Cvetka, Bučka, Piki in Pončo

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 10, 2011 8:45 am

Re: Cvetka

:D uživačka :good:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po jan 10, 2011 7:20 pm

Lubica lepa :kiss: . Vesela, da se imate lepo :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 22, 2011 5:01 pm

no, cvetko smo včeraj peljali na cepljenje. moram priznati, da sem bila pred tem rahlo skeptična, kako bo prenesla celo proceduro tlačenja v transporter, avto in sam pregled, ampak moram priznati, da me je prijetno presenetila. malo je sicer negodovala samo prvih par minut v avtu, nato se je umirila in se nastavljala za božanje skozi vratca. v čakalnici je bila popolnoma mirna, v nasprotju s psi, ki so tam čakali in vsi po vrsti cvilili in jokali, s tem da so bili vsi velike mrcine in sem jaz mislila, da se bo cvetka bala njih :lol:

veterinarka je bila supr dupr, brez problemov jo je pregledala, stehtala (kraljevskih 5,5 kilc) in cepila. cvetka pa tudi pihnila ni. samo malo je bila prestrašena.
po vrnitvi domov, ni kazala nobenih znakov zamere do naju, samo prijet pa dvignit pa se mi do danes ni več pustila :lol: (je v bistvu bolj zamerila, ko sem jih dala ampulo proti notr.zajedalcem- takrat se mi še cel dan ni upala približat)

ful sem ponosna na cvetko, pa sem morala to delit z vami :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 22, 2011 5:16 pm

:clap: Bravo, Cvetka in bravo Cvetkina mami! :kiss: :kiss:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor So jan 22, 2011 5:33 pm

:kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 22, 2011 6:12 pm

cvetka je zakon :) :) :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 11:25 am

Re: Cvetka in Mihi

torej Mihi je zdaj pri nas. Prišel, videl, osvojil stanovanje. Cvetka je čisto šokirana, kaj je to zdaj en pamž tukaj in koliko si drzne mulec mali! Imeli smo zanimivo noč...neprespano. Mali je takoj začel brezskrbno raziskovati stanovanje, Cvetka se ga pa BOJI! pa je vsaj dvakrat večja od njega. Čisto je regresirala v tisto fazo, v kateri je bila, ko je prišla k nama :( skrivala se je pod posteljo, po stanovanju je hodila čisto prihuljeno... pihala je nanj ampak obenem se ni zaganjala vanj, ampak praktično bežala stran. mihi pa sploh ni vsiljiv, samo išče pa stik z njo. cvetka je renčala nanj, pa se je približal samo na en meter ali še več. s tem, da si sploh ni upala izpod postelje. ločena ju imam tudi težko ponoči, saj je očitno, da mihi hrepeni po stiku s človekom, tako da ga samega ne morem pustiti, cvetka je pa tudi tako napredovala v odnosu do ljudi da je ne smem sedaj izolirat. ne vem, saj nisem pričakovala, da bosta takoj prijatelja, ampak da bo pa tako prestrašena si pa nisem mislila. cvetka si sploh ne upa v isti wc, ki ga je mali uporabljal. do jutra sploh ni prišla izpod postelje, potem pa je dojela, da je mulc varno pospravljen v svoji sobi in je prišla ležat na svojo priljubljeno mesto na okenski polici ob postelji. on si ful želi, da bi ga sprejela ampak ona je panika :) on pa tak srček, da se mu noben ne more upret. zdaj imava nekak tak proces, da je primož bolj z mihijem, jaz pa tudi zaprem vrata pa se malo s cvetko pocrkljam. saj se optimist, samo nočem, da cvetka nazaduje, ker je ful napredovala odkar je pri nama... rabim vzpodbudne besede :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 11:33 am

Če se ne motim, je mali pri vas šele kakšen dan?
Nič bat, Cvetka je pač čisto šokirana, ker je nekdo nov prišel (logično, do zdaj je bila ena in edina ;) zdaj pa si nek mulo lasti njene ljudi ;)), ampak kolikor sem prebrala o Mihiju, jo bo kmalu omehčal. Samo potrpežljivo in predvsem brez panike ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 11:38 am

mislim, da ste se združevanja dobro lotili. seveda nič ne gre čez noč, kar potrpežljivo naprej, pa bo. :good:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne mar 06, 2011 11:38 am

