Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 20, 2014 7:01 pm

Re: Daj si duška

oaza88 je napisal/-a:Podpis!

Sicer sem bila pa šokirana nad tvojim postom glede "vursa" - kaj je bilo?

Moglo bi pisat "se NI nič zgodilo", pa sem prepozno opazila.

Če sprašuješ za moj post, slučajno sem danes na MPN prebrala, da je ta pes zdaj v Horjulu po odvzemu. Seveda se ponosna lastnica, ki je imela jajca prit sem fehtat za denar, da poplača stroške, ki so nastali zaradi lastne neodgovornosti in malomarnosti, ni pojavila v Duškotu da pove ljudem, da pes ni več pri njej.

Prav jezna sem zaradi tega, da je še enkrat uboga žival plačala ceh zaradi človeške gluposti. O bolečinah, stresu in strahu, ki ga je ubogi pes preživel zadnje dni raje ne bi. Eto, pa sem povedala.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 20, 2014 7:15 pm

hja...ne poznam vseh okoliščin, da bi lahko sodila,ampak eno je "rešit žival iz zavetišca/društva" (ja, cel kup reševalcev je) ali "posvojit žival", drugo pa "odgovorno posvojit žival". Samo strašno rad jih imeti, jih niti ne nahrani niti ne plača veterine.
Kakorkoli, po mojem mnenju je bil odvzem v tej situaciji za psa edino prava rešitev.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 20, 2014 7:48 pm

Sorcerer je napisal/-a:Peso je v horjulu? Nenavadno da ni nazaj v postojni pristal. Je bilo pa res spidi gonzales tole.

Zakaj nenavadno? Horjul je verjetno krajevno pristojen.
Dober predposvojitveni razgovor bi najbrž lahko tole preprečil. Ali pa ne. Lahko je zdaj biti pameten. :(
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Če nov 20, 2014 8:31 pm

Razočarana totalno nad nekom, nad katerim ne bi smela bit razočarana :( pa do nadaljnjega sem na bolniški, čeprav še zdravnica ne ve točno, zakaj in kaj mi je. Sem na antibiotikih in vsa cmerava pa še razdražljiva ... :truce:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 20, 2014 8:39 pm

Tole z roziko je kriza kakorkoli obrneš. Nepremišljenost, splet okoliščin, prirejanje informacij, sredi vsega pa kuža, ki mu ni nič jasno, in ni ničesar kriv. Morda je bil odvzem res edina rešitev.
Glede zavetišča se mi je pa Horjul zdel pač iz prve roke malce presenetljiv ker je bil kuža če prav razumem posvojen iz zavetišča Postojna, in sem morda nepravilno sklepala da to pomeni da je rozika iz Postonjskega konca in bi pes bil vrnjen v zavetišče iz katerega je bil posvojen.
Recimo če bi bil kdaj primer odvzema mačjehišarskega muca (boženedaj), bi pač pričakovala da bi bila zanj po odvzemu najboljša lokacija Mačja hiša.
:(

Pa sej vem da sem glupa, ampak kaj je MPN?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 20, 2014 8:57 pm

MPN je forum portala mojpes.net, na katerem Zavetišče Horjul objavlja živali, ki so pri njih.

jagodka, ne se nervirat, lepo se spočij, uživaj v dnevih doma in zdravje se bo vrnilo, kot boš mignila ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 21, 2014 12:39 pm

Včeraj delovnik od šestih zjutraj do polnoči in pol. Danes me boli vsaka sleherna mišica in kost v telesu... Auč.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 21, 2014 1:21 pm

Dosti te mam, kar spelji se. Teden dni vsak dan od jutra do vecera. Mislis, da si tak lepa? No nisi. Saj vem, da spadas k novembru, ampak zdaj zbrisi nekam, megla butasta, soncek je lepsi.
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 22, 2014 7:35 am

Ravni gledam skozi okno pa sosednje stolpnice sploh ne vidim...pa res ni tako daleč. Jaz bi tudi malo sončka. :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor So nov 22, 2014 7:38 am

Alexx je napisal/-a:Če povem po pravici, mi je odleglo... :(

Enako.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 22, 2014 6:25 pm

Dan odprtih vrat, skoraj 1000 ljudi v šestih urah...!!! :wacked: :wacko:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 22, 2014 11:06 pm

Groza, ko se z avtom umikaš mačkam, in to kar 3x!! Sicer kot potnica, ampak je res žalostno vidt tačke kako hitijo čez cesto v temi. :(

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 23, 2014 12:06 am

Ja, res. Grozljivo in nevarno, za vse! :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Ne nov 23, 2014 9:21 am

Pri nas je bila pred kratkim prometna nesreca, se je voznica izognila muci in se zaletela v tovornjak na nasprotni strani...voznica je bila huje poskodovana, muca se pa tudi ni uspela resiti, se slikali so jo mrtvo pod tovornjakom...zakaj v taksnih primerih ne odgovarja lastnik zivali?? :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 23, 2014 9:38 am

Saj bi moral, po zakonu bi moral - a kaj , ko za večino muc lastništvo ni dokazljivo. Tudi, če cela vas ve, da je ta mačka od Franclna - če ni čipirana (kar seveda ni obvezno), bo rekel Francl, da ni njegova, okol hiše se klati pa pomije odjeda prašičem, pa Francl ne bo odgovarjal.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 25, 2014 12:35 pm

Ni odvzet ampak dan. Več o tem ne bom. Bila par dni v bolnici da sem se začela sestavljati od žalosti ker sem ga morala dati.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 25, 2014 12:47 pm

rozika je napisal/-a:Ni odvzet ampak dan. Več o tem ne bom. Bila par dni v bolnici da sem se začela sestavljati od žalosti ker sem ga morala dati.

Če bi bilo tako, bi v njegovi temi na strani zavetišča Horjul tudi tako pisalo. Pes je bil odvzet.

Piše namreč takole:

"Odvzet lastnici, zaradi ugriza drugega psa ima zlomljeno taco in posledično fiksator. V naslednjih petih mesecih potrebuje RTG enkrat mesečno, po vseh teh mesecih pa še odstranitev fiksatorja. "

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 25, 2014 1:02 pm

Torej inšpektor laže a? Morali smo se odreči lastništvu, zame pa to še ne pomeni odvzem ampak samo da smo se strinjal da ga damo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 25, 2014 1:05 pm

Čim je bil zraven inšpektor, je odvzem. Če bi ga ti dala sama v zavetišče, ne bi rabili nobenega inšpektorja, ampak bi samo podpisala izjavo, da gre lastništvo na zavetišče in poravnala bi znesek za oddajo.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To nov 25, 2014 1:06 pm

Torej je to takole.. Če bi ga ti dala, bi ga peljala v zavetišče in TI plačala prispevek za oddajo; če ti ga odvzamejo ("morali odreči" namreč pomeni prav to) tvoje sranje plačamo MI. Kaj je torej bilo?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov