Celje/ mamica Osha in Arya, Sansa in Daenerys

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne nov 16, 2014 10:40 pm

Re: Celje - leglo v stari hiši

Ti dve žabici Arya in Sansa me pa noro spominjata na naši punci :) ... se povsod nekaj stiskata in objemata... take slike so nastale pri vas tudi ko sta bili naši dve še dojenčici... res neverjetna podobnost :D ... držim pesti, da bosta ostali nerazdruženi ;) :nyam:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Če nov 20, 2014 3:21 pm

Tele bibe so pa luštne in posrečene za požret, strašno vesele božajočih rok. Najbolj ganljiva je pa mamica, vsa drobna in micena, kot da je sama še otroček, s prestrašenimi očkami. Se vidi, da se ji ni ravno lepo godilo. Še sreča, da je izbrala pravo hišo :girlyes: .

<3 <3 <3
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne nov 23, 2014 5:48 pm

Da se malo javimo spet. Babe rastejo, divjajo, spijo in papajo, in potem spet od začetka. Nekaj slikic:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Malo me skrbi, ker se jim v zadnjem tednu pojvljajo neke črne krastice ali zasušen izcedek iz (oziroma okoli) noska. Sicer jim dvakrat dnevno krastice umijem, ampak me vseeno zanima, kaj menite, da bi tole bilo? Na slikah se malo slabše vidi. Nisem pa opazila, da bi bile kaj manj živahne, ješče, da bi kihale ali da bi jim zelo teklo iz noska, tako da panike ne zganjam...

Slika

Slika

Smo se tudi tehtale :)

Slika

Slika

Arya (tiger) ima pa 950 g, je bila preveč poskočna, da bi mi jo uspelo slikati.

Takšne napade doživljam takoj, ko se približam tlom :truce:

Slika

Slika

Najbolj pa sem vesela za Oshin (mamin) napredek. Ko sem jih prinesla, je bila izjemno plašna, ko sem se z roko samo približala, se je skrčila na najmanjši možni prostor in tako prestrašeno gledala... Z vztrajnostjo sem ji nekako dopovedala, da ljudje nismo vsi tako grozni, kot jih je očitno spoznala ona, tako da se ob pogledu na roko sicer še vedno nakremži, ampak se potem hitro nastavi za božanje in prede in prede in se mi zdi, da se sploh ne bi naveličala, tudi če bi cel dan sedela z njo. Je pa drugače to najbolj mirna muca, kar sem jih kdaj videla. Še na perota ne trza, ne zmrdne se, tudi ko vse tri babe plezajo po njej in jo grizejo po ušesih... Sem sicer mislila, da je mogoče kaj bolna, ampak glede na to, da normalno je brikete, mokro hrano, pije, tudi z opravljanjem potrebe nima težav, mislim da je samo zelo hvaležna, da je na varnem in toplem s polno posodo in uživa na polno. Odkar je pri nas, se je tudi vidno poredila, sedaj že zgleda bolj kot mačka, ne kot shirana vreča kosti (ob tehtanju par dni nazaj je imela 3,3 kg). Lubica moja je :girlblush:

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 23, 2014 6:37 pm

Lepotičke :kiss: . Kolikor imam izkušnje z belimi noski, se hitro umažejo, očistit si jih pa mali mucki še ne znajo. Dnevno brisat, ni druge ;) .
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne nov 23, 2014 9:19 pm

Hvala, sem tudi o tem razmišljala, da jih sedaj mama ne umiva več, same pa se še ne znajo toliko. Tako da super, umazanija je najmanjši problem, pri umivanju lahko jaz pomagam :)

Pa še opombo bi želela napisati - na sliki v mojem prejšnjem sporočilu NE davim Arye, samo slikano je malo čudno 8)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če nov 27, 2014 9:32 pm

Vse štiri babe so bile včeraj na izletu na MH veterino. Mama je bila sterilizirana, bibe cepljene, vse so tudi negativne na običajne bolezni. Več informacij upam da ima helena (vsaj glede tega, če so moje ocene spolov pravilne 8) ).