Najprej vesela za Mihija :yahoo: . Pa enga :kiss: Cvetki.
Lahko traja nekaj časa. Lahko tudi teden dni ali več. Ampak počasi se bo navadila, saj je že včasih bila z mucki in ni imela nobenega problema z njimi. Se je pa malo razvadila, je imela gospodična vso pozornost samo za sebe. Združujta počasi, pa pod nadzorom. Ko vaju pa ni, pa naj bosta vsak v svojem prostoru. Jst sem imela Mikija in Zoyo in me ni bilo doma kr več kot en mesec. Sem bila kr velik paničar. In sem letala za njima, pa jih dajala narazen, kokr sem slišala mal pihanja. Zdej z ostalimi ne kompliciram več tako.Če pa le preveč pihajo jih pa ločim.
Sej bo . Samo čas jima je treba dat. Predvsem Cvetki. Je le bila nekaj časa sama.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne mar 06, 2011 11:42 am

Prehitro poslala. Jaz sem imela Mikija in Zoyo ločena, kadar me ni bilo doma ( ko sem bila v službi), več kot en mesec vsakega v svojem prostoru. Da ne bo kdo mislil, da me ni bilo cel mesec doma in da sem ju pustila kr sama. :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 11:47 am

Re: Cvetka in Mihi

ja ja saj vem, da je potreben čas. ampak sem po karakterju bolj paničarka, tako kot cvetka. saj napredujemo, mihi se je malo umiril, ne obnaša se več kot šef, cvetka pa se je začela sprehajati po stanovanju. itak mali zdaj spi v omari, ker je celo noč okoli skakal :) paničarim zatio, ker sem pričakovala, da bo cvetka užaljena, ne pa tako prestašena. bogi revček je res miniaturen proti njej :) :) :) saj pihanje ni tako hudo, malo je tudi renčanja pa dvakrat tekom noči je malo bolj zapihala, tako da je pobegnil. zravsala se pomoje ne bosta.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 11:51 am

Bom še jaz malo pristavila. :)
Cvetki poskusite čim bolj pokazati, da je prva in da se s prihodom novinca to ni spremenilo. Namenite ji še malo ekstra pozornosti, naj ohrani kakšen privilegij pred mulcem tudi v bodoče. Če ne upa na wc, nabavite dodatnega za Mihija, Cvetki pustite dostop do njenega dosedanjega. Stike časovno omejite in jih postopno podaljšujte. Ob tem poskusite združevat skozi igro. Nagradite vsak Cvetkin napredek, umirjajte renčanje in pihanje z mirnimi besedami. In ja, lahko ločujete ponoči, Mihija ne bo konec, če bo sam, Cvetka pa bo videla, da ni s prihodom novinca nič izgubila in je še vedno prva muca v hiši.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne mar 06, 2011 11:53 am

Potem pa sploh ni panike. Tudi ljudje rabimo svoj čas. Ko se prvič srečamo si tudi ne skačemo okol vratu :P . Verjetno bosta že čez par dni se skupaj igrala. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne mar 06, 2011 12:22 pm

Jaz sem nekoliko drugačnega mnenja glede ravnanja v tem primeru. Jasno je, da je Cvetka občutljiva dušica, ki bo rabila nekaj več časa, da se bo sprostila in se sprijaznila z vsiljivcem, ki je vdrl v njeno kraljestvo. Čas je rabila tudi ob njenem prihodu v novo okolje. Meni se zdi, da je ločevanje v primeru, ko med mucoma ni agresije, samo podaljševanje stanja. Seveda se vama Cvetka smili, če čepi pod kavčem, ampak pri ločevanju bo ob vsakem srečanju doživela nov šok. Če ima vsiljivca na očeh, pa bo prej ali slej dojela, da je pač tu, pa da ji nič noče in da je mogoče celo zanimiv, ker se igra (poskusita se s perotom igrati z Mihijem v njeni bližini, pa jo bo morda radovednost kaj prej omehčala). Upam, da ne bo trmarila prav dolgo, vidva pa v nobenem primeru ne bodita preveč zaskrbljena, ker (to sem na forumu že parkrat napisala) s tem samo dodajata k napetemu ozračju. Mislim, da tudi povečana pozornost do Cvetke ni na mestu, jaz bi ostala pri običajni rutini (pokličeš za hrano, vabiš na božanje, jo ogovarjaš, počešeš; če noče, pa nič), saj je rutina za mačke zelo pomembna. Wc je mačje svetišče, zato morda res dodata eno magari improvizirano posodo za Mihija, da ga še med kakanjem ne bo vohala. :)
Zanimivo je, da pri mucah v skrbništvu, ko imam včasih na kupu vse mogoče kombinacije značajev (plašnih, mirnih, hiperaktivnih, dominantnih...) morebitne težave s sprejemanjem prišleka(ov) vedno minejo najkasneje v nekaj dneh. Mace se kar nekako zmenijo med sabo, saj nimam časa, da bi se s tem kaj posebej ukvarjala, le ravsa nikakor ne dovolim.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 12:52 pm

gipsy je napisal/-a: Meni se zdi, da je ločevanje v primeru, ko med mucoma ni agresije, samo podaljševanje stanja. Seveda se vama Cvetka smili, če čepi pod kavčem, ampak pri ločevanju bo ob vsakem srečanju doživela nov šok. Če ima vsiljivca na očeh, pa bo prej ali slej dojela, da je pač tu, pa da ji nič noče in da je mogoče celo zanimiv, ker se igra (poskusita se s perotom igrati z Mihijem v njeni bližini, pa jo bo morda radovednost kaj prej omehčala).

