acane).
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 14, 2014 12:45 pm

Mi smo parkrat probali... Ne vem kaj se dogaja s Sanabelle ampak kvaliteta občutno niha. :negative:
To rundo sem vzela Taste of wild, smo še v fazi testiranja... :rolleyes: Še vedno pa vse brikete mešam z RC - na žalost se nič drugega na dolgi rok ne obnese.
Kar se tiče kvalitetnejših briketov z večjim mesnim deležem - ne jejo, pa konec! :(

Hvalabogu vsaj čez vikend pojejo vse kuhano/surovo... :)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jul 14, 2014 1:43 pm

Naše (zelo izbirčna) se je precej zredila, pa smo poskusili s Sanabelle light, vendar je zelo kmalu dobila kristale v urinu. Za terapijo je dobila RC. Ob ponovnem prehodu na Sanabelle, se je ponovilo. Lahko so bili krivi briketi ali pa tudi ne. Raje ne bom več poskusila. Trenutno jo hranim z Matisse light. Jih zelo rada je in ni nobenih težav.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po jul 14, 2014 5:45 pm

Alexx in kako se obnese TOTW? kupuješ na *****? Ga imam že za psa pa je super, za mačke pa ga, kot vem še ne uvažajo v SLO :(

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 14, 2014 6:03 pm

Aha, hvala vsem. To res ni kul če kvaliteta niha ja...

Ma pri nas sicer jemo Acano, vse jo imajo rade, samo včasih razmišljam če ni premočna, čeprav je kvalitetna. Ker se mi zdi, da ima Fergie tako občutljivo prebavo in če bi ji mogoče ustrezalo kaj šibkejšega...

Pomoje jih bom samo še bolj na mokro dajala, malo bolj pogosto, zdaj ko Peggy kaže večji interes zanjo (običajno sem dala majhno konzervo na 3 dele, pa še ni vse pojedla, zdaj je že boljše). To je pomoje še najboljša stvar za mačke, če seveda pojejo.

Samo kompliciram :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 15, 2014 6:15 am

Wolfpack, zaenkrat OK kaže, je pa šele en teden na meniju... ;)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po avg 04, 2014 10:17 am

Tudi mene zanima, kako se odnese TOTW.

Najina muca trenutno jesta brikete Trainer Natural Kitten, naslednji briketi pa bodo Taste of the Wild - Rocky Mountain Feline saj imajo višjo vsebnost beljakovin, malo manj maščob, več vlaknin, pepela, kalcija, fosforja in magnezija. Briketi so po sestavi (na prvi pogled) na nivoju Orijen briketov, le za polovico cene.

Mokro hrano jesta Almo Nature Legend: Kitten piščanec naslednja pa bo Grau Kitten Schlemmertöpfchen s puranom in korenjem , Grau Kitten brez žit z govedino, raco & perutnino in Schesir Kitten: tuna z aloe vero v želeju predvsem, ker niso z okusom piščanca (saj ga jesta samo piščanec že mesec in pol) in imajo višje vsebnosti beljakovin, manj /več maščob in ostalih sestavin (vlakno, pepel in voda).

Trenutno imata brikete konstantno na voljo, mokro hrano pa dobita 3x na dan. Stara sta pa 5 mesecev...

Zanimajo me vaša mnenja/izkušnje glede primernosti hrane za moja muca in ali priporočate katere boljše.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 08, 2014 7:51 am

Malce pozno, pa vseeno... pri nas imajo zdaj že nekaj časa pol/pol Royal Canin in TOW. Oboje pojejo brez problema! :good:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe avg 08, 2014 8:04 am

Alexx je napisal/-a:Malce pozno, pa vseeno... pri nas imajo zdaj že nekaj časa pol/pol Royal Canin in TOW. Oboje pojejo brez problema! :good:

Zakaj pa RC? Sem analizo primerjal z TOW, pa imajo manjše vsebnosti beljakovin in ostalih pomembnih sestavin, cena pa višja?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 08, 2014 8:28 am

Zato - na žalost - ker so to edini briketi, ki jih moji mačkonarji na dolgi rok jejo. :S
Bomo videli, če se bodo tudi TOW tako obnesli...
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe avg 08, 2014 8:36 am

Alexx je napisal/-a:Zato - na žalost - ker so to edini briketi, ki jih moji mačkonarji na dolgi rok jejo. :S
Bomo videli, če se bodo tudi TOW tako obnesli...

