Sini, kaj naj rečem

Močen sum na pljučnico, vendar ne povsem potrjen. Začelo se je s pomanjkanjem apetita in oteženim dihanjem, antibiotiki niso pomagali, rentgen je pokazal sence na pljučih, ki bi lahko nakazovale na pljučnico. Po začetnem kratkotrajnem izboljšanju je sledilo močno poslabšanje dihanja (na nek način je močno dihal s trebuščkom). Hvalabogu je vetka čez vikend priletela v ordinacijo samo zaradi njega, poleg antibiotikov je dobil še diuretik za odvajanje vode, ker smo začeli sumiti tudi na srce (bil je namreč tako švoh, da je lahko prehodil največ dva metra). V ponedeljek je izgledal grozno, dali so ga v kisikovo kletko, zvečer sem ga lahko šla iskat. Stanje se je od takrat vsaj toliko izboljšalo, da diha skoraj povsem normalno, začel je tudi sam jesti, čeprav zelo malo; včeraj so ga ponovno slikali, pljučka so malo bolj čista, na srcu pa ni vidnih sprememb. Še vedno jemlje antibiotike in sredstva za odvajanje vode, vet je zaenkrat sum na kakršnokoli kardiološko težavo zavrgel. Podrobnejše preiskave bomo opravili, ko bo prišel k sebi, zdaj je še prešvoh, poleg tega ga pa itak vsaka sprememba sesuje, da je "veselje". Jaz pa vsa hepi, ko se je včeraj končno normalno pretegnil, pa krempeljce si je tudi šel zbrusit
Tako, to je zelo na kratko s Sinijem. Jaz sem do včeraj bila fejst prestrašena, predvsem pa čisto spihizirana, ker je letošnje leto v naši bajti bilo naravnost grozovito, kar se muc tiče. V zgornjem štuku sta se moja starša namreč od pomladi do konca poletja poslovila od kar štirih muc (odpoved jeter, ledvic, rak črevesja in ena naravne smrti - imela je častitljivih 18 let), zato me je tole s Sinijem še toliko bolj vrglo iz tira

Vmes je Heinz imela še en krasen uroinfekt, tko, da mi ne bi bilo preveč dolgcajt
Računam in upam, da bo od tu dalje vse samo še ok, saj bo, kajne
PS: Dodo je pa super, itak

Danes sem ga imela še njega pri vetu - ta je kar skakal od sreče, ko je slišal, da gre tokrat samo za cepljenje (muce pod priimkom V. imajo namreč v ambulanti daleč najdebelejši karton... - so namreč vse pod enim
family name).