Se ne strinjam. Ločevanje ni podaljševanje, pač pa mehkejši pristop. Tudi če sta muca v ločenih prostorih, se še kako dobro zavedata prisotnosti drug drugega, preko čutil sluha in vonja. Zato vsako srečanje ni nov šok, pač pa postopno približevanje. V vmesnem času, ko nista skupaj, pa se plašna muca brez stalne neposredne grožnje, navaja na prišleka.

gipsy je napisal/-a: Mislim, da tudi povečana pozornost do Cvetke ni na mestu, jaz bi ostala pri običajni rutini (pokličeš za hrano, vabiš na božanje, jo ogovarjaš, počešeš; če noče, pa nič), saj je rutina za mačke zelo pomembna.

Ravno zato, ker ljubijo rutino in prišlek to rutino zmoti. Povečana pozornost zame pomeni, da taprvi muci pokažeš, da ne bo s prihodom novinca za nič prikrajšana.

gipsy je napisal/-a:Zanimivo je, da pri mucah v skrbništvu, ko imam včasih na kupu vse mogoče kombinacije značajev (plašnih, mirnih, hiperaktivnih, dominantnih...) morebitne težave s sprejemanjem prišleka(ov) vedno minejo najkasneje v nekaj dneh. Mace se kar nekako zmenijo med sabo, saj nimam časa, da bi se s tem kaj posebej ukvarjala, le ravsa nikakor ne dovolim.

Je malo razlika, če so mački vseskozi navajeni na to, da jim vsake toliko uleti kak nov, ali pa se jim to zgodi prvič. Pri prihodu Pupe je Binko tulil in plezal po stenah ter nato zbolel. Pri Drejkinem prihodu je samo občasno zapihal. Ko je prišel na obisk Ziggy, se mu še pihat več ni ljubilo. Je revež očitno obupal nad mano. :mocking:

Se pa vsekakor strinjam v tistem delu o nepotrebni pretirani zaskrbljenosti. In sem prepričana, da bo Cvetki in Mihiju uspelo, tako ali drugače. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 12:53 pm

Re: Cvetka in mihi

ja ja sva že šla v špar po en tist nepokrit wc. mislim, da ločevanje res ni potrebno, saj ne gre za neko agresijo s strani cvetke ampak bolj za strah in se tudi ona sama umakne. cvetka dobi mogoče malo več ekstra pozornosti od mene, približno tako, kot takrat, ko je prišla. jo vsake toliko kar prinesem v posteljo, da se lahko mirno pocrkljava. mihi je pa itak primožev ljubljenec, tako da se sploh ne počuti zapostavljenega. je cvetka vseeno bolj sproščena kot včeraj, se mogoče že šeta po stanovanju in se ne drži pod posteljo. jaz mislim, da kar bo, še posebej jutri in v prihodnjih dneh, ko bom v službi in bo tudi cvetki bolj dolgčas. nisem več tako zaskrbljena, sem bila pa ponoči čisto razvrvana, ampak to je pomoje čisto razumljivo. aja prej je cvetka zavzeto opazovala golobe skozi okno, pa sploh ni porajtala, da je mihi za njo in se igra z njenim repom. kar je napredek :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 1:32 pm

Ločevanje v tem konkretnem primeru je podaljševanje združevanja. Ločuje se v drugačnih situacijah.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 06, 2011 4:48 pm

Re: Cvetka in mihi

ločena bosta mogoče edino ponoči (zaenkrat), s tem da bo cvetka imela na voljo mene in ostalo stanovanje (ker pri njej imam lahko odprto kopalnico in kuhinjo, mihi pa mora to zaupanje še pridobiti). mislim, da bo njemu zaenkrat dovolj ena sobo. ponavljam, ta režim bo veljal samo ponoči, nalsednjih par dni.
se pa že kažejo eni pozitivni učinki mihija na naše gospodinjstvo- mislim, da naju bo mali kmalu odvadil jesti v postelji, saj je popolnoma neolikan in ti skače na krožnik, medtem ko čće ješ na mizi v kuhinji, mu tudi tune ali pa klobase ne dišijo :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne mar 06, 2011 4:52 pm

saj je popolnoma neolikan in ti skače na krožnik

:girlblush: Kriva.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov