Navodila za uporabo:
Daš gobice v stekleno posodo (kakšen večji kozarec za vlaganje), zaliješ z mlekom, meni je najboljš s kozjim, original kefir mislim da je z ovčjim, tud s kravjim je ok. Pustiš 1do par dni na sobni temperaturi, kozarec pokriješ z gazo in postaviš nekam, da mački ne prevrnejo( dlje ko pustiš, bolj kisel in gost je potem kefir, odvisno od okusa, jaz ga delam ene 4-5 dni, ker mi je všeč ful kislo). Vmes lahko kdaj pretreseš, če se spomniš, nič hudega če ne, se potem pri precejanju zmeša.Potem precediš in naliješ čez sveže mleko za nov kefir. Če kam greš, lahko gobice v mleku pustiš v hladilniku dlje časa (jaz sem jih imela poleti dober mesec, pa se niso pokvarile). Pri rokovanju uporabljaš steklo, les ali plastiko, nič kovinskega. Gobice rastejo, jih je zmer več

.