Aha, tranzitna faza...
Moja dva sta pa iz prve začela jesti TOW. Ko sem jih nasul v posodico, sta že bila zraven. Sicer jih tudi jaz še mešam z starimi briketi.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 09, 2014 9:36 pm

Kaj pa Arden Grange Sensitive, ali kdo hrani s to?

Zadnjič sem Acano omenjala s katero nismo imeli nobenih problemov do sedaj, zdaj je pa formulacija rahlo drugačna in se mi zdi da občutljivka Peggy ni več navdušena. :S
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če nov 20, 2014 7:27 pm

Zanima me vaše mnenje o industrijski konoplji pri prehrani živali -ali je priporočljivo in zdravo za mačke? Zanima me konkretno za tele brikete:

briketi za živali (muce, pse, zajčke, konje...). Briketi so ostanek stiskanja olja in so še vedno bogati s proteini in ostalimi balastnimi snovmi...Uporabljamo jih kot dodatek vsakdanji prehrani živali. Manjše živali (psi, mačke, zajci...) imajo dovolj briket dnevno, medtem ko večje živali (konji...) lahko pojejo dnevno od 8 - 10 briketov.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 20, 2014 8:31 pm

Škoditi jim verjetno ne more. S temi briketi sicer nimam izkušenj, so nama pa pred časom na tržnici ob nakupu olja dali za domov en večji "briket" iz konopljinih tropin, namenjen za ribanje na solato in podobno. No, ga nisva dolgo uporabljala, ker ga je maček izmaknil in pomalical :D . Okus jim je očitno všeč (oz. je vsaj njemu ugajal).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 21, 2014 11:12 am

Sliši se zanimivo.. moram priznat da ne poznam. Kaj pa je to za ena znamka in kje se dobi?

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So dec 06, 2014 2:57 pm

Pozdravljeni!

Se opravičujem, če ste to že kje pisali. Ali kdo ve, kako kvalitetna je mačja hrana Schmuzy? A je nekje v rangu RC, Hills....? Zadnjič sem kupila 2 vrečkici, ker slučajno niso imeli nič od tistega, kar ponavadi vzamem. Moj muc je bil navdušen, sedaj pa nisem prepričana, če mu jo naj še kupim. Ne bi ga rada hranila s kakšnim sra...., podobnem Whiskasu.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne dec 07, 2014 12:00 pm

Glede na analizo bi rekla, da je kar dobra hrana, primerljivega ranga, če ne boljša od RC in Hills. Analizo različnih znamk mehke hrane sem našla tule:
http://www.felinediabetes.com/FDMB/viewtopic.php?f=28&t=64843 "A-Z list wet canned food UK and Europe"

Je pa izpred parih let in so lahko proizvajalci vmes že kaj spremenili.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr dec 10, 2014 6:33 am

Hvala. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 02, 2015 8:39 pm

Ima mogoče kdo izkušnje z Green Fish suho hrano? Iščem nekaj primernega za našega kronično zaprtega Jakca. Po opisu bi sicer ustrezala, ampak vsaka izkušnja je dobrodošla. Od kar mu med vsako hrano dodajamo RC Fibre Response je težava sicer pod kontrolo, bi pa rada poskusila še s čim, da bi bilo primerno za oba.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 02, 2015 8:55 pm

Mi smo jo že preizkusili v zavetišču, jaz pri svojih, moja mami svojega riboholika Franclna :) hrani že s tretjo vrečo. Je ješča, prebavnih težav nimajo, če ima rad ribje okuse, jo bo rad jedel.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov