udomačen tiger
Re: Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena?
recimo, naša mačka (starša jo imata, pritepla se je k nam ko je bila stara okoli 7, zdaj je že stara dama) je samo surovo meso, nobenih konzerv, pastetk in tega (prav zmrduje se nad njimi), je pa zraven brikete, kar se mi ne zdi narobe. zdrava je ko dren.
delamo pa tako: kupi se kila tega, pol kile tega, malo rib,... in se lepo naštima porcije, se jih da v vrečke, te v skrinjo in potem smo preskrbljeni za kar nekaj časa. tako, da pomanjkanje časa ni izgovor, zakaj ne bi mačka smela dobiti svežega mesa.
moji nasveti za surovo hrano (nisem strokovnjak ampak na podlagi tega kar ona je): jetrca, ledvičke (goveje), pljučka (goveja- so zelo žvečljiva- za tiste, ki mislite, da vaša mačka rabi razgibavanje čeljusti:)), sardone (podobno kot sardele), kalamari so tudi popularni, pa kakšni srčki (ne vem, a piščančji ali pa zajčji).
razmišljam o tem, da bi cvetko poskušala naavaditi na surovo meso, saj pri tem vem, da ni notri pol toliko svinjarije kot je v predelani hrani (ja ja saj je ogromno svinjarije v samem mesu ampak kaj šele potem v tistem, ki je še parkrat predelano za v konzervo).
briketov pa ne bi povsem črtala s seznama, saj se mi zdi, da je fino, da imajo mačke nekaj za "grickat".