Ker so vse 4 zdrave in OK, so imele danes prvi izpust iz kopalnice. Osha (mama) je šla en krog po stanovanju, potem pa nazaj v kopalnico in se ji je prav videlo, da uživa v miru in tišini, spi na praskalniku in prede takoj, ko jo pridem pobožati. Male so pa raztur naredile, 4 ure so samo letale gor in dol po stanovanju, plezale po vsem, kar ni stekleno... Ampak jih je bilo prav lušno videti, kako uživajo v prostranosti stanovanja. Moja staroselca jim sploh nista mogla slediti, tako da sta obupala in se odmaknila v svoje košare na vrhu omare. Smo pa prvotno srečanje preživeli brez enega pihca, zato vse pohvale obema staroselcema :kiss:

Sedaj pa spijo nazaj v kopalnici s polnimi trebuščki in se pripravljajo na nove podvige in osvajanja, ko bodo naslednjič spuščene. Babe lubkane <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 27, 2014 10:37 pm

Srčice <3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To dec 02, 2014 9:20 pm

Spet mi :)

Male rastejo, divjajo in uživajo v prostranosti stanovanja in priložnostih za napade okoli ovinka :lol:

Najlažje jih je slikati, ko so takole - mi temu rečemo lenuharjenje.

Slika

Slika

Slika

Spoznavanje s staroselci.

Slika

Slika

Afne.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Najbolj pa sem ponosna na Osho (mamo). Ko so bile izpuščene iz kopalnice, je rabila kar kaka dva dneva, da si je upala stopiti ven, večino časa je preživela v njeni škatli in kukala ven. Potem pa smo vsak dan malo napredovali, včeraj, ko je bila posneta slika, je sedela na sredini dogajanja v dnevni sobi, ko tole pišem, pa sedi na stolu blizu mojega dragega in ga gleda z njenimi ogromnimi okami (njega ima veliko raje kot mene - baba :D ). Tako da je v bistvu v manj kot enem tednu napredovala ogromno, navaja se na običajne zvoke in dogodke življenja z ljudmi. Če bo kdaj prišla k meni v naročje se pocartat, se bom pa itak zjokala kot dež :girlblush:

Slika

Slika

Pa še tale slikica, posneta včeraj - tu se vidi, kako je mama v bistvu majhna muca, verjetno še ne čisto odrasla - bibe so že pol njene velikosti.

Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 02, 2014 11:13 pm

lubike lepe vsi po vrsti :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr dec 03, 2014 7:19 am

Srčki mali :kiss: :kiss: :kiss: in seveda še za pridno mamico :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 05, 2014 9:54 am

Res pridna mamica <3 tamali pa taki cukrčkiii :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 17, 2014 8:11 pm

Danes sterilizirane še male punčke, tako da so sedaj pripravljene za v svoje domove. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 17, 2014 8:16 pm

Re: Celje/ mamica Osha in Arya, Sansa in Daenerys

Sansa in Daenerys iščeta skupen dom, Arya ga išče tam, kjer je mačja družba ali z mamico v paru ali s kom od ostalih naših tamalih.

info@macjahisa.si 040 937 959
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 18, 2014 2:04 pm

Kaj zdej, Lashes? A rabiš fotoaparat? :P
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če dec 18, 2014 2:49 pm

Larina, sej lahko prideš na obisk tudi brez izgovora :P

(če pa prideš, pa ja, prosim prinesi fotoaparat, moj ne zna več lepih slik delat)

Evo, slikice za zahtevno publiko :D

Arya

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Elia (a.k.a. Daenerys)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Sansa

Slika

Slika

Slika

Slika

Mamica Osha

Slika

Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Če dec 18, 2014 4:36 pm

Kakšno babovje je pri vas, pa vse so lepe še in še <3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To dec 23, 2014 12:03 pm

Babovje vas pozdravlja in sporoča, da bi imele počasi svoje stalne domove, kjer bi jih še bolj razvajali ;)

Arya.

Slika

Elia (aka Daenerys).

Slika

Sansa.

Slika

Slika

Slika

Osha.

Slika

Slika

Mačkovje na kupu.

Slika

Slika

Slika

Takle par pri nas ponujamo posvojiteljem.

Slika

Idealno bi bilo, če bi kdo posvojil tudi takle par - mamico in mladičko, ker sta neverjetno navezani ena na drugo.

Slika

Drugače pa vsem želimo, da bi v prazničnih dneh imeli čas in priložnost, da se vsaj enkrat naspite, kot to znajo le mačji mladiči :angel:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 23, 2014 4:00 pm

Joooj kak so že ogromni <3 , morem nujno jih še vsaj enkrat pridet prežulit, preden ti jih splenijo :angel: . Pa kakšne kičaste poze so tole...
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To dec 23, 2014 5:02 pm

Vsekakor dobrodošla, smo sedaj doma do konca leta :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 23, 2014 5:11 pm

Kjutkice male :kiss: .
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov